.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Άμυνας δίνει προνόμια στα άγαμα ζευγάρια.

!!!! Αλλά μόνο αν είναι ομοφυλόφιλα !!!!
~ο~ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ~ο~

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δέχεται κριτική για την παροχή προνομίων σε ζευγάρια του ιδίου φύλου που συνήθως προορίζονται για συζύγους στρατιωτικών....

Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έχει εκδώσει μια οδηγία σύμφωνα με την οποία ορισμένα στρατιωτικά οφέλη που μέχρι τώρα προορίζονταν για τα παντρεμένα ζευγάρια θα πρέπει τώρα να επεκταθούν και σε ανύπαντρους συντρόφους - αλλά μόνο αν είναι του ίδιου φύλου.

Οι ετεροφυλόφιλοι άγαμοι σύντροφοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τα οφέλη.

Ο Πανέτα εξέδωσε την οδηγία του σε ένα υπόμνημα προς τους γραμματείς των στρατιωτικών τμημάτων και τον υφυπουργό άμυνας.

Επικαλούμενος την κατάργηση του νόμου “Don’t Ask, Don’t Tell”, ο Πανέτα αναφέρει: «Οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν έχουν πλέον θέση στο στρατό».

"Τα προνόμια αυτά θα πρέπει να επεκταθούν και στους συντρόφους του ιδίου φύλου και, ανάλογα με την περίπτωση, στα παιδιά συντρόφων του ίδιου φύλου, όταν ο στρατιωτικός και ο σύντροφος του ιδίου φύλου έχουν υπογράψει μια δήλωση που βεβαιώνει την ύπαρξη της δεσμευμένης σχέση τους. "

Η δήλωση ορίζει ως "σύντροφο" (“domestic partner”) ένα "πρόσωπο σε συμβίωση με ένα μέλος του στρατού του ίδιου φύλου," και ως "συμβίωση" (“domestic partnership”) μια "δεσμευμένη σχέση μεταξύ δύο ενηλίκων, του ίδιου φύλου, η οποία πληροί όλες τις οι ακόλουθες απαιτήσεις. "

Μεταξύ των απαιτήσεων αυτών, είναι να μην μπορεί να «παντρευτεί, ή να προσχωρήσει σε αστική ένωση με οποιονδήποτε άλλο» και ότι οι σύντροφοι σκοπεύουν να παραμείνουν σε μια δεσμευμένη σχέση "επ’ αόριστον".

Ανάμεσα στα οφέλη που το Πεντάγωνο θα δώσει τώρα στους συντρόφους του ίδιου φύλου, αλλά όχι στα άγαμα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι αποζημιώσεις αναπηρίας και θανάτου, νομική βοήθεια, ταξίδια με αεροσκάφη του Υπουργείου Άμυνας, προγράμματα υγείας και προγράμματα αναψυχής, άδεια έκτακτης ανάγκης, καθώς και την πρόσβαση σε πρόγραμμα «παροχής συμβουλών σε σεξουαλική επίθεση».

Οι νέες πολιτικές δημιουργούν «μια παρωδία του νόμου περί Υπεράσπισης του Γάμου, που εξακολουθεί να είναι το δίκαιο αυτής της χώρας», δήλωσε ο εφημέριος Ron Crews, συνταξιούχος συνταγματάρχης και διευθυντής της Συμμαχίας των Εφημέριων για την Θρησκευτική Ελευθερία.


Ο Crews επέκρινε αυτές τις νέες πολιτικές, λέγοντας ότι αγνοούν ουσιαστικά την πρόθεση του ομοσπονδιακού νόμου με το να εξισώνουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου με τους συζύγους.

Ο Crews τονίζει ότι ο Νόμος ορίζει το γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση που αμφισβητεί το νόμο αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκέφτεται ότι ο Νόμος περί Υπεράσπισης του Γάμου κάνει «διακρίσεις» και διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει να τον υπερασπίζεται στα δικαστήρια.

[Πηγή]