.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι αυτές οι γιγάντιες κατασκευές....

στην μέση της ερήμου;

Τεράστιες κατασκευές στην μέση της κινεζικής ερήμου, εντόπισε η υπηρεσία Google Maps και δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα gizmodo.com, καλώντας τους αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπέρασματα για το αν πρόκειται για κάτι άξιο λόγου και προβληματισμού ή όχι!
Στην πρώτη εικόνα, απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με τεράστιο περίπλοκο δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μεγάλες λευκές ή μεταλλικές λωρίδες. Οι γραμμές είναι άψογα.... σχηματισμένες και φαίνεται σαν να έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι ορατές από δορυφόρους σε τροχιά. Δεν είναι σαφές αν έχουν σχηματιστεί με κάποιο άσπρο υλικό, ή ίσως αν πρόκειται για χώμα σκαμμένο με μηχανήματα. Δείτε το και εδώ στο Google Maps (maps.google.com:: 40.452107,93.742118).

Η παραπάνω κατασκευή βρίσκεται στην περιοχή Dunhuang της επαρχίας Gansu, βόρεια του ποταμού Shule, η οποία διασχίζει το οροπέδιο του Θιβέτ προς τα δυτικά, στην έρημο Kumtag και καλύπτει μία περιοχή περίπου 1,5 χιλιομέτρου σε μήκος και 920 μέτρων σε πλάτος. Το σχετικό άρθρο στο gizmodo.com, αναρωτιέται αν πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο βοηθάει τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της Κίνας ή μήπως πρόκειται για κάποιον κώδικα για τους "εξωγήινους πολιτισμούς";
Ακολουθεί η δεύτερη κατασκευή (στην παρακάτω φωτογραφία) η οποία μοιάζει με ένα γιγάντιο δίκτυο... στόχων και βρίσκεται και αυτή στα βόρεια του ποταμού Shule. Η ιστοσελίδα αναφέρει πως αν μεγεθύνει κάποιος την εικόνα, μπορεί να δει κατεστραμμένα οχήματα, ενώ στα δυτικά διακρίνεται κάτι που που μοιάζει με ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, θα μπορούσε να πει κανείς κάτι παρεμφερές του HAARP. Δείτε την εικόνα εδώ για να καταλάβετε τι ακριβώς περιγράφουμε (maps.google.com: 40.452107,93.742118).

Ακολουθούν και άλλες παρόμοιες κατασκευές, ανάμεσά τους και η παρακάτω η οποία μοιάζει σαν ένας τεράστιος ακτινοειδής στόχος, που όμως αν ζουμάρει κανείς στο Google Maps, θα δει ότι περιλαμβάνει κάποια αεροσκάφη και κάποια αντικείμενα σαν εμπόδια. Δείτε το και εδώ ( maps.google.com: 40.458679,93.31314).



Το είδαμε εδώ