.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ "ΙΛΙΟΝ"

ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ...
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Στη Σαμοθράκη περίμεναν το «ΙΛΙΟΝ» στη Λιβύη βρέθηκε…
Δείτε ολόκληρη την ύποπτη πορεία του "ΙΛΙΟΝ" που ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού θέσης και κίνησης πλοίων AIS
Αναστάτωση έχει προκαλέσει.... στο νησί της Σαμοθράκης και κυρίως σε μερίδα επαγγελματιών η είδηση ότι το πλοίο «ΙΛΙΟΝ» το οποίο είχαν σχεδιάσει να νοικιάσουν ώστε να δρομολογηθεί στις 25 Ιουλίου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, από το Σάββατο το πρωί βρίσκεται εκτός χωρικών υδάτων της χώρας μας.
Το «ΙΛΙΟΝ» έφυγε στις 13 Ιουλίου από το λιμάνι του Σουσάκι στα Ίσθμια και με προορισμό το λιμάνι του Βόλου, παίρνοντας άδεια απόπλου. Στον Βόλο δεν έφθασε ποτέ και από το Σάββατο το πρωί ξεκίνησε η αναζήτησή του από τον θάλαμο επιχειρήσεων. Τελικά με τον δορυφόρο εντοπίσθηκε νότια της Κρήτης στα διεθνή χωρικά ύδατα και με κατεύθυνση τη Λιβύη, σε απαγορευμένη περιοχή...»
Να σημειωθεί ότι εδώ και δυο μήνες περίπου στη Σαμοθράκη είχε συσταθεί η Εταιρεία «Τρίτων» με στόχο να διαχειριστεί την υπόθεση του νέου πλοίου. Στόχος ήταν να τρέξουν οι διαδικασίες και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στο ΙΛΙΟΝ, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την δρομολόγηση του, με στόχο στα μέσα Ιουλίου να υπάρχει το νέο πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.
Μάλιστα επιδίωξη των επαγγελματιών – επενδυτών, ήταν να υπάρξει γραμμή και για τη Λήμνο. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης εικάζεται ότι συγκέντρωσαν περίπου 120.000 ευρώ για την ενοικίαση του «ΙΛΙΟΝ» τα οποία και έστειλαν στον διαχειριστή του πλοίου Κωνσταντίνο Βεντούρη.
Ο Δήμαρχος της Σαμοθράκης κ. Γιώργος Χανός ο οποίος ήταν κοντά στους επαγγελματίες, στήριζε αυτήν την προσπάθεια και μάλιστα συμμετείχε και σαν ιδιώτης, στις πρώτες του δηλώσεις του έκανε λόγο για εξαπάτηση των επαγγελματιών από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε που ταξιδεύει το ΙΛΙΟΝ, ενώ το περίμεναν στη Σαμοθράκη.

Δείτε ολόκληρη την ύποπτη πορεία του "ΙΛΙΟΝ" όπως καταγράφηκε από το σύστημα AIS του MarineTraffic.com, που φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
Το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από την μαρίνα των Γουβιών Κέρκυρας, όπου ήταν δεμένο τους τελευταίους μήνες, με προορισμό τον Ισθμό της Κορίνθου.

Νωρίς το πρωί της 6ης Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ μπαίνει στον Πατραϊκό κόλπο και στις 10:30 φθάνει στον Ισθμό της Κορίνθου. Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου βρίσκεται αγκυροβολημένο στις Λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σουσάκι Κορινθίας.

Στο Σουσάκι το ΙΛΙΟΝ παραμένει αγκυροβολημένο για 6 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου.
Να σημειώσουμε ότι στις συγκεκριμένες λιμενικές εγκαταστάσεις του Σουσακίου τα πλοία φορτώνουν πετρελαιοειδή, λιπαντικά, χημικά, εκρηκτικά κ.α.
Δορυφορικός χάρτης με το σημείο που ήταν αγκυροβολημένο το ΙΛΙΟΝ.

Στις 13 Ιουλίου γύρω στις 9:30 το βράδυ το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από το Σουσάκι με κατεύθυνση νότια προς Κρήτη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ βρίσκεται νότια της Κρήτης και της Γαύδου να πλέει προς τις Λιβυκές ακτές και λίγη ώρα μετά χάνεται το ίχνος του, αφού βγήκε εκτός εμβέλειας του συστήματος AIS.

Το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ εντοπίζεται δεμένο στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη.

Δορυφορική φωτογραφία του λιμανιού της Βεγγάζης με το σημείο που ήταν προσδεδεμένο το ΙΛΙΟΝ.


Στις 11:00 το βράδυ της 17ης Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από το λιμάνι της Βεγγάζης με κατεύθυνση δυτικά προς την Τρίπολη της Λιβύης.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Ιουλίου το ΙΛΙΟΝ δίνει το τελευταίο του στίγμα, ανοιχτά του λιμανιού της Βεγγάζης, με κατεύθυνση δυτικά, και μετά χάνεται αφού βγαίνει και πάλι εκτός εμβέλειας του συστήματος AIS.



Το είδαμε εδώ