Τεράστια τα οφέλη από την αξιοποίησή του: Αναβάθμιση του τουρισμού, 3.000 θέσεις εργασίας, μεγάλα έσοδα για τον Δήμο Ρόδου και γενικά για την τοπική οικονομία....
Εξήντα εκατομμύρια εφ’ άπαξ ενοίκιο υπολογίζει να εισπράξει το Δημόσιο για τη μίσθωση του γκολφ Αφάντου. Ο στόχος χαρακτηρίζεται εφικτός και θεωρείται βέβαιο ότι το σχέδιο της αξιοποίησης του γκολφ θα προχωρήσει σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Η αισιοδοξία αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε 350 – 400 εκατ. ευρώ και επομένως το εφάπαξ ενοίκιο (και αγορά) για το ακίνητο δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου – του μεγαλύτερου που έχει γίνει μέχρι τώρα στη Ρόδο, αλλά και πέραν της Ρόδου.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι για την αξιοποίηση του γκολφ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επτά κολοσσοί με τεράστια κεφάλαια και μάλιστα αναμένεται, ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού θα υπάρξει και πλειοδοσία, καθώς η περιοχή θεωρείται από τα καλύτερα φιλέτα της χώρας, αλλά και της Μεσογείου. Ανάμεσά τους βρίσκονται αμερικανικές, Βρετανικές και Ελληνικές κοινοπραξίες που ασχολούνται με επενδύσεις μεγάλης κλίμακας όπως αυτή του γκολφ Αφάντου.
Εκείνο όμως που πρωτίστως ενδιαφέρει την τοπική οικονομία (και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία) είναι να προχωρήσει επί τέλους η αξιοποίηση των 1.250 στρεμμάτων του γκολφ που βρίσκεται κυριολεκτικά σε …αγρανάπαυση επί 40 και πλέον χρόνια, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά προοπτική αξιοποίησης αποκλειστικά με ελληνικά κεφάλαια, ειδικά δε αυτή την περίοδο.
Η σημασία και η αξιοποίηση του γκολφ είναι τεράστια, αφού θα δημιουργηθούν περίπου 3.000 – 3.500 θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει το σύνολο του ροδιακού τουρισμού, θα δημιουργηθούν υψηλοί τζίροι σε πολλούς κλάδους της τοπικής οικονομίας και φυσικά με τους περίπου 6.000 τουρίστες που θα φιλοξενούνται στα συγκροτήματα που θα δημιουργηθούν, θα προκύψουν μεγάλα οφέλη και για την αγορά.
Την ίδια στιγμή το Δημόσιο θα έχει μεγάλα έσοδα από την καταβολή φόρων, ΦΠΑ και άλλων, ενώ στα οφέλη της τοπικής οικονομίας θα πρέπει να προστεθεί η πληρωμή του δημοτικού φόρου, του τέλους παρεπιδημούντων, των τελών ύδρευσης, αλλά και από την απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων τοπικών προϊόντων, κυρίως γεωργικών.
Σε περίπτωση μη αξιοποίησης του γκολφ Αφάντου, απλώς θα παραμείνει το εδώ και 40 χρόνια «μηδενικό» αποτέλεσμα, που φυσικά συνιστά οπισθοδρόμηση και απώλειες όλων όσων προαναφέρθηκαν.
[Πηγή]
Το είδαμε εδώ