.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

- ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -

 ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Ολυμπιάδα, από μικρή ηλικία βρέθηκε στο μαντείο της Δωδώνης. Αργότερα μυήθηκε στα Καβείρια μυστήρια και έγινε ιέρεια του Βάκχου στη Σαμοθράκη....

Εκεί ήταν που την γνώρισε και ο Φίλιππος ο Β και την έκανε γυναίκα του. Η έλξη της Ολυμπιάδας από την μαγεία και τις μυστικιστικές τελετουργίες φαίνεται και από το γεγονός ότι εξημέρωνε φίδια και κοιμόταν μαζί τους.(Πλούταρχος 12,13) .

Όταν έμεινε έγκυος κυοφορώντας τον Αλέξανδρο , κάλεσε κοντά της τον μεγαλύτερο μάγο που έχει ζήσει ποτέ στη γη. Τον ΝΕΚΤΑΝΕΒΩ(Σ). Κάποιοι λένε ότι αυτός είναι ο πραγματικός πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Δες την εικόνα). 

Ο Νεκτανεβώ κάθησε δίπλα της και αφού μελέτησε τα ουράνια σημάδια , την συγκρατούσε από τις ωδίνες του τοκετού και ήλεγχε με τις μαγικές του δυνάμεις τον τοκετό , προκειμένου το παιδί να γεννηθεί την ακριβή στιγκή που είχε υπολογίσει. Μόλις έφτασε η κατάλληλη ώρα και αφού κοιλοπονούσε δύο μέρες η Ολυμπιάδα , της είπε να αφεθεί να γεννήσει και της ανακοίνωσε ότι... 

"τώρα θα γεννήσεις κοσμοκράτορα ".
(Ψευδοκαλλισθένης , Βίος Αλεξάνδρου ). 

Ο Νεκτανεβώ , αναφέρεται επίσης και στο πλέον απόκρυφο βιβλίο, το "ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ" , ως ο μεγαλύτερος μάγος που υπήρξε ποτέ .

Και για να προλάβω εύλογες αντιδράσεις σας , να σας υπενθυμίσω και το όνομα που έλαβε ως Φαραώ ο Μέγας Αλέξανδρος, πηγαίνοντας στην Αίγυπτο.
ΦΑΡΑΩ ΝΕΚΤΑΝΕΒΩ ΙΙ

[Πηγή]