.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ"

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Στο Βατικανό ενδιαφέρονται να μελετήσουν την Μυστική βίβλο κατά την οποία «ο Ιησούς προβλέπει τον ερχομό του Προφήτη Μωάμεθ»
Το Βατικανό θέλει να εξετάσει την 1500 χρόνων παλιά Βίβλο που βρήκαν στην Τουρκία:....
Μια 1500 χρόνων παλιά βίβλο που ανακαλύφθηκε από την Τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, το 2000.
Το Βατικανό ζήτησε από την Τουρκία να του επιτρέψει να εξετάσει την 1500 χρόνων παλιά βίβλο που ανακαλύφθηκε από την τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και μόλις το 2010 την παρέδωσαν στο Μουσείο Εθνογραφίας της Άγκυρας.
Η εφημερίδα είπε ότι η Βίβλος είναι σύμφωνα με πληροφορίες γραμμένη στα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Ιησού, και λέγεται ότι αξίζει 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Αγία Γραφή πάρθηκε από μια συμμορία λαθρέμπορων κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης στη νότια Τουρκία το 2000 και φέρεται να διατηρεί την πρωτοτυπία της και πολλά ίχνη της περιόδου από όπου λέγεται ότι είναι.
Η συμμορία φέρεται να καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο διαφόρων αντικειμένων που κατασχέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Γραφής, όλα τα αντικείμενα αυτά φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος στο Δικαστικό Μέγαρο της Άγκυρας.
Η Βίβλος, η οποία φέρεται να διατηρούνταν στο δικαστήριο για χρόνια, και μόλις πρόσφατα την παρέδωσαν στη φροντίδα του Εθνογραφικού Μουσείου της Άγκυρας.
Η δερματόδετη Αγία Γραφή είναι γραμμένη σε δέρμα γι αυτό τα φύλλα διατηρούνται τόσο καλά και θεωρείται ως ένα πολύτιμο πολιτιστικό αγαθό. Ακόμη και ένα φωτοαντίγραφο των σελίδων από το βιβλίο αναφέρεται να αξίζει 3 με 4.000.000 Ευρώ.
Μια άλλη Τουρκική εφημερίδα η Star, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να είναι ένα αντίγραφο του πολυσυζητημένου Ευαγγελίου του Βαρνάβα, που οι Μουσουλμάνοι λένε ότι είναι το πρωτότυπο Ευαγγέλιο.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα δεν περιλαμβάνεται στα τέσσερα ευαγγέλια που αποτελούν σήμερα την κανονική Καινή Διαθήκη - Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη.
Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα έρχεται σε αντίθεση με την κανονική Καινή Διαθήκη και τον Ιησού, αλλά έχει μεγάλες ομοιότητες με την Ισλαμική άποψη του Ιησού.
Μεγάλο μέρος του περιεχομένου και των θεμάτων της είναι παράλληλα των Ισλαμικών ιδεών και περιλαμβάνει μια πρόβλεψη από τον Ιησού για τον ερχομό του προφήτη Μωάμεθ που θα έρθει στην γη.

Το είδαμε εδώ