.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Ναόμι Κάμπελ ενδέχεται να κληθεί από το......δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου


Το Δικαστήριο της Χάγης υποστηρίζει ότι το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ θα πρέπει να κληθεί για κατάθεση στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσάρλς Τέιλορ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Τέιλορ έδωσε στο μοντέλο ακατέργαστα διαμάντια το 1997 στο σπίτι του Νέλσον Μαντέλα στη Νότιο Αφρική.

Ο Τέιλορ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε "ματωμένα διαμάντια" για να προκαλέσει ανταρσία στη Σιέρα Λεόνε, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η Ναόμι Κάμπελ έχει αρνηθεί στο.... παρελθόν να καταθέσει, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

"Η μαρτυρία της κ. Κάμπελ είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει απόδειξη ότι της δόθηκαν ακατέργαστα διαμάντια από τον κατηγορούμενο το Σεπτέμβριο του 1997", δήλωσε μια πρόταση δίωξης κατατεθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε.

Ο Τέιλορ κατηγορείται για πώληση διαμαντιών έναντι αγοράς όπλων για τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μέτωπου (RUF) της Σιέρα Λεόνε κατά τη διάρκεια του βάναυσου εμφυλίου πολέμου του 1991-2001.

Στη δικαστική ακρόαση ειπώθηκε τον Ιανουάριο ότι η Κάμπελ είχε αγοράσει ένα "μεγάλο" διαμάντι ύστερα από ένα δείπνο το 1997 στη Νότια Αφρική υπό την φιλοξενία του πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα

www.enet.gr

ΣΧΟΛΙΟ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ


Ε-ΡΟΔΙΟΣ