.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

"ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ;;;;"

- Βίντεο ντοκουμέντο -

«Μάπα το καρπούζι» θα μάς βγει τελικώς και με τον Νίκο Λυγερό από ό,τι φαίνεται: Υπέρ τής συνεκμεταλλεύσεως τού Αιγαίου Πελάγους μάς προέκυψε κι ο κύριος... Μα καλά, δεν έχει μείνει ούτε ένας Έλληνας όρθιος πια;
Δείτε το βίντεο:....

Υπέρ της Συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ο Ν. Λυγερός!

MrGYLIPPOS


Το είδαμε εδώ

Τελικά, ο "Τιτανικός" βούλιαξε!

"Επικήδειοι" από τον ξένο Τύπο

Από σήμερα η μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας, ξεκινά, καθώς κατάφεραν τελικά, τον "Τιτανικό" του Γ.Παπακωνσταντίνου να τον βουλιάξουν! Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ ΕΚΤ και οίκων αξιολόγησης (τρεις οίκοι αν κρίνουν.... από τα γεγονότα ότι έχει συντελεστεί από την χθεσινή εξέλιξη επιλεκτική ή και ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτομάτως είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί και η ΕΚΤ) η γενική αίσθηση όπως καταγράφεται και στον ξένο τύπο είναι ότι από χθες η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρεί από την Ελλάδα περιοριζόμενο σε μια συμβολική χρηματοδότηση: Απαγορεύεται από το καταστατικό του η χρηματοδότηση πτωχευμένων κρατών! Ήδη έχει ζητηθεί από τα μέλη του με επιστολή προς την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, έκτακτη σύσκεψη για σήμερα Παρασκευή για να ελεγχθεί το "άνοιγμα" προς την Ελλάδα και να κλείσει αυτό το συντομότερο!
Ελλάδα, η μοναδική χώρα που έφυγε από μόνο του το ΔΝΤ! Ουδέν κακόν αμιγές καλού...
Σε ότι αφορά τον ξένο Τύπο, Οι Financial Times, υπογραμμίζουν ότι το προσχέδιο «οδηγεί πιθανότατα στην πρώτη πτώχευση χώρας της ευρωζώνης» και αναφέρουν ότι «το σχέδιο διάσωσης που συζητείται για την Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους και υπό αυτό το πρίσμα συνιστά πολιτική νίκης της Γερμανίδας καγκελαρίου».
Πηγές του γαλλικού πρακτορείου AFP, τονίζουν ότι «έχουμε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας». Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν μια γενναία ενίσχυση του μηχανισμού τότε δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης εκτός των συνόρων της Ελλάδας. «Είναι εύκολο να λες ότι ο μηχανισμός θα κινηθεί με περισσότερη ευελιξία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το τέλος της κρίσης» δηλώνει στέλεχος διεθνούς χρηματοπιστωτικού μηχανισμού.
Ο μεν Ζ.Κ.Τρισέ τονίζει σε κάθε τόνο δημοσίως ότι "Είναι εθελοντική η αναδιάρθρωση και η συμμετοχή των ιδιωτών" αλλά ξέρει και αυτός ότι δεν είναι έτσι.
Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσο καιρό θα κριθεί ότι τελούμε υπό πτώχευση. Κανείς δεν ξέρει, γιατί ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Τα πρώτα προβλήματα θα παρουσιαστούν στις τράπεζες που θα πάψει η αυτόματη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ και σε όσους συναλλάσσονται με το εξωτερικό που θα πρέπει πλέον να πληρώνουν μετρητά τα όποια προϊόντα αγοράζουν...
Η συμμετοχή των ιδιωτών την περίοδο 2011-2020 αναμένεται να ανέλθει στα 135 δισ. ευρώ σε "εθελοντική βάση" κατά τους υπευθύνους ΕΚΤ και ευρωζώνης, προκειμένου να μη θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: Είναι 100% αναγκαστική και ακριβώς εκεί εδράζεται το καθεστώς της επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Το μοναδικό θετικό γεγονός είναι ότι για τα νέα δάνεια θα υπάρχει περίοδος χάριτος 10 ετών για την έναρξη αποπληρωμής τους με καταβλητέες μόνο τις δόσεις. Ελπίζεται ότι μετά τα 10 χρόνια το επιτόκιο δεν θα είναι τέτοιο που θα πάρουν τα διπλά από αυτά που αρχικά "χαρίζουν", όπως συμβαίνει πάντα με τις τράπεζες...

Το είδαμε εδώ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο Μέγας Αλέξανδρος....

ο πρώτος ερευνητής πετρελαίου!

Διαρροές πετρελαίου από ρωγμές πετρελαιοφόρων στρωμάτων μικρού βάθους αναφέρονται υπό αρχαίων συγγραφέων ως αναβλύζουσες σε διάφορες χώρες της αρχαιότητας της Μεσογείου της Μικράς Ασίας και της Απω Ανατολής. Σύμφωνα με γραπτά του Ηρόδοτου (5ος αιώνας π.Χ.) και άλλων συγγραφέων όπως ο Πλούταρχος ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος ο Μάρκος Βιτρούβιος (1ος αιώνας μ.Χ.) διαρροές πετρελαίου.... είχαν σημειωθεί δε διάφορες περιοχές των Ινδιών Περσίας Συρίας νήσων της Μεσογείου, Μαλαισίας, Κίνας και άλλων χωρών.
Αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς οι οποίοι περιέγραψαν την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον 4ο π.Χ. αιώνα αναφέρουν πηγές πετρελαίου στις νότιες ακτές της Κασπίας θαλάσσης και τις όχθες του ποταμού Οχους. Όταν ο Αλέξανδρος οδήγησε το στράτευμα στη Ζηρκωνία στην νότια ακτή της Κασπίας Θάλασσας στρατοπέδευσε στο Ζαρακατ (σήμερα Αστεραμπαντ του Ιράν).
Το εσπέρας η σκηνή του Αλέξανδρου εφωτίζετο από κάποιες πρωτόγνωρες λυχνίες ασυνήθεις και άγνωστες μέχρι τότε αναδίδουσες ένα πολύ λαμπερό φώς. Ο Αλέξανδρος ενδιαφέρθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των λυχνιών αυτών και διεπίστωσε ότι λειτουργούσαν με ένα κίτρινο υγρό το οποίο έρεε μέσα από ένα φυτίλι διερχόμενο από κάποιο σωλήνα το οποίο καιόμενο ανέδιδε μια πολύ λαμπρή φλόγα.
Οι ιθαγενείς ονόμαζαν αυτή την λάμπα σιράκ ( chirαk) και το υγρό το οποίο καιόμενο ανέδιδε την λαμπρή φλόγα naphatha ( νάφθα) λέξη που σημαίνει υγρό διαρρέον από τη γή Το υγρό ανέβλυζε σε μια υπάρχουσα τότε πηγή ευρισκόμενη στην δυτική ακτή της Κασπίας θαλάσσης . Από αυτή την πηγή προφανώς υπάρχει μια ιστορική ένδειξη για εμφάνιση πετρελαίου στην ακτή του σύγχρονου Αζερμπαϊτζάν.
Ο Ιπποκράτης ο αρχαίος Ελλην Ιατρός και φιλόσοφος ( 4ος εως 5ος αιώνας π.Χ.) ο οποίος θεωρείται ως ο πατέρας και θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης περιέγραψε στις διασωθείσες εργασίες του πολλές ιατρικές συνταγές για παρασκευάσματα τα οποία είχαν ως ένα εκ των δραστικών συστατικών τους το πετρέλαιο.
Σε γραπτά κείμενα άλλων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων περιγράφονται πηγές πετρελαίου στην Σικελία εκ των οποίων διέρρεε υγρό φερόμενο ως Σικελικό έλαιον ή πετρέλαιο το οποίο χρησιμοποιείτο για φωτισμό σε λυχνίες περίπου όμοιες με αυτές που περιγράψαμε για την σκηνή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αρχαίο Ιράν που εφέροντο με τον όρο σιράκ.
Από τις παραπάνω περιγραφές και από άλλες αναφορές καταγεγραμμένες σε αρχαία ντοκουμέντα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το πετρέλαιο ήτο γνωστό ως καύσιμο υγρό πολύ πριν τη τρέχουσα εποχή διαρρέον από ρωγμές πετρωμάτων σε θέσεις ονομαζόμενες ναφθα η πηγές Σικελικού πετρελαίου ή πηγές ελαίου από πέτρα κλπ.
Οι εμφανίσεις υγρού πετρελαίου τότε και σήμερα είναι σπάνιες εντοπιζόμενες σε πετρελαιοφόρα πετρώματα όχι πάντοτε σε υγρή κατάσταση αλλά ενίοτε υπο την μορφή ασφάλτου και βιτουμενίων γαιών ήτοι σκληρά έως ημίσκληρα προϊόντα πετρελαίου που εσχηματίσθησαν από σκλήρυνση υγρού πετρελαίου εκτιθέμενου στις ατμοσφαιρικές επιδράσεις και οξειδώσεις.
Το υγρό πετρέλαιο καθώς διαρρέει στην επιφάνεια του εδάφους βαθμιαία μετατρέπεται σε άσφαλτο η οποία φράζει τις ρωγμές και εμποδίζει την περαιτέρω ροή . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όταν πρόκειται να περιγράψουν εμφάνιση πετρελαίου τις αναφέρουν ως φλέβες ή στρώματα ασφάλτου . Όταν δε το πετρέλαιο διέρρεε ως υγρό το χρησιμοποιούσαν για να τροφοδοτούν λυχνίες σιρακ νάφθα κλπ.
Η εξαγωγή του πετρελαίου στην αρχαιότητα στις περιοχές που υπήρχαν εμφανίσεις εγένετο με πρωτόγονες μεθόδους . Συνήθως κατασκεύαζαν σκαπτά φρέατα έως το πετρελαιοφόρο στρώμα στο οποίο το πετρέλαιο ευρίσκετο σε υγρή κατάσταση. Είναι γνωστές περιπτώσεις σημαντικών διαρροών πετρελαίου οι οποίες γέμιζαν τις κοιλότητες των φρεατοειδών εκσκαφών η γειτονικών γεωμορφολογικών κοιλοτήτων οπότε εσχηματίζοντο λίμνες πετρελαίου. Σε αυτές τις λίμνες παρερχομένου του χρόνου το πετρέλαιο έχανε τα πτητικά του συστατικά και μετετρέπετο σε λίμνες ασφάλτου.
Σήμερα η μεγαλύτερη λίμνη ασφάλτου γνωστή ως Pitch Lake βρίσκεται στις δυτικές Ινδίες και έχει έκταση περίπου 50 εκτάρια (500 στρέμματα).
Κατά θέσεις η λίμνη αυτή λόγω μακράς εκθέσεως στις ατμοσφαιρικές επιδράσεις έχει αποσαθρωθεί και στερεοποιηθεί σε βαθμό που βαδίζοντας στην επιφάνεια της τις απογευματινές ώρες να μη αφήνονται αποτυπώματα από τα ίχνη βαδίσματος.
Λίμνες ασφάλτου σχηματισθείσες από συνεχή αποσάθρωση πετρελαιοφόρων στρωμάτων υπάρχουν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στην Ερυθρή Θάλασσα στην Τασμανία και στη νήσο Σαχαλίνη στην οποία σήμερα διεξάγονται αντλήσεις πετρελαίου από υποθαλάσσιες πετρελαιοπηγές στην βόρεια και στην νότια θάλασσα της νήσου.
Τέτοιες ασφαλτικές λίμνες είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιηθείσες σε ορισμένες περιπτώσεις για δομικούς σκοπούς. Μια τέτοια ασφαλτική λίμνη στην περιοχή της Αρχαίας Βαβυλώνας είχε περιφραχθεί με ένα τοίχωμα το οποίο κατασκευάσθηκε με ασφαλτούχο υλικό προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα. Είναι επίσης γνωστές περιπτώσεις κατασκευής στεγανών λιμνών υδατοδεξαμενών των οποίων ο πυθμένας έχει επενδυθεί με επικάλυψη στεγανού ασφαλτούχου πετρώματος.
Σύμφωνα με αρχαίες καταγραφές πετρέλαιο και ασφαλτούχα πετρώματα χρησιμοποιήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων ως καύσιμη ύλη από τους κατοίκους στις ακτές της Κασπίας για θέρμανση και φωτισμό σε περιοχές στις οποίες υπήρχαν διαρροές πετρελαίου και έλλειψη άλλου τύπου καύσιμου ύλης όπως κάρβουνο τύρφη ή ξυλεία.
Εκτός από τις ακτές της Κασπίας εφαρμογές πετρελαίου για φωτισμό και θέρμανση με λάμπες τύπου σιράκ αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς και για νησιά της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τον Πλινιο τον πρεσβύτερο οι Ρωμαίοι κατά την πολιορκία της πόλεως Λουκουλα εδέχθησαν επίθεση με αυτοσχέδιους μηχανισμούς πρόκλησης πυρκαϊάς που είχαν βάση το πετρέλαιο.
Άλλες ιστορικές καταγραφές αναφέρουν ότι Πέρσες και Ελληνες χρησιμοποιούσαν εμπρηστικά βέλη δια της εμβαπτίσεως αυτών σε μίγμα πετρελαίου και θείου.
Ο Ιούλιος ο Αφρικανός συγγραφέας του τρίτου αιώνα π.Χ. περιγράφει ένα τέτοιο εύκλεκτο μίγμα με ένα εκ των συστατικών του οποίου ήτο συντρίμματα πετρελαιούχου πετρώματος. Νεώτερες καταγραφές αναφέρουν ότι ο στρατός του Τζέκις Χαν 12ος έως 13ος αιώνας Μ.Χ. χρησιμοποίησε εμπρηστικά βέλη τα οποία εβαπτίζοντο σε μίγμα πετρελαίου και θείου.
Σύμφωνα με τον Masudi κάποιο Αραβα συγγραφέα γεωγράφο και ταξιδευτή στο Μπακού υπήρχε παραγωγή πετρελαίου τον 10ο αιώνα το οποίο πλήν τοπικών καταναλώσεων μετεφέρετο σε δερμάτινους σάκους φορτωμένους σε καμήλες και επωλείτο σε άλλες γειτονικές χώρες.
Όπως γράφει ο Μasudi στο Μπακού εγένετο τότε παραγωγή δυο τύπων πετρελαίου ένας τύπος λευκός και ένας κίτρινος και σε ορισμένες πετρελαιοπηγές παράγετο και πετρέλαιο χρώματος μπλέ και μαύρου.
Τον 13ο αιώνα ο Μarko Polo ο Ιταλός ταξιδευτής ο οποίος περιόδευσε και έζησε στην Ινδία Κίνα Περσία και άλλες χώρες όπως η Γεωργία και η Αρμενία αναφέρει παραγωγή πετρελαίου στις χώρες που περιβάλλουν την Κασπία Θάλασσα από τις οποίες το πετρέλαιο μεταφέρετο φορτωμένο σε καμήλες από τα σύνορα της Γεωργίας προς γειτονικές χώρες.
Από τις πληροφορίες αυτές προκύπτει ότι η πρώτη στην ιστορία παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου σημειώθηκε στις χώρες πέριξ της Κασπίας Θαλάσσης στις οποίες και σήμερα σημειώνεται έντονη εξορυκτική δραστηριότητα πετρελαίου. Στις περιοχές αυτές ανεβρέθησαν από Άραβες αρχαιολόγους αμφορείς μεταφοράς πετρελαίου χωρητικότητας 15 λίτρων σε μικρό βάθος στην ακτή.
Από τις ανωτέρω καταγραφές προκύπτει ότι η πρώτη παραγωγή και χρήση πετρελαίου σημειώθηκε 1000 χρόνια πρίν από την σημερινή εποχή στην περιοχή του Μπακού και σε γειτονικές χώρες των ακτών της Κασπίας Θαλάσσης.
Ενας τύπος εκσκαφής που χρησιμοποιείτο στην αρχαιότητα για άντληση πετρελαίου ήτο φρέαρ ορθογώνιας διατομής σε βάθος 20 έως 30μ. εκσκαπτόμενο κατά βαθμίδες μέχρι συναντήσεως του πετρελαιοφόρου στρώματος.
Ένα τέτοιο φρέαρ στην περιοχή Ασφαιρο του Καυκάσου μπορούσε να αποδώσει μέχρι 35 τον. πετρελαίου ανά ημέρα ή 12.800τον/ετος.
Οι προηγουμένως περιγραφείσες εφαρμογές και αντλήσεις πετρελαίου συνεχίσθηκαν μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Στην Ρωσία η πρώτη κατασκευή φρέατος αντλήσεως πετρελαίου έγινε από τον Μηχανικό F. Semenov στην περιοχή Bibi Eibet της Χερσονήσου Ασφαιρου στον Καύκασο. Φρέατα του τύπου αυτού κατασκευάσθηκαν και στις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα με ημερήσια απόδοση έως 32 τον/ημέρα.
Την ίδια περίπου εποχή δηλαδή στα μέσα του 19ου αιώνα σημειώθηκε και η πρώτη κατασκευή σωληνωτού φρέατος άντλησης πετρελαίου στην πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το έτος 1859 από τον Μηχανικό Ε.Drake . Η περίοδος 1859-1900 ονομάσθηκε εποχή της κηροζίνης αλλά η μεγάλη εξέλιξη αρχίζει από τις αρχές του 20ου αιώνα με την εφεύρεση και ανάπτυξη των μηχανών εσωτερικής καύσης που ονομάσθηκε ως εποχής της γκαζολίνης (βενζίνη).
Εκτός από τις μηχανές εσωτερικής καύσης το πετρέλαιο βρίσκει εφαρμογές στην βιομηχανία των πετροχημικών που είναι βιομηχανικά προϊόντα με βάση το πετρέλαιο.
Σήμερα η κύρια εφαρμογή του πετρελαίου είναι στην παραγωγή ενέργειας στην οποία το 50% της παραγόμενης ενέργειας στις ΗΠΑ προέρχεται από το πετρέλαιο.
Α. Μπαρούνη
π. Υφηγητή Γεωλογίας ΕΜΠ
greeknation.blogspot

Το είδαμε εδώ

ΑΣΤΕΓΑ ΤΑ "Ο.Υ.Κ." ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Κάνουνε έξωση στους βατραχανθρώπους!

Από τις καρέκλες τους έπεσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, όταν πληροφορήθηκαν ότι η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) αποφάσισε να κάνει έξωση στα… ΟΥΚ! Το Σώμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού εδρεύει στις .... εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά Αττικής, όπου εδώ και χρόνια οι βατραχάνθρωποι κάνουν την εκπαίδευσή τους στο θαλάσσιο κομμάτι, καθώς και διατηρούν τα γραφεία τους οι αξιωματικοί του σώματος.
Από τούδε και στο εξής, ωστόσο, τα «βατράχια» θα μείνουν «άστεγα», γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση και την δράση του Σώματος, διότι η διοίκηση της ΚΕΔ προσβλέπει προφανώς σε μεγάλες «μπίζνες» θέλοντας να αξιοποιήσει το ακίνητο και τις γύρω εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αγίου Κοσμά με πιο ωφέλιμο τρόπο.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω απόφαση της ΚΕΔ είχε γίνει εν γνώση του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, μιας και η ΚΕΔ υπάγεται στο συγκεκριμένο υπουργείο με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να πέσει όχι μόνο από τα σύννεφα άλλα και από την καρέκλα του (στην κυριολεξία) στο άκουσμα της… τραγελαφικής είδησης.
Την ίδια έκπληξη όμως προκάλεσε η απόφαση της ΚΕΔ και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος δεν πίστευε στα αυτιά του όταν ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Λιμενικού ότι τα ΟΥΚ θα μείνουν χωρίς εγκαταστάσεις λόγω… έξωσης από εταιρεία του Δημοσίου και σήκωσε το τηλέφωνο να ενημερώσει τον πολιτικό προϊστάμενο της ΚΕΔ Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος επίσης δεν γνώριζε τίποτα μιας και η απόφαση είχε ληφθεί επί Παπακωνσταντίνου.
Πιστεύουμε πως κανένα σχόλιο δεν μπορεί να προσεγγίσει το μέγεθος της ηλιθιότητας που διέπει την σημερινή κυβέρνηση...
kostasxan.


Το είδαμε εδώ

UFO ΣΧΗΜΑΤΟΣ V ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.. (VIDEO)

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!

Τα περίεργα αντικείμενα που εμφανίζονται δίπλα στον Ήλιο πάνε και έρχονται.. Αυτή την φορά ο διαστημικός δορυφόρος Stereo Behind EUVI 195 φωτογράφισε ένα άγνωστο αντικείμενο σχήματος V. Αν αναλογιστούμε το μέγεθος του συγκριτικά με την αναλογία του πλανήτη μας, μιλάμε για αντικείμενο με ασύλληπτες διαστάσεις.
Για να καταλάβετε το μέγεθος του UFO, ετοιμάσαμε μια φωτογραφία όπου μπορείτε να συγκρίνετε τις διαστάσεις του Ήλιου της Γης και του αντικειμένου. Ο πλανήτης μας είναι εκείνη η μικρή λευκή κουκκίδα κάτω από την λέξη EARTH.... Οι διαστάσεις του είναι ασύλληπτες!



Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και μόνοι σας. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιλέξτε:
http://stereo.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/images
Behind EUVI 195
Ημερομηνία: 20110716

Σημείωση:
Eπι
λέξτε να αλλάζετε εσείς τις εικόνες STEP by STEP μέχρι να φτάσετε εκεί που λέει Displaying 85 of 549 και θα δείτε το αντικείμενο! Είπατε τίποτα;
worldjudge2012

07-16-2011 2 GIANT UFO's on the Sun

TheUfoLegend

Το είδαμε εδώ

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ε-ΡΟΔΙΟΣ : Αλλά εκτός από το τεράστιο, σε σχήμα V αντικείμενο, υπάρχουν και άλλα τεραστίων διαστάσεων ΑΤΙΑ - UFO γύρω από τον Ήλιο. Δείτε τα στο παρακάτω βίντεο:

Incredible GIANT UFOs on the Sun, July 16, 2011

EriGIA007

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ....

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ;;;

Πολλά “τυχαία” μαζεύτηκαν τις τελευταίες ώρες πριν τη Σύνοδο!
*Αύριο έκτακτη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί
*Πριν από λίγο συνομιλία Ομπάμα – Μέρκελ
*Το απόγευμα συνάντηση Μέρκελ – Μεντβέντεβ
*Την Κυριακή στην Ελλάδα η Χ. Κλίντον
To ότι κάτι παίζει τις τελευταίες ώρες σε.... παγκόσμιο επίπεδο δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε. Είναι πλέον ευρέως αντιληπτό.
Όταν όμως, λέμε , ότι βγαίνουν “¨οι άσσοι από τα μανίκια” το εννοούμε. Κοιτάξτε να δείτε πως μέσα σε 24 ώρες έχουν δρομολογηθεί όλα, δυο μόλις μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής:
-Την Κυριακή έρχεται στην Αθήνα η Χ. Κλίντον κατευθείαν από την Τουρκία. Μιλάνε με τον πρωθυπουργό για επενδύσεις στην Ελλάδα εν όψει αποκρατικοποιήσεων, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φυσικά Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό) κτλ.
-Η Μέρκελ όλες αυτές τις ώρες διεμήνυε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θέλει να πάει στην Σύνοδο της Πέμπτης! Σήμερα μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρωθυπουργό, είπε ότι μεθαύριο δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια οριστική λύση!
-Ακριβώς τις ίδιες ώρες, οι ΗΠΑ πασχίζουν να βρουν λύση για τα ανώτατο όριο του χρέους τους, οδηγώντας τη χώρα προ των πυλών της στάσης πληρωμών στις 2 Αυγούστου αν δεν βρεθεί λύση!
-Το παιχνίδι γνωστό και οφθαλμοφανέστατο: Η Ευρώπη περιμένει τις ΗΠΑ, και οι ΗΠΑ την Ευρώπη. Έτσι, φτάσαμε στο απόγευμα που μας πέρασε, με τον Ομπάμα να μιλά τηλεφωνικά με τη Μέρκελ!
Θέμα συζήτησης; Η κρίση χρέους στην Ευρώπη! Δηλαδή, να ήταν τυχαίο που η Γερμανική πλευρά συναντήθηκε με τη Ρωσία και μετά από λίγες ώρες να επικοινωνεί με τις ΗΠΑ;
-Ομπάμα και Μέρκελ «συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
-’Οπως ανακοινώθηκε, συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν αύριο το απόγευμα η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Μην ξεχνάμε φυσικά, ότι την Τετάρτη, θα έχουμε τηλεδιάσκεψη των κρατών της Ευρωζώνης, για την Σύνοδο…

Το είδαμε εδώ

Ελληνικής καταγωγής....

ο Ταγίπ Ερντογάν (;)
VIDEO-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ελληνικής καταγωγής και γόνος εξισλαμισθείσας οικογένειας είναι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται Τούρκος ιστορικός ερευνητής. Ότι δηλαδή κατάγεται από το Ποντιακό χωριό Ποταμιά Ριζούντας και μάλιστα πως ο κ. Ερντογάν προτιμά να αποκαλεί το χωριό του με την Ελληνική ονομασία, παρά με την Τουρκική. Παρ’ όλα αυτά, ενοχλείται πολύ όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση το πόσο Τούρκος είναι. Παρακάτω, δημοσιεύεται.... η είδηση, με κάθε επιφυλακτικότητα…
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τη καταγωγή του, μίλησε με τον πιό προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την Ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).
Πόντιος λοιπόν ο Ταγίπ. Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει Ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.
Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις Ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με Τουρκικές.
Όπως αναφέρει, παρόλο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια που ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον Ελληνικό πληθυσμό και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την Ελληνική ονομασία των χωριών τους.
Ο Ερντογάν, σε πρόσφατη περιοδεία στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά. Στην πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε ‘Potamya Hos Geldiginiz’, δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει. Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους ομοχώριούς του που ήταν ντυμένοι με Ποντιακές παραδοσιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία Ποταμιά και όχι με την Τουρκική ονομασία που είναι ‘Guneysu’ (νερό του νότου).
Αυτό το βίντεο με την υποδοχή το Ερντογάν στη Ποταμιά, το χρησιμοποίησε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος Devlet Bahceli στη προεκλογική εκστρατεία, για να πλήξει τον Eρντογάν ότι είναι Ελληνικής καταγωγής.
Εντοπίζεται στο αρχείο
Ο Τούρκος ερευνητής, για να στηρίξει το εύρημά του, παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά και βρήκε τα στοιχεία του προπάππου του Erdogan, ότι ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.
Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη Εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη “εξισλαμισθείς” και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.
Το αρχείο είναι του 1850 και φαίνεται ότι ο προπάππος του Ερντογάν ήταν ο πιο πλούσιος, διότι όλοι οι χωριανοί πλήρωναν φόρους 20-30 γρόσια ο καθένας και ο προπάππος του Ερντογάν πλήρωσε 38 γρόσια.
Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη “Bakat”, που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν “Bakat”. Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.

Erdoğan: POTAMYA Hayalini GERÇEKLEŞTİRDİ, İlçesine Potamya (Pontus - Rum) dedi


NeMutluTurkumDiyene5

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής την αποκαλούν “Ποτάμια” και όχι με το Τουρκικό της όνομα!
ΚΑΙ (Pontus - Rum) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΟΙ

Το είδαμε εδώ

20 Ιουλίου 1974 – 20 Ιουλίου 2011:

37 χρόνια ντροπής

Ελλάς – Κύπρος – Ένωσις

“Όσοι κατακτητές κι αν πατήσουν τα ιερά χώματα της Κύπρου, εκείνα ΠΑΛΙ θα μαρτυρούν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της”.

Μνήμες 20ης Ιουλίου 1974


Το είδαμε εδώ

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ "ΙΛΙΟΝ"

ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ...
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Στη Σαμοθράκη περίμεναν το «ΙΛΙΟΝ» στη Λιβύη βρέθηκε…
Δείτε ολόκληρη την ύποπτη πορεία του "ΙΛΙΟΝ" που ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού θέσης και κίνησης πλοίων AIS
Αναστάτωση έχει προκαλέσει.... στο νησί της Σαμοθράκης και κυρίως σε μερίδα επαγγελματιών η είδηση ότι το πλοίο «ΙΛΙΟΝ» το οποίο είχαν σχεδιάσει να νοικιάσουν ώστε να δρομολογηθεί στις 25 Ιουλίου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, από το Σάββατο το πρωί βρίσκεται εκτός χωρικών υδάτων της χώρας μας.
Το «ΙΛΙΟΝ» έφυγε στις 13 Ιουλίου από το λιμάνι του Σουσάκι στα Ίσθμια και με προορισμό το λιμάνι του Βόλου, παίρνοντας άδεια απόπλου. Στον Βόλο δεν έφθασε ποτέ και από το Σάββατο το πρωί ξεκίνησε η αναζήτησή του από τον θάλαμο επιχειρήσεων. Τελικά με τον δορυφόρο εντοπίσθηκε νότια της Κρήτης στα διεθνή χωρικά ύδατα και με κατεύθυνση τη Λιβύη, σε απαγορευμένη περιοχή...»
Να σημειωθεί ότι εδώ και δυο μήνες περίπου στη Σαμοθράκη είχε συσταθεί η Εταιρεία «Τρίτων» με στόχο να διαχειριστεί την υπόθεση του νέου πλοίου. Στόχος ήταν να τρέξουν οι διαδικασίες και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στο ΙΛΙΟΝ, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την δρομολόγηση του, με στόχο στα μέσα Ιουλίου να υπάρχει το νέο πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.
Μάλιστα επιδίωξη των επαγγελματιών – επενδυτών, ήταν να υπάρξει γραμμή και για τη Λήμνο. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης εικάζεται ότι συγκέντρωσαν περίπου 120.000 ευρώ για την ενοικίαση του «ΙΛΙΟΝ» τα οποία και έστειλαν στον διαχειριστή του πλοίου Κωνσταντίνο Βεντούρη.
Ο Δήμαρχος της Σαμοθράκης κ. Γιώργος Χανός ο οποίος ήταν κοντά στους επαγγελματίες, στήριζε αυτήν την προσπάθεια και μάλιστα συμμετείχε και σαν ιδιώτης, στις πρώτες του δηλώσεις του έκανε λόγο για εξαπάτηση των επαγγελματιών από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε που ταξιδεύει το ΙΛΙΟΝ, ενώ το περίμεναν στη Σαμοθράκη.

Δείτε ολόκληρη την ύποπτη πορεία του "ΙΛΙΟΝ" όπως καταγράφηκε από το σύστημα AIS του MarineTraffic.com, που φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
Το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από την μαρίνα των Γουβιών Κέρκυρας, όπου ήταν δεμένο τους τελευταίους μήνες, με προορισμό τον Ισθμό της Κορίνθου.

Νωρίς το πρωί της 6ης Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ μπαίνει στον Πατραϊκό κόλπο και στις 10:30 φθάνει στον Ισθμό της Κορίνθου. Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου βρίσκεται αγκυροβολημένο στις Λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σουσάκι Κορινθίας.

Στο Σουσάκι το ΙΛΙΟΝ παραμένει αγκυροβολημένο για 6 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου.
Να σημειώσουμε ότι στις συγκεκριμένες λιμενικές εγκαταστάσεις του Σουσακίου τα πλοία φορτώνουν πετρελαιοειδή, λιπαντικά, χημικά, εκρηκτικά κ.α.
Δορυφορικός χάρτης με το σημείο που ήταν αγκυροβολημένο το ΙΛΙΟΝ.

Στις 13 Ιουλίου γύρω στις 9:30 το βράδυ το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από το Σουσάκι με κατεύθυνση νότια προς Κρήτη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ βρίσκεται νότια της Κρήτης και της Γαύδου να πλέει προς τις Λιβυκές ακτές και λίγη ώρα μετά χάνεται το ίχνος του, αφού βγήκε εκτός εμβέλειας του συστήματος AIS.

Το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ εντοπίζεται δεμένο στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη.

Δορυφορική φωτογραφία του λιμανιού της Βεγγάζης με το σημείο που ήταν προσδεδεμένο το ΙΛΙΟΝ.


Στις 11:00 το βράδυ της 17ης Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από το λιμάνι της Βεγγάζης με κατεύθυνση δυτικά προς την Τρίπολη της Λιβύης.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ δίνει το τελευταίο του στίγμα, ανοιχτά του λιμανιού της Βεγγάζης, με κατεύθυνση δυτικά, και μετά χάνεται αφού βγαίνει και πάλι εκτός εμβέλειας του συστήματος AIS.



Το είδαμε εδώ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Εξωγήινοι οι Θεοί....

των Αρχαίων Ελλήνων; (Βίντεο)

Είναι δυνατόν ευφυείς μορφές ζωής να επισκέφθηκαν τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια, φέρνοντας μαζί τους την τεχνολογία που επηρέασε δραστικά την πορεία της ιστορίας και της ίδιας της εξέλιξης του ανθρώπου;
Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να τους θεωρούσαν Θεούς; Δείτε τα βίντεο....

Εξωγήινοι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων; 1/3 ~ Ancient Aliens

KRASODAD

Εξωγήινοι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων; 2/3 ~ Ancient Aliens

KRASODAD

Εξωγήινοι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων; 3/3 ~ Ancient Aliens

KRASODAD

Το είδαμε εδώ

Η πολυτέλεια και η διατροφή....

των Αρχαίων Ελλήνων (Βίντεο)

Αντικείμενο έρευνας, οι διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων και η πολυτέλεια. Ο Βρετανός κλασικιστής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δρ Μάικλ Σκοτ, επισκέπτεται την Αθήνα, τη Σπάρτη και τηv Βεργίνα στη Μακεδονία. Η εκπομπή με την ονομασία Guilty Pleasures ~ Luxury in Ancient Greece, προβλήθηκε πριν 20 ημέρες, αναφορά στην οποία.... είχε γίνει εδώ. Μόλις χθες ανέβηκε στο διαδίκτυο και με λίγη επεξεργασία, ορίστε έτοιμο για παρακολούθηση:
Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη υπότιτλοι, αλλά με στοιχειώδεις γνώσεις της Αγγλικής, βλέπεται ανετότατα. Κατά διαστήματα ακούγονται και Ελληνικά.

Guilty Pleasures ~ Luxury in Ancient Greece


Guilty Pleasures ~ Luxury in Ancient Greece from KRASOMAK on Vimeo.



Το είδαμε εδώ

Νήσος Γυαλί:....

SOS εκπέμπει το νησί της ελαφρόπετρας

Η περιοχή όπου δραστηριοποιείται το λατομείο.

Ενα νησάκι ανάμεσα στη Νίσυρο και στην Κω, το οποίο χάνεται σιγά-σιγά από το πρόσωπο της Γης, είναι το Γυαλί. Και αυτό λόγω του πλούτου του σε ηφαιστειακά πετρώματα _ κυρίως ελαφρόπετρα και περλίτη (φυσικό γυαλί) _ τα οποία.... εξορύσσονται αδιακόπως εδώ και 20 χρόνια. Αποτέλεσμα; Το ένα τμήμα του νησιού (αποτελείται από δύο λοφώδη τμήματα τα οποία συνδέονται από μια επίπεδη γλώσσα γης) έχει σχεδόν εξαφανισθεί και στη θέση του έχουν απομείνει δύο μεγάλοι κρατήρες λατομείων.
Παρ’ όλα αυτά το Γυαλί έχει κηρυχθεί τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους λόγω ακριβώς της ιδιαιτερότητάς του, η οποία διατηρείται μόνο στο ένα τμήμα του, όπου υπάρχουν δάση από κουμαριές και πεύκα. Το σημαντικότερο όμως είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού. Το τελευταίο κατά τους αρχαιολόγους ταυτίζεται πιθανώς με την Κισηρούσα την οποία αναφέρει ο Πλίνιος και βρισκόταν απέναντι από το ακρωτήριο της Κνίδου.
«Σημαντικά λείψανα κατοίκησης της Τελικής Νεολιθικής εποχής (4η χιλιετία π.Χ.) βρίσκονται στο Γυαλί,από τα οποία ξεχωρίζουν κτήριο ελλειψοειδούς σχήματος αλλά και αξιόλογα κινητά ευρήματα, όπως δύο χωνευτήρια χαλκού που αποδεικνύουν την πρώιμη άσκηση μεταλλουργίας» αναφέρει η αρχαιολόγος κυρία Μελίνα Φιλήμονος, προϊσταμένη της ΚΒ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού. Αυτό ακριβώς το κτήριο της Νεολιθικής εποχής όμως, εύθραυστο καθώς είναι, αντιμετωπίζει σήμερα τον κίνδυνο της καταστροφής εξαιτίας της θέσης του πάνω από το λατομείο. Το αίτημα λοιπόν είναι η άμεση στέγασή του.
Ιδιαίτερο εξάλλου είναι το νεκροταφείο _ της ίδιας εποχής _ το οποίο αποτελείται από λαξευμένους στο φυσικό πέτρωμα ορθογώνιους τάφους, ενώ απολεπίσματα οψιανών έχουν βρεθεί σε διάφορες θέσεις του νησιού, δεδομένου ότι στο βορειοανατολικό τμήμα του υπάρχουν προϊστορικά λατομεία από τα οποία έβγαινε αυτή η ιδιαίτερα σκληρή πέτρα που χρησίμευε για την κατασκευή εργαλείων.
Επειδή μάλιστα η κατοίκηση συνεχίστηκε κατά τους ιστορικούς χρόνους, στη θέση Κάστρο έχουν εντοπισθεί και υπολείμματα οχύρωσης της Ελληνιστικής εποχής, καθώς και μία δεξαμενή. Πλήθος είναι τα όστρακα αγγείων, ενώ ένας τάφος που έχει εντοπισθεί μαρτυρεί τη συνέχεια της κατοίκησης και στην Παλαιοχριστιανική περίοδο. Μπορεί λοιπόν να θεωρείται σημαντικό σήμερα ότι το Γυαλί, το οποίο κατοικείται από δέκα ανθρώπους, κατέχει την πρώτη θέση στην εξαγωγή ελαφρόπετρας παγκοσμίως (με 900.000 τόνους τον χρόνο), ωστόσο… για πόσο ακόμη θα υπάρχει;
[Μαρία Θέρμου, Βήμα]

Το είδαμε εδώ

Το Λυκόφως τον Ηρώων:....

ΤΣΟΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ήταν ο διοικητής της Ναυτικής βάσης στην Κερύνεια το 1974 με βάση το κάστρο της πόλης.
Με τον Τσομάκη είμαστε αδελφικοί φίλοι όπως ήμουνα με όλους τους αξιωματικούς της Ναυτικής Βάσης Κερύνειας γιατί ως.... αξιωματικός του 251Τ.Π με ειδικότητα τα οπλομηχανήματα (βαρέα όπλα πεζικού) συνεργαζόμουν πολύ συχνά μαζί τους και αυτοί πολύ συχνά με φιλοξενούσαν πάνω στις τορπιλακάτους στις περιπολίες τους.
Ιδιαίτερα ο Αρχικελευστής αγνοούμενος Λεωνίδας Βυτουλαδίτης που έμενε σε σπίτι στην Καλιφόρνια, περιοχή της Κερύνειας, που ανήκε στην θεία μου Μαρούλλα Κυπριανού μου έμαθε όλα τα μυστικά από το μηχανοστάσιο μέχρι την ρύθμιση μιας τορπίλης .
Η γυναίκα του Λεωνίδα, Βούλα είχε εγκλωβιστεί για αρκετό διάστημα στο Μπέλλα Πάις χωρίς να γνωρίζει την τύχη του αγαπημένου της
Ο Ελευθέριος Τσομάκης στις 24 Ιουλίου 1974 θα αναχωρούσε από την Κύπρο γιατί τέλειωνε η δίχρονη θητεία του στην Κύπρο που είχε αγαπήσει τόσο πολύ.
Τρείς βδομάδες πριν την 15ην Ιουλίου μάλιστα μεταφέραμε το αυτοκίνητο του ένα Λάντσια Φούλβια ,πράσινο, στην Λευκωσία για τεχνικό έλεγχο και μετά το αφήσαμε στον Κώστα Νικολάου μπογιατζή αυτοκινήτων για να του κάνει ένα στίλβωμα και να περάσει και την μπογιά με κερί. Το αυτοκίνητο το παρέλαβε 4-5 μέρες πριν τις 15 Ιουλίου 1974. Μάλιστα μετά την παραλαβή έβαλε μέσα και προσωπικά του είδη για να είναι και έτοιμο για αναχώρηση και να μην τρέχει τις τελευταίες μέρες και ώρες.
Στις 19 Ιουλίου 1974 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε και πήγα στο κάστρο γύρω στις 3 το απόγευμα επειδή ήμουν αξιωματικός στο 251 όπως έχω αναφέρει ήδη και είχα ειδικότητα στα βαρέα όπλα πεζικού (οπλομηχανήματα).
Εκεί μου είπε τις ανησυχίες του και μού είπε ότι ήθελε να βάλομε στους δύο βόρειους πύργους τα δύο αντιαεροπορικά τύπου Οέρλικον που ήταν και η θέση τους. Οι βάσεις των δύο αντιαεροπορικών Οέρλικον ήταν τοποθετημένες και έτοιμες με μπετόν. Στους Νότιους πύργους του κάστρου ήταν τοποθετημένα δύο Μπράουνιγκ 50 χιλ.
Τα τοποθετήσαμε και εφοδιάσαμε όλα τα αντιαεροπορικά με πυρομαχικά.
Ο ίδιος ο Τσομάκης έδωσε άμεση διαταγή για επάνδρωση όλων των πύργων πράγμα που έγινε.
Στις 5 το απόγευμα της ιδίας ημέρας δηλαδή Παρασκευή 19 Ιουλίου 1974 κατέβηκε στο χώρο ελλιμενισμού των δύο τορπιλακάτων Τ1 και Τ3 και άρχισε να τις επιθεωρεί και να τις προετοιμάζει για μάχη τόσο αυτές τόσο και τα πληρώματα.
Μάλιστα έδωσε και διαταγή να είναι έτοιμες ακόμη 4 τορπίλες και οι ναύτες τις ετοίμασαν.
Επέστρεψα πίσω στο 251 Τ.Π όπου ήδη είχε αρχίσει επιστράτευση 300 ατόμων. Κατά διαστήματα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την Ναυτική Βάση, με την Βάση του Κορμακίτη όπου ήταν τα ραντάρ και με το στρατόπεδο του πυροβολικού στην Λάμπουσα-Καραβά όπου υπηρετούσε ως αξιωματικός πυροβολικού ο αδελφός μου.
Στις τρείς το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 1974 πήρε την εντολή να είναι σε άμεση ετοιμότητα και αμέσως ο Τσομάκης ενημέρωσε τον Συνταγματάρχη Μιχόπουλο Διοικητή Φρουράς Κερύνειας.
Στις 5.05πμ βγήκε έξω να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στόλο. Γνώριζε ότι είναι αυτοκτονία. Μα ο Τσομάκης γνώριζε την θυσία του Αυξεντίου. Η Τ3 με το Τσομάκη και με το ηρωικό πλήρωμα της πήρε πορεία για να κτυπήσει με τις δύο τορπίλες της τον τουρκικό στόλο. Η άλλη η Τ1 ακολουθούσε πιο πίσω σε πορεία αναμονής, Η τουρκική αεροπορία κτύπησε πρώτα την Τ1 η οποία έπαθε σοβαρές βλάβες στην μία μηχανή και στο πηδάλιο και ακυβέρνητη προσάραξε στην παραλία στο Καράκουμι –Βόσπορο.
Η Τ3 με τον Τσομάκη δεν πτοήθηκε και ετοιμαζόταν να πάρει θέση βολής όταν κτυπήθηκε από αεροπορία και από τα πυροβόλα του τούρκικου αντιτορπιλικού και κομματιάστηκε. Χάθηκαν όλοι εκτός από ένα υπαξιωματικό τον Μαγέτο ο οποίος βγήκε στη στεριά μετά από πέντε ώρες. Εμείς όταν είδαμε την βύθιση της Τ3 από το 251 Τ.Π δακρύσαμε γιατί πλήρωμα της η Τ3 είχε φίλους μας, Τον Τσομάκη.τον Λεωνίδα τον Βυτουλαδίτη και τους Κερυνειώτες Χρίστο Καρεφυλλίδη και Φοίβο Φιερό συμμαθητές μας κλπ.κλπ.
Μόλις είχε χαράξει στην γαλάζια θάλασσα της Ελληνικής Κερύνειας που ο ευέλικτος πρόεδρος της Κύπρου θέλει να αφήσει στους τούρκους ως πεσκέσι.
Είναι σε όλους γνωστό ότι οι τορπιλάκατες δρουν υπό την κάλυψη άλλων μεγάλων σκαφών του ναυτικού γιατί όταν ρίξουν τις τορπίλες τους εκτός από την ταχύτητα τους δεν έχουν οτιδήποτε άλλο όπλο για άμυνα εκτός από ένα αντιαεροπορικό. Μόνο αυτό είχαν οι Τ1 και Τ3. Αυτό και την μεγαλοψυχία των πληρωμάτων τους.
Αυτός ήταν ο Τσομάκης, Τα περιττά λόγια περισσεύουν.
Η ΘΥΣΙΑ του Τσομάκη και των ανδρών του είναι εφάμιλλη της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου.
Η Ναυτική Διοίκηση Κύπρου μετά από χρόνια και μετά από αρκετό παρασκήνιο και παρακάλια έδωσε το όνομα του σε ένα περιπολικό σκάφος της.
Το Ελληνόψυχο πλήρωμα της Τ3 που θυσιάστηκε ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ αποτελείτο από τους πιο κάτω:

Υποπλοίαρχος Τσομάκης Ελευθέριος

Αρχικελευστής Βυτουλαδίτης Λεωνίδας

Κελευστής Καρέτσος Κυριάκος

Ναύτης Κουτσουράδης Ελευθέριος

Ναύτης Δεριζιώτης

Ναύτης Στιβακτάς

Ναύτης Καρεφυλλίδης Χριστος

Ναύτης Φιερός Φοίβος

Ναύτης Κεφαλονίτης

Κελευστής Μαγέτος ( διασωθείς από την Τ3)

Τζαβέλλας Κώστας
Έλληνας Κερυνειώτης
Έφεδρος Αξιωματικός 251Τ.Π.
Τραυματίας – Αιχμάλωτος 1974

Σημείωση
Ο Τσομάκης και οι άλλοι ήρωες δεν χρειάζονται δικηγόρους αλλά όταν ορισμένοι καλλικάδες, κοινώς πεταλωτές, συνεπικουρούμενοι από μασώνους της ιστορίας οι οποίοι σκοπό έχουν να αλλοιώνουν τα πάντα με ψεύδη και να κατασπιλώνουν το κάθε τι το Ελληνικό και οι οποίοι φτύνουν το κάθε Ελληνικό, ισχυρίζονται ότι οι εξ Ελλάδος που υπηρετούσαν στην Ναυτική Βάση Κερύνειας σαμπόταραν τις δύο τορπιλακάτους για να μην κινηθούν εναντίον του Τουρκικού στόλου, τότες αυτοί οι καλλικάδες πρέπει να μπαίνουν σε τάξη. Αυτό έγινε και με τον ήρωα Τσομάκη. Κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν την μνήμη του αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί οι ψευτιές των προδοτών πέφτουν πάντα στο κενό όπως πέφτουν και οι ίδιοι.
Σας τους χαρίζω γιατί εγώ δεν χαραμίζω το δικό μου σάλιο.

Το είδαμε εδώ

Bριτόμαρτις....

Η Γορτυνίδα Νύμφη

Η Nύμφη αυτή με το πανάρχαιο Ελληνικό, Πελασγικό όνομα, ήταν θυγατέρα του Δία και της Κάρμης “Διός δε και Κάρμης της Ευβούλου Bριτόμαρτιν γενέσθαι” (Παυσανίας B΄ 30, 3). Ήταν μία μινωική θεότης η οποία αργότερα απορροφήθηκε και ταυτίσθηκε με την Άρτεμη.
Το όνομά της σήμαινε την “γλυκειά παρθένο” και ζούσε στη Γόρτυνα κυνηγώντας πάνω στα βουνά, ώσπου την είδε ο Μίνως και θέλησε να την κάνει δική του. Άρχισε τότε ένα ατελείωτο κυνηγητό που κράτησε εννέα μήνες και η Nύμφη, για να αποφύγει τη σύλληψή της απ΄ τον ερωτευμένο Μίνωα, έπεσε από το βουνό στη θάλασσα, ευτυχώς όμως.... μέσα σε δίχτυα ψαράδων που ψάρευαν εκεί κοντά, οι οποίοι και την έσωσαν. Γι΄ αυτό και της έδωσαν την προσωνυμία Δίκτυννα και το βουνό απ΄ όπου έπεσε Δικταίον. Nά τι λέει ο Καλλίμαχος για την Bριτόμαρτη:
“έξοχα δ΄ αλλάων Γορτυνίδα φίλαο νύμφην, ελλοφόνον Βριτόμαρτιν, εΰσκοπον· ης ποτέ Μίνως πτοιηθείς υπ΄ έρωτι κατέδραμεν ούρεα Κρήτης. η δ΄ ότε μεν λασίησιν υπό δρύσι κρύπτετο νύμφη, άλλοτε δ΄ ειαμενήσιν. ο δ΄ εννέα μήνας εφοίτα παίπαλά τε κρημνούς τε· και ουκ ανέπαυσε διωκτύν, μέσφ’ ότε, μαρπτομένη και δη σχεδόν, ήλατο πόντον πρηόνος εξ υπάτοιο· και ένθορεν εις αλιήων δίκτυα, τα σφ΄ εσάωσεν. Όθεν μετέπειτα Κύδωνες νύμφαν μεν Δίκτυνναν, όρος δ΄, όθεν ήλατο νύμφη, Δικταίον καλέουσιν· ανεστήναντο δε βωμούς ιερά τε ρέζουσι”. (Καλλίμαχος, Ύμνος εις Άρτεμιν 191-202)
Αγάπησες πάρα πολύ, απ΄ τις άλλες νύμφες, τη Γορτυνίδα Bριτόμαρτη, την οξυδερκή, που σκοτώνει τα ελάφια. Για την οποία κάποτε ο Μίνωας χτυπήθηκε από έρωτα και τριγυρνούσε πάνω στα Κρητικά βουνά. Αυτή όμως πότε κρυβόταν σε πυκνές βελανιδιές και πότε σε μέρη χαμηλά. Κι αυτός τριγυρνούσε εννιά μήνες σε μέρη δύσβατα και σε γκρεμούς. Και δεν σταμάτησε την καταδίωξη παρά μόνο όταν αυτή, που παρά λίγο να πιαστεί, πήδησε στη θάλασσα από βράχο ψηλό. Κι έπεσε μέσα σε δίχτυα ψαράδων, τα οποία την έσωσαν. Γι΄ αυτό αργότερα οι Κύδωνες ονόμασαν τη νύμφη Δίκτυννα και το βουνό απ΄ όπου έπεσε η νύμφη, Δικταίο. Και έστησαν βωμούς όπου έκαναν θυσίες.
Σύμφωνα με την παράδοση που διασώζει ο Παυσανίας, οι Aιγινήτες έλεγαν ότι η Nύμφη εμφανίστηκε στο νησί τους και της έδωσαν το όνομα Αφαία. Ακόμη ότι η Άρτεμη θεοποίησε τη Bριτόμαρτη και ότι την λάτρευαν τόσο οι Κρητικοί, όσο και οι Aιγινήτες:
“ταύτην μεν θεόν εποίησεν Άρτεμις, σέβουσι δε ου κρήτες μόνον αλλά και αιγινήται, λέγοντες φαίνεσθαί σφισιν εν τη νήσω την Βριτόμαρτιν. Επίκλησις δε οι παρά τε αιγινήταις έστιν αφαία και δίκτυννα εν Κρήτη”. (Παυσανίας. Β΄ 30, 3)
Η Άρτεμις την έκανε θεά και την σέβονται όχι μόνον οι Κρήτες αλλά και οι Aιγινήτες, λέγοντας πως η Bριτόμαρτις φανερώθηκε στο νησί τους. Οι Aιγινήτες την αποκαλούν Αφαία και οι Κρήτες Δίκτυννα.
Πάντως πολύ συχνά η Bριτόμαρτις ταυτιζόταν με τη θεά Άρτεμη, “ω παι τας Λατούς Δίκτυνν’ ουρεία” (Ευρ. Ιφιγ. εν Ταύρ. 126), (ω! θυγατέρα της Λητούς, Δίκτυννα βουνίσια). Την παρουσίαζαν δε, όπως και την Άρτεμη, με κυνηγετική φορεσιά, να τρέχει πάνω στα βουνά με συντροφιά τους σκύλους της.
Ο Διόδωρος Σικελιώτης, στην αναφορά του για τη Bριτόμαρτη, λέει και αυτός πως ήταν θυγατέρα του Δία και της Κάρμης και τοποθετεί τον τόπο γεννήσεώς της στην Καινώ της Κρήτης. Αναφέρει επίσης τον μύθο για την καταδίωξη της Nύμφης από τον Μίνωα, αλλά τον απορρίπτει καθώς, όπως λέει, είναι απίθανο μία θυγατέρα του Δία να ζητά βοήθεια από θνητούς ανθρώπους, και ακόμη πως ο Μίνως διακρινόταν για την αφοσίωσή του στο δίκαιο και την ηθική και δεν ήταν δυνατόν να κάνει τέτοια πράξη:
“Βριτόμαρτιν δε την προσαγορευομένην Δίκτυνναν μυθολογούσι γενέσθαι μεν εν Καινοί της Κρήτης εκ Διός και Κάρμης της Ευβούλου του γεννηθέντος εκ Δήμητρος· ταύτην δ΄ ευρέτιν γενομένην δικτύων των εις κυνηγίαν προσαγορευθήναι Δίκτυνναν, και τας μεν διατριβάς ποιήσασθαι Μετά της Αρτέμιδος, αφ΄ ης αιτίας ενίους δοκείν την αυτήν είναι Δίκτυννάν τε και Άρτεμιν, θυσίαις δε και ναών κατασκευαίς τετιμήσθαι παρά τοις Κρησί την θεόν ταύτην. τους δ΄ ιστορούντας αυτήν ωνομάσθαι Δίκτυνναν από του συμφύγειν εις αλιευτικά δίκτυα, διωκομένην υπό Μίνω συνουσίας ένεκα, διημαρτηκέναι της αληθείας· ούτε γαρ την θεόν εις τοιαύτην ασθένειαν ελθείν πιθανόν υπάρχειν ώστε προσδεηθήναι της παρ΄ ανθρώπων βοηθείας, του μεγίστου των θεών ούσαν θυγατέρα, ούτε τω Μίνω δίκαιον προσάπτειν τοιαύτην ασέβειαν, παραδεδομένω συμφώνως δικαίαν προαίρεσιν και βίον επαινούμενον εζηλωκέναι”.
Η Bριτόμαρτις, που αποκαλείται Δίκτυννα, μυθολογείται πως γεννήθηκε στην Καινώ της Κρήτης από τον Δία και την Κάρμη, θυγατέρα του Ευβούλου, γυιού της Δήμητρας. Επειδή ανακάλυψε τα κυνηγετικά δίχτυα, ονομάσθηκε Δίκτυννα. Και επειδή ζούσε μαζί με την Άρτεμη, μερικοί νομίζουν πως η Δίκτυννα και η Άρτεμη είναι το ίδιο πρόσωπο. Και τιμούν αυτήν τη θεά οι Κρήτες με θυσίες και κατασκευή ναών. Aυτοί δε που ιστορούν πως ονομάσθηκε Δίκτυννα επειδή κατέφυγε στα δίχτυα ψαράδων καθώς την καταδίωκε ο Μίνως για να την βιάσει, ασεβούν προς την αλήθεια. Διότι ούτε είναι πιθανόν να βρισκόταν σε τέτοια αδυναμία η θεά ώστε να ζητήσει βοήθεια από ανθρώπους, καθώς μάλιστα ήταν και θυγατέρα του μεγαλύτερου απ τους θεούς, αλλά ούτε και είναι δίκαιο να αποδίδουμε τέτοια ασέβεια στον Μίνωα, διότι υπάρχει ομόφωνη παράδοση πως ο τρόπος της ζωής του ήταν δίκαιος και έζησε επαινετή ζωή.
Πρέπει να υπήρχε διαδεδομένη λατρεία της Nύμφης αυτής στην Κρήτη, όπου αναφέρεται και γιορτή προς τιμήν της, τα “Bριτομάρτεια”. Εκτιμώντας από το όνομά της, μπορούμε να υποθέσουμε πως η λατρεία της ήταν σχετική με τις νεαρές κοπέλες και ότι αντιπροσώπευε την αιώνια νεότητα, την αιώνια θήλεια αρχή.
Όπως μας διασώζει ο Στράβων (I 479), στη σημερινή Xερσόνησο Ηρακλείου υπήρχε αρχαίος ναός αφιερωμένος σ΄ αυτήν. Στην περιοχή αυτή βρέθηκε και η εξής επιγραφή του 1ου αι. π.X., πράγμα που δείχνει πως η λατρεία της συνεχιζόταν και στους ελληνιστικούς χρόνους:
“ΕΥΚΛΕIΔAΣ ΚAI ΛΥΚΟΣ ΟI AΛΕΞIΜAXΩ BPIΤΟΜAPΠI XAPIΣΤHPIΟN”
Τέλος, ο Παυσανίας αναφέρει πως στην αρχαία Ολούντα (σημερινή Ελούντα), υπήρχε ξόανο της θεάς φτιαγμένο από τον Δαίδαλο, “τοσαύτα δε (έργων Δαιδάλου) έτερα ξόανα εν Κρήτη, Bριτόμαρτις εν Ολούντι και Αθηνά παρά Κνωσσίοις” (Παυσανίας Θ΄ 40, 3).
ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ

Το είδαμε εδώ

Γεμίζει με 35 χιλιάδες "φρουτάκια" η Ελλάδα,

Τα μισά μέσω ΟΠΑΠ - ΟΔΙΕ

Τη λειτουργία συνολικά 35.000 παιγνιομηχανήματων σε όλη την Ελλάδα προβλέπει το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα που κατατέθηκε χθες το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή ως μέρος του πολυνομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης".
Από αυτά, 16.500 θα λειτουργούν μέσω.... της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΔΙΕ ΑΕ. Συγκεκριμένα, τα 15.000 θα διατεθούν για εκμετάλλευση αποκλειστικά στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ με τα υπόλοιπα 1.500 «προικίζεται» ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.
Αναλυτικά, η ΟΠΑΠ ΑΕ προβλέπεται να λάβει μία άδεια για παιγνιομηχανήματα, κάτι που σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που απορρέει από τη σύμβαση της εταιρείας με το Δημόσιο, η οποία κυρώθηκε με το ν. 2843/2000. Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία περί τα 5.000 πρακτορεία του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων (2.000) βρίσκονται στην Αττική και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (830).
Αντίστοιχα, για τον ΟΔΙΕ όπως είχε αναφέρει το Capital.gr, ενόψει της πώλησης του Οργανισμού, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταστεί πιο ελκυστικός και να ενισχυθεί το χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών του. Σήμερα ο ΟΔΙΕ διαθέτει δίκτυο 453 πρακτορείων, από τα οποία 380 είναι κοινά με τον ΟΠΑΠ, στόχος όμως είναι να αυξηθούν σε πάνω από 1.000 ώστε να αξιοποιηθούν και τα VLTʼs που θα αποκτηθούν.
Σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις για τα παιγνιομηχανήματα, για την οποία επιλέχθηκε το μοντέλο της σταδιακής απελευθέρωσης, το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
* Το κόστος συμμετοχής των παικτών καθορίζεται από 0,10 μέχρι 2 ευρώ με δυνατότητα αναπροσαρμογής
* Η άδεια ισχύει για 10 έτη από τη χορήγησή της
* Δίδεται μια μόνον άδεια για κάθε ανάδοχο και απαγορεύεται στους κατόχους αδειών να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους εταιρείες προς αποφυγή μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων
*Προβλέπεται καταβολή ετήσιου τέλους λειτουργίας των πιστοποιημένων καταστημάτων
Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό στοιχηματισμό θα προκηρυχθούν 15 μέχρι 50 άδειες, που χορηγούνται μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Σε περίπτωση που δεν κατακυρωθεί το σύνολο των προκηρυχθεισών αδειών, οι εναπομείνασες άδειες επαναπροκηρύσσονται μετά πάροδο τουλάχιστον ενός έτους.
Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, συμμετοχή επιτρέπεται μόνο κεφαλαιουχικών εταιρειών με καταβεβλημένο κεφάλαιο 200.000 ευρώ, κατάθεση εγγυητικής επιστολής 100.000 ευρώ από πιστωτικό ίδρυμα που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ιστότοποι οφείλουν να έχουν ονομασία με κατάληξη .gr, ενώ περιλαμβάνονται ειδικές διατάξεις και αφορά στη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Σημειώνεται, τέλος, πως το σχέδιο νόμου έχει σταλεί προς έγκριση στην Ε.Ε. -όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία- και σε ορισμένα σημεία έχουν ζητηθεί αλλαγές ώστε να προσαρμοστεί στο κοινοτικό δίκαιο.
Νίκος Χρυσικόπουλος

Το είδαμε εδώ

«Φλέβα» χρυσού 11 δισ. ευρώ....

στη Χαλκιδική

Ετήσια έσοδα της τάξης των 450 εκατ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, μπορούν να αποφέρουν τα τρία κοιτάσματα χρυσού στην περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής, εφόσον γίνει η εξόρυξη και ξεκινήσει και η εκμετάλλευσή τους με βιώσιμο και ορθολογικό τρόπο και με προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, την τοπική απασχόληση και.... οικονομία, καθώς και την Εθνική Οικονομία.
Το ποσό αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα αντιστοιχεί σε σχεδόν 40% των συνολικών ετήσιων εσόδων της χώρας, από όλες τις εκμεταλλεύσεις ανά την επικράτεια, οι οποίες, ως αξία, εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν έναν τζίρο (με πωλήσεις εντός συνόρων και εξαγωγές) ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.
Εκτιμήσεις
Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσε ο καθηγητής του τομέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών και πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κ. Ιωάννης Πασπαλιάρης, σημειώνοντας πως η συνολική πραγματική αξία των κοιτασμάτων από τα κοιτάσματα του Στρατωνίου (διάρκειας εκμετάλλευσης 7 έτη), των Σκουριών (διάρκεια εκμετάλλευσης 30 έτη) και της Ολυμπιάδας (διάρκεια εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 έτη), υπολογίζεται σε 11 δισ. ευρώ.
Μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων που στηρίζουν την ανάπτυξη της περιοχής ανέφερε ότι «Το σύνολο της θεωρητικής τους αξίας έχει εκτιμηθεί στα 15,6 δισ. ευρώ, αλλά όσο δεν εξορύσσονται η αξία τους είναι μηδενική. Ακόμη όμως και να γίνει εξόρυξη αν δεν υποστούν επεξεργασία και πάλι δεν έχουν αξία» και διευκρίνσε πως «αν υποστούν εμπλουτισμό τα εν λόγω κοιτάσματα χρυσού, η πραγματική τους αξία μπορεί να φθάσει τα περίπου 5 δισ. ευρώ ή το 32% της θεωρητικής τους αξίας. Κάτι που αντιστοιχεί σε μια ετήσια απόδοση της τάξης των 211 εκατ. ευρώ».
Κατά τον καθηγητή, ωστόσο, η απόδοση μπορεί να υπερδιπλασιαστεί στην περίπτωση που στα τρία κοιτάσματα αξιοποιηθεί και η μεταλλουργία, αφού «έτσι η πραγματική αξία που μπορεί να ανακτηθεί υπολογίζεται σε 11 δισ. ευρώ ή περί τα 450 εκατ. ευρώ, ετησίως».
Πολλαπλά αναμένονται τα οφέλη από την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των τριών κοιτασμάτων, μέσα από την επένδυση του 1,2 δισ. ευρώ, και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. «Στην εξόρυξη πρόκειται να απασχοληθούν συνολικά 770 άτομα, ενώ αν προσθέσουμε και τον εμπλουτισμό θα χρειαστούν ακόμη 215 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ. Πασπαλιάρης για να προσθέσει πως «με τη μεταλλουργία ο αριθμός του προσωπικού θα φθάσει στα 1.235 άτομα ή 25% περισσότερα από ό,τι χωρίς αυτή».
Καταλήγοντας ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως στις περιπτώσεις αυτές «δίπλα» στις άμεσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, εμμέσως, από 3 έως 5 νέες θέσεις απασχόλησης σε παράπλευρα αντικείμενα.
[Ημερησία]

Το είδαμε εδώ

Η βίλα του Παπακωνσταντίνου....

και το ενοίκιο που αυξήθηκε

Από 3.250 έως 6.250 ευρώ την εβδομάδα νοικιάζει τη βίλα του στη Σέριφο ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου αφού η κρίση τον οδήγησε να αυξήσει φέτος το ενοίκιο (Pic)
Όπως και πέρυσι ο κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε ενοικιαστήριο στη.... βίλα του, η οποία σύμφωνα με κτηματοσμεσίτες της περιοχής κοστίζει πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, θέλοντας να περάσει απαρατήρητος και να μην τραβήξει τα βλέμματα πάνω του έβαλε την αγγελία σε ξένη κτηματομεσιτική εταιρία (Elysian Holidays), η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους τουρίστες, αφού η ιστοσελίδα είναι μόνον στην αγγλική γλώσσα.
Πέρυσι, το ενοίκιο για το πολυτελές σπίτι της Σερίφου ήταν 4.000 ευρώ την εβδομάδα, ώστε να βοηθηθεί να ξεχρεώσει το δάνειο για την απόκτησή του.

Το εν λόγω οίκημα διαφημίζεται στη ιστοσελίδα ως πέτρινο σπίτι το οποίο περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια με ατομικό μπάνιο, τα τέσσερα από τα οποία βλέπουν στη θάλασσα.
Διαθέτει τεράστια βεράντα με θέα στη θάλασσα ενώ ο πάνω όροφος αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μεγάλο καθιστικό με τζάκι και ένα δωμάτιο - γραφείο.
Μάλιστα, δίπλα στο πέτρινο σπίτι βρίσκεται μία τεράστια πισίνα με στεγασμένο καθιστικό και μπάρμπεκιου.

Το είδαμε εδώ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μαραθώνας (Βίντεο)

~ Μετα-Μουσείο Επ.10 ~


Η εκπομπή επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο του Μαραθώνα. Η αρχαιολόγος Ελένη Μπάνου μας ξεναγεί στον Τύμβο και στις αίθουσες του μουσείου, που κρύβουν εκπλήξεις, όπως τα εντυπωσιακά αιγυπτιακά εκθέματα που εντοπίστηκαν σε ιερό της Ισιδας, που βρέθηκε στην περιοχή.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος, Κώστας.... Καράς, μιλά για την μάχη του Μαραθώνα, αλλά και την δική του μάχη να προστατεύσει το οικοσύστημα του Σχοινιά.
Η περιήγηση συνεχίζεται στην Βραυρώνα, όπου γνωρίζουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και το Μουσείο, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα από μια ομάδα νεαρών αρχιτεκτόνων.

Μετα-Μουσείο Επ. 10 ~ Μαραθώνας 1/3


KRASODAD

Μετα-Μουσείο Επ. 10 ~ Μαραθώνας 2/3


KRASODAD

Μετα-Μουσείο Επ. 10 ~ Μαραθώνας 3/3


KRASODAD

Το είδαμε εδώ

Αρχαίοι μύθοι και...

απίστευτες ιστορίες για την Σελήνη

Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν' ανέβουν».
Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.»
Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την Σελήνη. Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν.... θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.
Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας λέει: «Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και καιοικεκαι από θεϊκούς κατοίκους.» Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.
Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.
Οι Τελχίνες της Ρόδου και οι Κάβειροι της Σαμοθράκης εξαφανίστηκαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή τον Αρη. Η άποψη μου είναι ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Σελήνη και τον Αρη αντίστοιχα, βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.
Ο Νονός αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β. και Ν. Πόλο.
Ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στην Σελήνη και ο Ίδμων όπως αναφέρει ο Νονός ταξίδεψε στην Σελήνη με το άρμα του που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της Σελήνης κάτι, που πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος.
Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. Στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» αν και το χαρακτηρίζει παραμύθι, εν τούτοις δίνει πληροφορίες επιστημονικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας. Τις πληροφορίες αυτές εάν δεν υπήρχαν ανάλογες εμπειρίες, ήταν αδύνατον να τις φαντασθεί άνθρωπος.
«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόννχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για το φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»
Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες". Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.
Περιγράφει ταξίδια στ' άστρα του ζωδιακού καθώς και προσθαλάσσωση ίδια με αυτή των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων. Επισκέφθηκε τα νησιά των Μακάρων (Σείριος) και δεν ήθελε να φύγει αφού σε λίγα χρόνια θα γύρναγε πίσω.
Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι. Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.

Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Αρτεμη, χρημάτισε βασίλισσα της σελήνης. Ο Πυθαγόρας, γιος του Απόλλωνα κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης. Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης ότι έκανε στροφές γύρω από την Σελήνη με τα αστρόπλοια των θεών που κατοικούσαν στο φεγγάρι και με τα όντα αυτά είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερηαπό της γης όπως και είναι.
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη - ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου - και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέα. Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του 'Αβαρι.
Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της γης, ξανθοί και πολύ όμορφοι. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή. Το 1950 σε ναό των Μαγιάς στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στην γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στην γη.
Η Σελήνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουϊστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε τρεις δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων. Όταν είχε τρεις δορυφόρους τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα 2.50-12.00 μέτρα και τέλος με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου 1.60-2.00 μέτρα, λόγω βαρύτητας (g=9.81m/sec2).
HΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Το είδαμε εδώ