.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Συντάσσεται με την πρόταση Καμμένου για σύσταση προανακριτικής

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Υπέρ της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες για τον χειρισμό της «λίστας Λαγκάρντ» και των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, τάσσεται η Χρυσή Αυγή....

Με μια σύντομη ανακοίνωσή του το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου γνωστοποιεί τις προθέσεις του, τονίζοντας ότι συνυπογράφει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως άλλωστε είχε αφήσει να φανεί ότι θα πράξει από χθες, με ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις στελεχών.

«Ενώ ο Σαμαράς καλύπτει τον Βενιζέλο και ο Τσίπρας τον Παπανδρέου, η Χρυσή Αυγή απαιτεί την παραπομπή τους σε προανακριτική και συνυπογράφει την πρόταση των ΑΝΕΛ για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο. Πολιτική κάθαρση τώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή διαθέτει 18 έδρες και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες άλλες 18 έδρες, ενώ ο Πάνος Καμμένος έχει εξασφαλίσει την αντίστοιχη διαβεβαίωση για την υπερψήφιση της πρότασης του κόμματός του από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, που διαγράφηκε πέρυσι από τη ΝΔ.

Ετσι, η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τον κ. Παπανδρέου θα πάρει τουλάχιστον 37 θετικές ψήφους, με το απαιτούμενο όριο να είναι οι 30.

Η πρόταση Καμμένου περιλαμβάνει την διερεύνηση τεσσάρων πιθανών αδικημάτων για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ:

νόθευση εγγράφων

υπεξαίρεση εγγράφων

απιστία και παράβαση καθήκοντος

συνεργεία σε φοροδιαφυγή


[Πηγή]