.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Με παρέμβαση Σ.Λάτση πήρε καύσιμα....

ο Στόλος λόγω του... defencenet.gr!

Άφησαν το Στόλο χωρίς καύσιμα τα ΕΛΠΕ αφού χθές παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του ΠΝ με καύσιμα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά είναι ότι τα ΕΛΠΕ αρνήθηκαν να υπογράψουν την σύμβαση παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως θα εισπράξουν αμέσως το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση.... των ΕΛΠΕ η εταιρεία η οποία κάποτε ήταν δημόσια, με το Ελληνικό Κράτος να κατέχει (14/11/2011) το 35,48% των μετοχών (http://www.helpe.gr/online/generic.aspx?mid=210), διακόπτει τη συνεργασία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διότι τους χρωστούν 80 εκατομμύρια ευρώ ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την έλλειψη καυσίμων λόγω της άρνησης των ΕΛΠΕ να συνεργαστούν με το ΥΠΕΘΑ το ΠΝ αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης ανταλλακτικών που επηρεάζουν σε ένα ποσοστό τις δυνατότητες του Στόλου να επιχειρεί στο Αιγαίο.
Και όλα αυτά τη στιγμή που το Τουρκικό Ναυτικό στην κυριολεξία αλωνίζει στο Αιγαίο αφού όπως το ίδιο το ΓΕΕΘΑ αναφέρει στην ιστοσελίδα του μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 είχαμε 168 παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων από το Τουρκικό Ναυτικό
Με προσωπική παρέμβαση του Σπύρου Λάτση, του οποίου ο όμιλος έχει τον έλεγχο των ΕΛΠΕ και μέσα σε μία ώρα αφ'ότου αποκαλύφθηκε το θέμα με το δημοσίευμα του defencenet.gr, εγκρίθηκε η παροχή καυσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό. Καλή και άγια η επέμβαση του Έλληνα μεγιστάνα, αλλά μάλλον πρέπει "να τραβήξει κάποια αυτιά" στην εταιρεία του.
Χωρίς Π.Ν. (και βέβαια και Στρατό και Αεροπορία) δεν θα υπάρχουν ούτε ΕΛΠΕ, ούτε καν Ελλάδα....

Το είδαμε εδώ