.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των Ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ,.... καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.
Από τη φωνή στη προμηθεϊκή φωτιά που γέννησε τη πυρσεία, στον ήχο του κέρατος, τις χρωματιστές σημαίες στο άφλαστον των πλοίων, την αντανάκλαση των ασπίδων στον ήλιο, το σφύριγμα το κλέφτικο, τα φλάμπουρα, τα μπαϊράκια, τα σήμαντρα των...
μοναστηριών, στον ηλεκτρικό τηλέγραφο (1844), το τηλέφωνο (1876), τους δορυφόρους ( 1960) και το Διαδίκτυο (1969), παρουσιάζονται οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία. Όλες αυτές τις ιστορίες και πολλές άλλες αφηγείται το Μουσείο μας.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αποτελεί μία σημαντική επένδυση του ΟΤΕ, με στόχο τη φύλαξη, την καταγραφή, την έρευνα, τη μελέτη, την τεκμηρίωση ιστορικών στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στην ιστορία και την εξέλιξη των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, καθώς και την έκθεσή τους στο κοινό.
Στις βασικές δραστηριότητες του Μουσείου εντάσσονται οι ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες, φοιτητές, άλλες ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες. Διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες, στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται πάντα το παιδί. Συνεργάζεται με άλλα μουσεία, πολιτιστικούς φορείς, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.
Είναι μοναδικό στο είδος του, μεταξύ των λίγων ούτως ή άλλως τεχνολογικών μουσείων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του βιομηχανικού πολιτισμού στη χώρα μας. Με τη λειτουργία του, ο ΟΤΕ διαχειρίζεται υπεύθυνα την εταιρική του κληρονομιά, ως πρωτοπόρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών λειτουργεί από το 1990- φέτος, συμπληρώνοντας τα 21 του χρόνια, «ενηλικιώνεται»- σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Είναι μέλος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).
Τα προγράμματα ξενάγησης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η αίθουσα προβολών και διαλέξεων, η βιβλιοθήκη και το εργαστήριο συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα ενός Μουσείου που στοχεύει επίσης στη συμμετοχή του, με δράσεις, στην κοινωνία του σήμερα.
Μετά-Μουσείο
Η εκπομπή που σαν στόχο έχει τη γνωριμία, ανάδειξη, περιήγηση και αφήγηση της ιστορίας ή των πολλών μικρών ιστοριών που κρύβονται στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας ταξιδεύει και φέτος. Μας φέρνει σε επαφή με τους μεγαλύτερους θησαυρούς της χώρας, τους ανθρώπους που με αγάπη και προσήλωση τους προσέχουν, τους ανακαλύπτουν και τους συντηρούν ενώ διάσημοι φίλοι τους μας ξεναγούν με τον δικό τους τρόπο.
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Μπαρδάκος
Αρχισυντάκτρια/επιστημονική σύμβουλος: Βίκυ Μπαφατάκη
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Παραγωγός: FS Productions Φάνης Συναδινός
Μετά - Μουσείο περίοδος 2η Επ. 10 ~ Μουσείο... από KRASODAD
Το είδαμε εδώ