.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Κουβέλης το δεκανίκι του Μνημονίου!

.
Την ώρα που γραφόταν το παρόν άρθρο, χθες το απόγευμα, το πιθανότερο σενάριο έδειχνε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το σενάριο που διαστρεβλώνει και ακυρώνει στην πράξη το μήνυμα της κάλπης, αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά, μετά τη συνάντηση Βενιζέλου – Σαμαρά.
Και εφ' όσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της Τετάρτης, ότι δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.... θα προτείνει τελικώς το Φώτη Κουβέλη για πρωθυπουργό κι εκείνος, παρά τη μέχρι τώρα άρνησή του να στηρίξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα δεχθεί "υπό προϋποθέσεις", έρχεται να επιβεβαιωθεί ότι το παιχνίδι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με δεκανίκι τη ΔΗΜΑΡ, ήταν στημένο πριν από τις εκλογές.
Θα επιβεβαιωθεί επίσης ότι σκοπίμως οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκαν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζοντας τις θέσεις του Τσίπρα με την έξοδο από το ευρώ, διαστρευλώνοντας τες, για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες πολίτες. Όσο για τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη περί μη συνεργασίας του με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διάψευσης της αποδοχής της πρότασης για πρωθυπουργία, θα αποδειχθούν μέρος της θεατρικής παράστασης που παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες.
Στόχος όλων είναι να συνεχιστεί απερέγκλιτα η καταστροφική για τη χώρα πολιτική του Μνημονίου, υπό τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών. Και οι τρεις λειτουργούν εξ ονόματος των δανειστών τοκογλύφων. Κανένας εξ ονόματος του ελληνικού λαού.
Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο η πολιτική Κουβέλη που ήταν εξ αρχής μια light εκδοχή του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι δηλώσεις του προεκλογικά για συνεργασία υπό προϋποθέσεις, προϊδέαζε από πολύ νωρίς για το τι ακριβώς επρόκειτο να ακολουθήσει.
Το σενάριο αυτό της συνεργασίας των τριών, υλοποιείται, υπό τον φόβο των δανειστών να αποκτήσει η χώρα αριστερή κυβέρνηση και με άλλοθι την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, πάγια θέση της ΝΔ, στην οποία εσχάτως υπέκυψε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς όμως να εξηγήσει για ποιό λόγο δεν επαναδιαπραγματεύτηκε μέχρι σήμερα, αλλά το κάνει τώρα, μετά το χαστούκι της κάλπης.
Με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, είναι αλήθεια ότι η μοναδική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μπορεί να δώσει κυβέρνηση είναι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Θέση και των τριών, η επανδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Το θέμα είναι, αν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης και κυρίως χρόνος, πριν σαρωθούν από τα βάρη της κρίσης οι Έλληνες πολίτες, καθώς από τον Ιούνιο αρχίζουν νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, κατάργησης και των τελευταίων κανόνων που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις. Επαναδιαπραγμάτευση για να περνάει ο χρόνος και να καταστρέφονται ζωές, δεν είναι πολιτική λύση υπέρ των συμφερόντων της χώρας και του λαού και άλλωστε η λαϊκή ψήφος είναι σαφής. “Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω”.
Ο Φώτης Κουβέλης ήλπιζε σε διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, αλλά διαψεύσθηκε οικτρά επειδή οι Έλληνες πολίτες, από την ερμαφρόδιτη στάση του, κατάλαβαν τις πραγματικές του προθέσεις. Ο ίδιος, όπως άλλωστε και οι συνεταίροι του στην επικείμενη νέα μνημονιακή κυβέρνηση, αγνόησαν πλήρως και διαστρέβλωσαν το μήνυμα της κάλπης.
Να είναι βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν το τίμημα.
Ρένα Παυλάκη- Διακίδη
εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ

Το είδαμε εδώ