Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ κατά της δυσλεξίας»


H εκμάθηση της Aρχαίας Eλληνικής, εκτός από μέσο διατήρησης της γλωσσικής παράδοσης, αποτελεί όπλο κατά της δυσλεξίας και άλλων μαθησιακών δυσκολιών, φαινόμενα που κάνουν έντονα την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα τριετούς έρευνας του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Kέντρου και του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.

Tα παιδιά που διδάσκονται μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα, έναντι αυτών που δεν παρακολουθούν, στην αντιγραφή σχημάτων, διάκριση γραφημάτων, μνήμη σχημάτων και εικόνων καθώς και στη δοκιμασία συναρμολόγησης αντικειμένων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Mαθαίναμε περισσότερα γράμματα όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο» λέει στην «K» ο 67χρονος Γιώργος Kαραντινός, συνταξιούχος μαθηματικός, ο οποίος εξομολογείται ότι «μέχρι σήμερα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ όλους τους τόνους και τα πνεύματα σε όλα μου τα χειρόγραφα». Παράλληλα παραδέχτηκε ότι «όταν τα παιδιά μου έπρεπε να μάθουν τη χρήση τόνων και πνευμάτων στη γλώσσα, δυσκολεύτηκαν αρκετά, ενώ εμένα μου φαινόταν περίεργη η υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν για να μάθουν Aρχαία Eλληνικά». Oι σημερινοί μαθητές έρχονται σε επαφή με την Αρχαία Ελληνική γλώσσα στην πρώτη τάξη του γυμνασίου όπου κάνουν και την πρώτη τους γνωριμία με την... ψιλή, τη δασεία και την περισπωμένη.

«Θα ξέραμε καλύτερα την Αρχαία γλώσσα αν την μαθαίναμε από μικρότερη ηλικία, ενώ θα αποκτούσαμε καλύτερη αίσθηση της σύγχρονης γλώσσας και της ορθογραφίας»
εκτιμά ο 17χρονος Γιώργος Δημητρίου, μαθητής B΄ Λυκείου, ο οποίος θέλει να σπουδάσει Φυσική. Kαι ο δύο κάνουν λόγο για την ευκολία με την οποία μαθαίνει ένα άτομο το πολυτονικό σύστημα σε νεαρή ηλικία, ενώ η έρευνα του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Kέντρου προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο.
H εκμάθηση της ιστορικής ορθογραφίας, όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα της μελέτης, συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχοεκπαιδευτικής ανάπτυξης του παιδιού σε καίριους τομείς, όπως είναι οι αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες, λειτουργίες που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας. H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 50 (αγόρια και κορίτσια) παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών, τα οποία φοιτούσαν σε δημόσια σχολεία της Αττικής και ανήκαν σε οικογένειες με κοινό μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ παρακολουθούσαν παρόμοιες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Oι δύο ομάδες ήταν απόλυτα «συμβατές» μεταξύ τους, με μοναδική διαφορά ότι η μία παρακολουθούσε δύο ώρες εβδομαδιαίως μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών. Tα παιδιά αξιολογήθηκαν πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και μετά την ολοκλήρωσή του, και τα αποτελέσματα ήταν τα προαναφερόμενα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μετά την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος, που δεν συνοδεύτηκε από καμία απολύτως επιστημονική μελέτη, καταγράφηκε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μαθησιακών διαταραχών. Της Αλεξάνδρας Kασσίμη ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

"ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" ;;;;;;;;;;;;;;;;;



Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν ... "Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο"!

Κατάργηση των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία! Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».
Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.


ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ "ΑΕΤΩΝ" ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Επιστολή στον Βενιζέλο έστειλαν οι Ίκαροι...
Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...
Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο... το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό.

Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.
Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.
Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας.

Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε "ΗΡΩΕΣ" μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα... χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Αναδημοσίευση απο http://kostasxan.blogspot.com

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ

Βαρύ το κλίμα στις Ενοπλες Δυνάμεις - Το κείμενο της παραίτησης του υποναύαρχου Φενέκου

Για απαξίωση των στρατιωτικών κατηγορεί ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο! Αυτό αναφέρει εγγράφως στο κείμενο τη παραίτησης,στο οποίο προσθέτει και την "κατηγορία" της αρνητικής προκατάληψης του υπουργού προς τους αξιωματικούς. Ο υποναύαρχος κάνει αναφορά και σε απαξιωτικά όπως τα χαρακτηρίζει σχόλια του κ.Βενιζέλου σε σύσκεψη που έγινε προχθές στο Πεντάγωνο και στην οποία κύριος εισηγητής ήταν ο κ.Φενέκος.Το κλίμα στις ΕΔ είναι γενικά πολύ βαρύ. Μετά από τη λευκή απεργία των πιλότων, ήρθε η παραίτηση Φενέκου και ακολουθεί κύμα μαζικών παραιτήσεων αξιωματικών λόγω των οικονομικών μέτρων.


ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Υποναύαρχος Φενέκος Στυλιανός του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010
ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ


1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.


2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.


3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας


Ο παραιτηθείς αξιωματικός μεταξύ άλλων είχε τελειώσει την Σχολή Πολέμου, το Σχολείο Εκπαίδευσης Εξειδίκευσης TACCO, την Maritime Tactical School στην Αγγλία, την Ναυτική Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ, είχε κάνει Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές στην Πάντειο και είχε σπουδές στο HARVARD UNIVERSITY σε EXECUTIVE PROGRAM.

ΠΗΓΗ: http://greeknation.blogspot.com, Γιώργος της Μεγίστης

ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ


Με αυτό μας το άρθρο θα αναφερθούμε στο γενάρχη των Ελλήνων, τον Έλληνα, γιο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, σύζυγο της νύμφης Ορσηίδας και εγγονό του Προμηθέα. Παιδιά του ήταν ο Αίολος, ο Φωτο:Δευκαλίων και Πύρρα
Δώρος
και ο Ξούθος, στους οποίους διένειμε την περιοχή κάτω από τον Όλυμπο: τη Θεσσαλία την έδωσε στον Αίολο (γενάρχη των Αιολέων), τη Στερεά Ελλάδα στο Δώρο (γενάρχη των Δωριέων) και την Πελοπόννησο στο Ξούθο (πατέρα των γεναρχών των Ιώνων και των Αχαιών). Τα παιδιά του έγιναν γενάρχες των τεσσάρων φυλών της Ελλάδας (Αιολέων, Αχαιών, Δωριέων και Ιώνων), ενώ ο ίδιος έγινε γενάρχης όλων των Ελλήνων, που πήραν το όνομά τους απ’ αυτόν. Αξιοσημείωτο είναι ότι προηγουμένως ονομάζονταν Γραικοί, ονομασία που - μέσω του λατινικού Graecus - επέζησε σε όλες τις λατινογενείς ακόμη και τευτονικές γλώσσες.

Ο Θουκυδίδης αποδέχεται τον Έλληνα ως ιστορικό πρόσωπο που έζησε και έδρασε σε εποχές πολύ παλαιότερες του Τρωικού Πολέμου, ενώ ο Όμηρος δεν τον αναφέρει, αλλά ονομάζει «Έλληνες» τους κατοίκους της Φθίας της Θεσσαλίας (Μυρμιδόνες). Κατά μια παράδοση, στην πόλη Μελίτεια της Φθιώτιδας υπήρχε άγαλμα του Έλληνα. Το όνομα του Έλληνα έφερε και ο γιος του Φθίου, τρισέγγονος του Έλληνα και εγγονός του Αχαιού. Μερικοί αποδίδουν στον Έλληνα την πατρότητα της Ξενοπάτρας.

Ο Δώρος, πατέρας του Τέκταμου, του Αιγίμιου και της Ιφθίμης, είχε σαν πρώτη διαμονή τη Θεσσαλική Φθία, από την οποία εξορμούσε• αργότερα, εγκαταστάθηκε με τους οπαδούς του στην Ισταιώτιδα, που ονομάστηκε προς τιμήν του Δωρίδα. Ο Αιγίμιος, νομοθέτης και βασιλιάς των Δωριέων, σώθηκε από τον Ηρακλή κατά τον πόλεμο με τους Λαπήθους. Ως ανταμοιβή, βοήθησε τα παιδιά του Ηρακλή να επιστρέψουν στην Πελοπόννησο. Ο Τέκταμος, κατά τη μυθολογία, έφυγε από τη Θεσσαλία μαζί με τους Πελασγούς και εγκαταστάθηκε στην Κρήτη, όπου βασίλεψε και εκεί νυμφεύτηκε την κόρη του Κρηθέα, μαζί με την οποία απόκτησε τον Αστέριο ή Αστερίωνα, μετέπειτα σύζυγο της Ευρώπης, αδελφής του Κάδμου.
«Ο Τέκταμος του Δώρου, του γιου του Έλληνα που ήταν γιος του Δευκαλίωνα, κατέπλευσε στην Κρήτη μαζί με Αιολείς και Πελασγούς κι έγινε βασιλιάς του νησιού, παντρεύτηκε την κόρη του Κρηθέα κι απόκτησε τον Αστέριο..». (Διόδωρος, βίβλος 4, 60)
Φωτο:Δευκαλίων και Πύρρα
«Δώρων: και οι Κρήτες Δωριείς εκαλούντο. «Δωριέες τε τριχάικες, δίοι τε Πελασγοί (od. XIX,177). Περί ων ιστορεί Ανδρων, Κρητός εν τη νήσω βασιλεύοντος, Τέκταφον τον Δώρου του Έλληνος, ορμήσαντα εκ της εν Θετταλία τότε μεν Δωρίδος, νυν δε Ιστιαιώτιδα καλουμένης, αφίκεσθαι εις Κρήτην μετά Δωριέων τε και Αχαιών και Πελασγών, των ουκ απαράντων εις Τυρρηνίαν»> (Στ. Βυζάντιος)
Ο Ξούθος νυμφεύτηκε την Κρέουσα, κόρη του Ερεχθέα και της Πραξιθέας, κόρης του Κηφισού, από την οποία απέκτησε τον Ίωνα και τον Αχαιό. Ο Αχαιός πρέπει να έζησε γύρω στα 3000 π.Χ, ενώ η Κρέουσα, κόρη του Ερεχθέα, βασιλιά της Αττικής, ήταν από τις ομορφότερες γυναίκες που είχαν γεννηθεί ποτέ στη γη. Ο Ερεχθέας ήταν μυθικός βασιλιάς της Αθήνας και επώνυμος γενάρχης της Ερεχθηίδας φυλής της Αθήνας (στην οποία συμπεριλαμβάνονταν οι Επωνυμείδες, οι Θηυμακείδες και οι Λαμπτρείδες), γιος της Γης και του Ηφαίστου. Η γέννησή του έγινε με τον εξής παράξενο τρόπο: μια μέρα η θεά Αθηνά πήγε στο μεταλλουργείο του Ηφαίστου για να παραγγείλει νέα όπλα. Βλέποντάς την, ο Ήφαιστος ένιωσε σφοδρή επιθυμία, αλλά η Αθηνά, επιθυμώντας να παραμείνει άσπιλη και παρθένα, έφυγε. Ο Ήφαιστος την έτρεξε από πίσω και ήρθε πολύ κοντά της, παρόλο που δεν κατόρθωσε να την αρπάξει.

Ο Ήφαιστος, έχοντας πολύ «δυνατή» στύση, εκσπερμάτωσε πάνω στα πόδια της. Η θεά, αηδιασμένη, καθάρισε το πόδι της με μια τούφα μαλλιού και την έριξε στο έδαφος. Η μητέρα Γαία, γόνιμη όπως πάντα, γονιμοποίησε το μαλλί με το σπέρμα του Ήφαιστου και γέννησε τον Ερεχθέα. Το ίδιο του το όνομα προέρχεται από το «έριον» (μαλλί) και «χθων (έδαφος). Τον αγαπούσε η θεά Αθηνά πολύ, ακριβώς γιατί ήταν η μόνη φορά που ήρθε τόσο κοντά στη σεξουαλική επαφή, όντας σεμνότυφη. Η αρχή της βασιλείας του στην Αθήνα συνδέεται με εποχή λιμού λόγω έλλειψης τροφών, κατά την οποία ο Ερεχθέας έφερε σιτάρι και έσωσε τους κατοίκους. Από αυτόν ονομάστηκαν οι κάτοικοι της Αθήνας Αθηναίοι (προηγουμένως ονομάζονταν Κεκροπίδες), ενώ ίδρυσε τα Μυστήρια στην Ελευσίνα και οργάνωσε πολλούς τομείς λατρείας των Αθηναίων, καθιέρωσε τα Αθήναια (τα οποία ο Θησέας μετονόμασε σε Παναθήναια) και πολλά άλλα.
Φωτο:Δευκαλίων και Πύρρα
Κατά την παράδοση, έλαβε μέρος στην εκστρατεία του Διόνυσου, κατά των βαρβάρων ενώ στα χρόνια του διαξάγηκε ο γνωστός αγώνας μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για την κηδεμονία της πόλης. Προς τιμήν του το Ερεχθείο ονομάστηκε έτσι. Αδελφός του Ερεχθέα ήταν ο Βούτης, που μετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία και, αργότερα, νυμφεύτηκε τη Χθόνια, κόρη του αδελφού του και έγινε γενάρχης του ιερατικού γένους των Βουτάδων.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την στιγμή που κάποιες ημεδαπές φωνές μάς αποκοιμίζουν διαλαλώντας ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος είναι αδιανόητος οι γείτονες έχουν άλλη γνώμη.

Αύξηση των περιστατικών τουρκικής κατασκοπείας στο Αιγαίο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμυντικής Επιθεώρησης, πληθαίνουν ανησυχητικά τα φαινόμενα τουρκικής κατασκοπείας σε στρατιωτικές μονάδες της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία εντείνουν τον ελληνοτουρκικό “μυστικό πόλεμο”. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει καταφέρει να αποκτήσει τεχνογνωσία για την αυτόνομη ανάπτυξη κρυπτοσυσκευών και μέσων συλλογής πληροφοριών, όπως το εικονιζόμενο κινητό σύστημα ραδιογωνιομέτρησης και υποκλοπής επικοινωνιών DFINT-3A2 κατασκευής Αselsan. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:

-Στις 29 Μαΐου 2006 συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι τεχνικοί υπάλληλοι, διαπιστευμένοι στο ΝΑΤΟ, να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

-Στις 24 Απριλίου 2008 συνελήφθη στη Μυτιλήνη Τούρκος υπαξιωματικός της GID που μετέφερε με φουσκωτό σκάφος δεκαπέντε Αφγανούς λαθρομετανάστες. Αξιοσημείωτο είναι ότι έφερε την υπηρεσιακή του ταυτότητα όπου φαινόταν ο αριθμός και ο τύπος οπλισμού που κατείχε στο Τουρκικό Στρατό ενώ είχε ξανασυλληφθεί στην Ελλάδα οπότε και απελάθηκε.

-Στις 26 Αυγούστου 2008 συνελλήφθησαν τρεις Βούλγαροι (ένα ζευγάρι στρατιωτικών με το βαθμό του λοχία και του στρατιώτη και ένας αυτοκινητιστής, προσφιλής επαγγελματική ειδικότητα των μυστικών υπηρεσιών της πρώην ΕΣΣΔ για διείσδυση στις δυτικές χώρες-στόχους) που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Πλάτη Έβρου.

-Στις 24 Μαΐου 2009 συνελλήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι υπήκοοι, μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής, καθώς φωτογράφιζαν στρατόπεδο στην Ορεστιάδα.

-Στις 26 Ιουλίου 2009 συνελήφθη μουσουλμάνος της Δυτικής Θράκης στη Σαμοθράκη, έχοντας στη κατοχή του 600 φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονταν σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οδικοί άξονες από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και κοντινές λήψεις Ελλήνων αξιωματικών κατά τη διάρκεια παρελάσεων. Η σύλληψή του αποκάλυψε ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

-Στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 συνελήφθη Τούρκος υπήκοος ενώ βιντεοσκοπούσε την έδρα της 86ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Χίο.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ:
Στην Ρόδο και προς τα τέλη του Αύγουστου του 2009 κλιμάκιο της ΕΥΠ ερευνούσε για υπόθεση κατασκοπείας στο νησί προφασιζόμενοι τους τουρίστες – επιβάτες μικρής θαλαμηγού και προερχόμενοι από λιμάνι της Θράκης κατόπιν επισκέψεώς τους και σε άλλα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Δεν ανακοινώθησαν συλλήψεις.

Στην δε παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους εμφανίστηκε μία ομάδα Τούρκων να λαμβάνουν φωτογραφίες των Στρατιωτικών τμημάτων και της Εθνοφυλακής. Συμπτωματικά (;) 27 – 30 Οκτωβρίου στο νησί εγένετο, από Τούρκους επιχειρηματίες, έκθεσις Τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων σε αίθουσα μεγάλου ξενοδοχείου του νησιού. Πήραν και από αλλού φωτογραφίες;
Η ομάδα των Τούρκων επιχειρηματιών, είχε έλθει από το Koussadasi της Τουρκίας, αφού είχαν επισκευθεί και το νησί της Κω και μετά τη Ρόδο θα επέστρεφαν στην Τουρκία, μέσω του λιμανιού του Μαρμαρά, που βρίσκεται απέναντι της Ρόδου. Μικρά περιστατικά με, ίσως, μεγάλη σημασία.

ΕΦΕΤΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;


ΠΗΓΗ: http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/, Γιώργος της Μεγίστης

ΠΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ


Ένας πιλότος της Π.Α. απαντά στον κ. Βενιζέλο

Από τα 20 μου χρόνια, κε Βενιζέλο, μου εμπιστεύεστε ένα εργαλείο πολλών εκατομμυρίων και εγώ το τιμώ. Τιμώ την πατρίδα που με εμπιστεύτηκε. Ζω μ΄ αυτό, παθαίνω μ΄αυτό. Και είμαι πάντα εκεί. Εκεί που με έταξε η πατρίδα. Με κρύο, με ζέστη, σε όλες τις συνθήκες, είμαι εκεί. Εκεί ψηλά στον καθαρό ουρανό του Αιγαίου, μόνος, εκεί που άνθρωποι και μηχανές έρχονται στα όρια τους.

Ώρες ατέλειωτης μοναξιάς, αναμονής, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα, σε κατάσταση readiness και μετά scramble.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κύριε; Σε 3-4 λεπτά να είμαι στον αέρα. Ξεχνώ τα πάντα, γυναίκα, παιδί, μάνα, αδέλφια, φίλους …τα πάντα.

Είμαι εκεί ψηλά, εγώ, το αεροπλάνο μου κι ο Θεός που μας προστατεύει.

Ο γιος μου κύριε, ρωτά τη μητέρα του, “ο μπαμπάς θα γυρίσει, μαμά”. Δε ρωτά εμένα ποτέ, γιατί ξέρει τι “δουλειά” κάνω και ας είναι 6 ετών. Φοβάται.

Εγώ όμως είμαι εκεί, κύριε. Εκεί στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ελληνικούς ουρανούς.
Και έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά. Εγώ, λειτουργώ συντεχνιακά!!!

Σας λέω λοιπόν κύριε, ότι δεν είδα το γιο μου να κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως κάθε πατέρας. Είδα φίλους (αδέλφια) και συναδέλφους να χάνονται, να δίνουν τη ζωή τους -για να κοιμάστε εσείς ήσυχος- υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ακεραιότητά της.

Έχω μείνει ατέλειωτες ώρες ξύπνιος ή έχω κοιμηθεί δίπλα από το αεροπλάνο μου, για να είμαι έτοιμος. Έχω εκατοντάδες ώρες μοναξιάς και έντασης, στον αέρα. Και θα συνεχίσω να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο -εγώ και οι συνάδελφοι- όπως κι αν εσείς μας χαρακτηρίσετε.

Μου φτάνει που βλέπω τα περήφανα μάτια του γιου μου, όταν λέει στους φίλους του: “ο μπαμπάς μου είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας” και παίρνω δύναμη και ξέρω ότι κάνω το σωστό.

Καληνύχτα σας …κύριε Υπουργέ, καληνύχτα σας …κύριε Βενιζέλο!!!

Ε-ΡΟΔΙΟΣ:
"…μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον έστιν η πατρίς…"

ΠΗΓΗ:http://nationalpride.wordpress.com

"Η" ΔΙΑΦΗΜΗΣΙΣ

Οι παλεότεροι θα θυμούνται την παρακάτω έξυπνη διαφήμηση της δεκαετίας του '70. Απολαύστε την.

Και αυτή τη φορά η "ψαριά" στο Youtube ήταν πολύ καλή

http://www.youtube.com/watch?v=pjhYp4NQsh0&feature=player_embedded

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Μιά και μου αρέσουν οι καταδύσεις "βούτηξα" στο Youtube και "ψάρεψα" το παρακάτω βιντεάκι, αρκετά εως πολύ, καλό για την Ελληνική Σημαία μας. Σας παραθέτω και την διεύθυνση εάν θέλετε να το δείτε σε μεγαλύτερη οθώνη


http://www.youtube.com/watch?v=REH55C8s5Y4







Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ "OVERKILL" - "ΦΑΙΔΩΡΑ"

Τι γνωρίζουν ο ΓΑΠ και η ΝΤΟΡΑ για το σχέδιο;

Δείτε και και ακούστε το βίντεο, είναι ένα μέρος του λόγου της τότε Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, πρός τον νεοεκλεχθέντα Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια (κατά την πρώτη εκλογή του).

http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA&feature=player_embedded


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

-Γιατί δεν αντέδρασε ο αναλαμβάνων χρέη Προέδρου κ.Παπούλιας;

-Τι γνωρίζει η Μπενάκη και γιατί δεν της ζητήθηκε να αποκαλύψει όσα γνωρίζει;

-Γιατί δεν αντέδρασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

-Γιατί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 04/10/2009,ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου και η Υπουργός Εξωτερικών Θεοδώρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελα,μετέβησαν στις Η.Π.Α., με... προσχήματα διάφορες συναντήσεις;

-Έχει σχέση η διάλυση των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (κατάργηση στρατοπέδων, μονάδων, μείωση θητείας, κλπ.);

-Σχέδια OVERKILL και ΦΑΙΔΩΡΑ...υπερβολές ή πραγματικότητα?

Οι επιχειρήσεις «OVERKILL» και «ΦΑΙΔΩΡΑ» έχουν μελετηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α και αφορούν τη διάλυση της Ελλάδος.

Η επιχείρηση Φαιδώρα έχει να κάνει με εδαφική διάλυση της Ελλάδος από έξω προς τα μέσα, ενώ η επιχείρηση Overkill έχει τα στοιχεία ψυχολογικού πολέμου και τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού σε περίοδο ειρήνης (οργάνωση 17 Νοέμβρη). Η ανασφάλεια και ο φόβος είναι ισχυρά όπλα στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ας δούμε όμως το τεχνικό μέρος των δύο επιχειρήσεων, μέσα από απόρρητα ντοκουμέντα..;
(Διαβάστε το βιβλιο του Αθ. Στριγά "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ")

1 Διχοτόμηση της Κύπρου σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και επίβλεψη της συμφωνίας από Αμερικάνικες πλέον δυνάμεις (έχει ήδη γίνει).

2 Συμφωνία συν-κυριαρχίας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, όπου με τη πάροδο του χρόνου θα εξελιχθεί σε ολική κυριαρχεία της Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή θα στηριχθεί στη «φιλία» των δύο χωρών αλλά και στη Συμφωνία της Μαδρίτης και στο άρθρο 5 που ονομάζει τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκία στο Αιγαίο.

3 Ναρκοθέτηση στα Ελληνικά λιμάνια από δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

4 Κατάληψη του Γ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Διακοπή τηλεπικοινωνιών Ελληνικής Μακεδονίας*. Κατάληψη και ανατίναξη του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης (*Ελληνική Μακεδονία γιατί μέχρι τότε τα Σκόπια θα έχουν αναγνωρισθεί επισήμως σαν Μακεδονία από όλους τους Διεθνής Οργανισμούς).

5 Δημιουργία Aμερικανο - νατοϊκής βάσης στο Μπούλκες της «Μακεδονίας» στα Σκόπια (έχει ήδη γίνει).

6 Δημιουργία αμερικάνικης βάσης στην Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου «Αλβανία» (έχει ήδη γίνει απ'το 1995)

7 Επίσημη αίτηση στον Ο.Η.Ε από τη κυβέρνηση της Αλβανίας για αναγνώριση Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.Ο Ο.Η.Ε. με τη σειρά του θα απαιτήσει απ' την Ελλάδα την αναγνώριση της Αλβανικής μειονότητας με δικαίωμα στην εκπαίδευση και στο θρήσκευμα. Η μειονότητα αυτή θα συγκεντρωθεί μάλλον στην Ήπειρο. Ο U.C.K αναλαμβάνει δράσεις τρομοκράτισης του Ελληνικού λαού, ο Ελληνικός στρατός αντιδρά και το Ν.Α.Τ.Ο, για το καλό των δύο μειονοτήτων, ασφαλίζει την Ήπειρο (σας θυμίζει κάτι).

8 Δολοφονία πολιτικών και επιχειρηματιών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

9 Ταυτόχρονα μεταφορά της Ταξιαρχείας του Ρήνου (Γερμανίας) στην «Μακεδονία» (Σκόπια) μαζί με τις ειδικές δυνάμες NAVAL SEALS και Delta Force. Κατάληψη αεροδρομίων Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

ENA TEΛEIO ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΑΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΙΑ ΘΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΗΣΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ;

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Από το βιβλίο του Α. ΣΤΡΙΓΑ " Η Μαύρη Βίβλος των Ελλήνων Πολιτικών"

πηγή
εδώ και εδώ


ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ


2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Π.Ν.,ΕΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ''ΕΡΓΟ''

Επισπεύδονται οι διαδικασίες ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Όταν το έργο ολοκληρωθεί θα αποτελέσει τον πρώτο επίσημο μουσουλμανικό χώρο προσευχής ο οποίος θα λειτουργήσει ύστερα από περίπου δύο αιώνες στην πρωτεύουσα.
Το τέμενος θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Ελαιώνα και συγκεκριμένα στο Βοτανικό, σε έκταση 17 στρεμμάτων που θα παραχωρήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Το ύψος της δαπάνης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού που θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη εκτίμηση του τελικού συνολικού κόστους ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

πηγή:nationalpride.wordpress.com

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

Την ώρα που στους Αγίους Σαράντα λάμβανε χώρα η καταστατική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) ΟΜΟΝΟΙΑ, δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" (Fronti per Bashkimin Kombetar), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίαζαν στην Χιμάρα οργανώνοντας την δράση τους κατά της Ελλάδας.

Η συνεδρίαση του "μετώπου" πραγματοποιήθηκε με πλήρη μυστικότητα, σε αυθαίρετο κτίριο, κτισμένο παράνομα μετά από καταπάτηση περιουσίας Ελλήνων. Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του μετώπου συμφώνησαν στην συγγραφή μνημονίου το οποίο θα αποσταλλεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αλβανικό κοινοβούλιο, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Το μνημόνιο απαιτεί:- κατάργηση του νόμου του εμπολέμου με την Ελλάδα- Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημη γλώσσα σε "περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και αλλού".- ακριβή αριθμητικά στοιχεία των "αυτοχθόνων Αλβανών" που ζουν στην Ελλάδα καθώς και των Αλβανών μεταναστών με σκοπό τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων.- η Ελλάδα να διερευνήσει και να επιλύσει το ζήτημα "των μαζικών τάφων Τσάμηδων στην ελληνική επικράτεια", και την ανοικοδόμηση Μνημείου στην μνήμη τους.

Η διοργάνωση της διάσκεψης είχε προγραμματιστεί με κάθε μυστικότητα καθώς οι κάτοικοι της Χιμάρας συνειδητοποίησαν την πραγματοποίησή της μόνο μετά το πέρας της και ενώ αποχωρώντας από τον τόπο συγκέντρωσης γέμισαν τους δρόμους με συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς και της ένωσής της με την Αλβανία. Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή της Χιμάρας για την συγκεκριμένη διάσκεψη αφού αποτελεί προπύργιο του ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Στην συνδιάσκεψη μετείχαν πάνω από 150 άτομα αφού οι κάτοικοι της Χιμάρας είδαν 4 λεοφορεία να φεύγουν το απόγευμα του Σαββάτου.


ΠΗΓΗ: nenanews.eu , http://www.stoxos.gr

12 ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ Π.Α. ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανάγκασαν τους πιλότους της Π.Α. να "γιορτάσουν" τουρκικές εθνικές επετείους!

Mία καινοφανή κατάσταση εξελίχθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλοτοι της Π.Α. κλήθηκαν να "συμμετάσχουν" σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α.Αιγαίου! Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!

Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα! Ποια ήταν αυτή η εορτή ή καλύτερα οι εορτές, γιατί ήταν δύο, της Τουρκίας;

Η ίδρυση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία! Στον εορτασμό αυτής της εορτής κλήθηκαν να «συμμετάσχουν» οι Έλληνες πιλότοι με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών!

Η δεύτερη εορτή ήταν η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!

Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πιλότοι της Π.Α. «Δεν είμαστε διατειθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».

Ήδη έχουν γράψει τις παραιτήσεις τους τουλάχιστον δώδεκα αξιωματικοί πιλότοι και προτίθενται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ


Ε-ΡΟΔΙΟΣ



http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11856&

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ


Ποιός είναι ο εφευρέτης του τηλεφώνου;

0 Αντόνιο Μέουτσι.

Φωτο:Το τηλέφωνο του Μέουτι

0 Μέουτσι, ένας λαμπρός εφευρέτης με άνισο έργο από τη Φλωρεντία, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1850. Το 1860 παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο μιας ηλεκτρικής συσκευής που είχε ονομάσει τηλετρόφωνο. Το 1871 υπέβαλε αίτηση για να του χορηγηθεί προσωρινό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πέντε χρόνια πριν από την κατο­χύρωση της πατέντας του τηλεφώνου από τον Γκράχαμ Μπελ.

Την ίδια χρονιά ο Μέουτσι έπαθε σοβαρά εγκαύματα όταν ο λέβητας του φέρι μποτ Στέιτεν Άιλαντ εξερράγη και αναγκάστηκε να μείνει καθηλωμενος στο κρεβάτι. Δεδομενου ότι ζούσε από το επίδομα ανεργίας και ήξερε λίγα αγγλικά, δεν κατάφερε να στεί­λει τα δέκα δολάρια που απαιτούνταν για την ανανέωση της ευρεσιτεχνίας του το 1874.

Φωτο:Ο Μπελ

Το 1876, όταν η ευρεσιτεχνία του Μπελ κατοχυρώθη­κε, ο Μέουτσι άσκησε αγωγή. Είχε στείλει όλα τα πρω­τότυπα σχέδια και τα μοντέλα του στο εργαστήριο της Γουέστερν Γιούνιον. Κατά μία εκπληκτική σύμπτωση, ο Μπελ δούλευε στο ίδιο εργαστήριο και τα μοντέλα είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Ο Μέουτσι πέθανε το 1889, ενώ η αγωγή του εναντίον του Μπελ βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να εισπράξει ο Μπελ τα εύσημα για την εφεύρεση και όχι ο ίδιος.


Ε-ΡΟΔΙΟΣ
Πηγή: Το βιβλίο της άγνοιας

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ










ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ



Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ


ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Το Τσερνόμπιλ αποτελεί μία συνεχή απειλή για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ, 24 χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή, παραμένει ακόμα απειλή για την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ευρώπη, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο τέταρτος πυρηνικός αντιδραστήρας του Τσερνόμπιλ "αποτελεί απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά επίσης και για τους γείτονές μας: τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τις χώρες της Ευρώπης", τόνισε ο Γιανουκόβιτς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον πυρηνικό σταθμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον Γιανουκόβιτς το Τσερνόμπιλ θα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για όσο διάστημα δεν κατασκευάζεται μία νέα σαρκοφάγος για να προστατευθεί το περιβάλλον.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2000, όμως η ραγισμένη σαρκοφάγος του που καλύπτει περίπου 200 τόνους ραδιενεργού μάγματος αποτελεί μία συνεχή απειλή.

ΠΗΓΗ : http://www.skai.gr

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Στο Αιγαίο 20.000 ετων το πρώτο ορυχείο

118 συγκροτήματα εξόρυξης σε 38 νησιά έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι «πληγές» του Αίγαίου είναι πολλές και χάνονται στα βάθη των χιλιετιών. Στις 20 χιλιετίες χρονολογείται το ορυχείο ώχρας στη Θάσο, στον λόφο Τζίνες, και θεωρείται μέχρι σήμερα η αρχαιότερη υπόγεια μεταλλευτική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα σίο νησιωτικό Αιγαίο έγινε μια συστηματική εκμετάλλευση του μεταλλευτικού και ορυκτού πλούτου τους. Σε 38 νησια, εξαιρουμένων της Εύβοιας και τής Κρήτης, εντοπίζονται 118 συγκροτήματα εξόρυξης. Κατά τους δύο τελευταίους αιώνες δεν υπήρξε νησί ή ερημονήσι που δεν ερευνήθηκε προκειμένου να βρεθούν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα

Μια έκδοση με τίτλο «Ορυχεία στο Αιγαίο», από τις εκδόσεις «Μέλισσα», παρουσιάζει τα βασικά πορίσματα μιας έρευνας που εκπονήθηκε από το ΕΜΠ για την καταγραφή των ιστορικών μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων στο νησιωτικό Αιγαίο. Η έκδοση αφιερώνει αυτόνομα κεφάλαια σε μεταλλεία, ορυχεία και λατομεία σε 29 από τα 38 νησιά, αλλά ξεκινά με την αρχαιότητα, οπότε «οι κάτοικοι του Αιγαίου ανακαλύπτουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων του τόπου τους και στηρίζουν σε αυτήν την οικονομία των κοινωνιών τους, δομώντας τους οικισμούς τους, δημιουργώντας έργα τέχνης, οργανώνοντας ένα δίκτυο εξαγωγικού εμπορίου και μεταφοράς της πολύτιμης πρώτης ύλης, ακόμα και σε πολύ μακρινούς προορισμούς», αναφέρει η Λίνα Μενδωνη.

Στη Μήλο, λχ, αναπτύχθηκε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής και εμπορίου των προϊστορικών χρόνων, χάρη στον οψιαδιανό, το φυσικό ηφαιστειογενές μαύρο γυαλί, κατάλληλο για την κατασκευή μαχαιριών και όπλων. Ξέστρια, λεπίδες, μαχαίρια, αιχμές βελών και δοράτων από μηλιακό οψιδιανό έχουν εντοπιστεί ακόμη και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, στην Αίγυπτο και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, γεγονός
που επιβεβαιώνει τη σημασία του υλικού αλλά και την ανάπτυξη της ναυτιλίας και του εμπορίου. Στη Σέριφο υπάρχουν εν δείξεις για εκμετάλλευση των σιδηρομεταλλευμάτων της από την πρώιμη εποχή του Χαλκού.

Η Κέα είναι γνωστή για τη μίλτο, την κίτρινη και κόκκινη ώχρα. Η κεία μίλτος «βελτίστη» κατά τον Θεόφραστο, έβρισκε εφαρμογές στην κεραμική και στη ζωγραφική, στην αρχιτεκτονική και την κατασκευή πλοίων, καθώς εξασφάλιζε την αδιαβροχοποίηση τους. Στη χρωστική και στη φαρμακευτική. Μάλιστα, υπήρξε μονοπωλιακή εξαγωγή του στην Αθήνα, η οποία, σε περίπτωση αθέτησης των συμφωνηθέντων, επέβαλε κυρώσεις.
Η Πάρος δε οφείλει την ανάπτυξη της (και) στην αρχαιότητα στη πλούσια κοιτάσματα εξαιρετικής ποιότητας μαρμάρου.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΡΥΚΤΑ


Στα ίχνη των αρχαίων εκμεταλλεύσεων κινήθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις οι μεταλλειολόγοι και οι επιχειρηματίες του νεότερου Αιγαίου, στο οποίο ο τόμος δίνει μεγαλύτερη εμφαση. Η εκβιομηχάνιση και η εξορυκτική δραστηριότητα κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα επέφεραν σημαντικές αλλαγές

Στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. 0 γύψος, η μυλόπετρα και το θείο της Μήλου, η θηραϊκή γη, η σμύριδα της Νάξου, το μάρμαρα της Πάρου, της Τήνου και της Σκύρου είναι τα πρώτα ορυκτά, μας λέει η Λήδα Παπαστεφανάκη που προσήλκυσαν το ενδιαφέρον.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΜΠΟΥΛΑ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 29.11.2009 Αναδημοσίευση από ΕΡΜΙΟΝΗ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ "ΘΗΡΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ 666 Ή 616 ;


Ποιος είναι ο αριθμός του Θηρίου;
Ο 616 ή ο 666.

Εδώ και 2.000 χρόνια ο αριθμός 666 είναι το σύμβολο του τρομερού Αντίχριστου που θα έρθει να κυβερνήσει τον κόσμο πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. Για πολλούς είναι ένας κακότυχος αριθμός: ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η θέση με τον αριθμό 666 μένει πάντα κενή.

Ο αριθμός προήλθε από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, το τελευταίο και πιο παράξενο βιβλίο της Βίβλου: «όστις έχει τον νουν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς'».

Όμως ο αριθμός 666 είναι λανθασμένος. Το 2005, μια καινούρια μετάφραση του πιο παλιού αντιτύπου της Απο­κάλυψης που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα αναφέρει καθαρά ότι ο αριθμός είναι ο 616 και όχι ο 666. Ο πάπυρος ηλικίας 1.700 ετών βρέθηκε σε μια χωματερή στην πόλη Οξύρρυγχο της Αιγύπτου και αποκρυπτογραφήθηκε από μια παλαιό-γραφική ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Πάρκερ.

Στην περίπτωση που ο καινούριος αριθμός είναι σω­στός, όλοι όσοι ξόδεψαν μια μικρή περιουσία για να απαλλαγούν από τον παλιό δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την αλλαγή.

Το 2003 ο Αυτοκινητόδρομος 666 των ΗΠΑ - γνωστός ως «ο Αυτοκινητόδρομος του Θηρίου» - μετονομάστηκε σε Αυτοκινητόδρομο 491. Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών της Μόσχας θα ενθουσιαστεί ακόμη λιγό­τερο. Το 1999 άλλαξε τον αριθμό του γρουσούζικου λεω­φορείου 666 και του έδωσε τον αριθμό 616.

Η διαμάχη για το θέμα αυτό χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Μια έκδοση της Βίβλου που περιείχε το 616 ως τον αριθμό του Θηρίου επικρίθηκε από τον Άγιο Ειρηναίο της Λυών (περ. 130-200 μ.Χ.) ως «εσφαλμένη και πλα­στή». Ο Φρήντριχ Ένγκελς, ο φίλος του Καρλ Μαρξ, έκα­νε μια ανάλυση της Βίβλου στην πραγματεία του Περί θρησκείας (1883) και κατέληξε κι εκείνος στον αριθμό 616.

Η Αποκάλυψη γράφτηκε πρώτη απ' όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και είναι γεμάτη αριθμητικούς γρίφους. Καθένα από τα είκοσι δύο γράμματα του εβραϊκού αλ­φαβήτου αντιστοιχεί σε έναν αριθμό, επομένως κάθε αριθμός μπορεί να διαβαστεί και ως λέξη.

Τόσο ο Πάρκερ όσο και ο Ένγκελς υποστηρίζουν ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι μια πολιτική, αντιρωμάική προκήρυξη γραμμένη με αριθμητικό κώδικα για να αποκρύψει το μήνυμα της. Ο αριθμός του Θηρίου (όποιος και αν είναι αυτός) αναφέρεται είτε στον Καλιγούλα εί­τε στον Νέρωνα, τους μισητούς διώκτες των πρώτων χρι­στιανών, και όχι σε κάποιον φανταστικό μπαμπούλα.

Το άθροισμα όλων των αριθμών της ρουλέτας είναι 666.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Πηγή: Το βιβλίο της άγνοιας

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΘΟΝΑ!!!


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!

ΦΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ!!! ΑΠΟΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

ΥΒΡΙΣ ΤΟ ΕΜΠΑΙΖΕΙΝ!!!!

Γεωμαγνητικές καταιγίδες
Δύο τεράστιες τρύπες που εμφανίζονται ανά διαστήματα στην προστατευτική μαγνητόσφαιρα της Γης αφήνουν τον επικίνδυνο ηλιακό άνεμο να φτάσει μέχρι την ατμόσφαιρα, αποκαλύπτουν δορυφόροι της NASA.

Η μαγνητόσφαιρα -ο χώρος που καταλαμβάνει το γήινο μαγνητικό πεδίο- ήταν ήδη γνωστό ότι καμιά φορά αφήνει φορτισμένα σωματίδια να περάσουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, με ταχύτητα έως και 1,6 εκατ. χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τέτοια ξαφνικά «ρεύματα» του ηλιακού ανέμου οδηγούν σε γεωμαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες προκαλούν βλάβες στους δορυφόρους και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και κάνουν φωτεινότερο και εντυπωσιακότερο το βόρειο και το νότιο σέλας.

Φαίνεται όμως ότι η μαγνητόσφαιρα διαταράσσεται περισσότερο και πιο συχνά από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες. Η αποστολή Themis της NASA, ένας στόλος πέντε μικρών δορυφόρων, κατέγραψε πέρυσι δύο τέτοιες παροδικές τρύπες, από τις οποίες η μία ήταν μάλιστα αναπάντεχα μεγάλη.

«Το άνοιγμα ήταν τεράστιο: τέσσερις φορές πιο πλατύ από ό,τι η ίδια η Γη» σχολίασε ο Τζίμι Ρίντερ του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμπσαϊρ, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα στο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. «Αυτού του είδους η ροή [σωματιδίων] είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από ό,τι θεωρούσαμε εφικτό» πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα ότι οι τρύπες εμφανίζονται στη μαγνητόσφαιρα όταν τα μαγνητικά πεδία της Γης και του Ήλιου ευθυγραμμίζονται προς την ίδια κατεύθυνση.

Τα στοιχεία της αποστολής Themis δείχνουν τώρα ότι στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο: Όταν τα μαγνητικά πεδία βρίσκονται σε αντιπαράλληλη ευθυγράμμιση, τα εισερχόμενα σωματίδια εικοσαπλασιάζονται.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες αναμένεται να κορυφωθούν το 2012, όταν η ηλιακή δραστηριότητα φτάσει στο μέγιστο του 11ετούς κύκλου της.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.in.gr , http://pyrisporos.blogspot.com/

ΜΑΘΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Κάντε κλικ στις εικόνες, για μεγέθυνση, και μάθετε την ονοματολογία των κεραμικών ή χάλκινων, αργυρών ή χρυσών, σκευών που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι






















Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΠΑΝΔΩΡΑ (Η Ελληνίδα ΕΥΑ)


Ο Μύθος της ΠΑΝΔΩΡΑΣ (Ελεύθερη Μετάφραση)

Αμ' την κρατάνε οι θεοί τη ζωή μυστικά απ' τους ανθρώπους, εύκολα αλλιώς θα μπορούσες, δουλεύοντας μόνο μιά ημέρα, να'χες για όλον τον χρόνο και πιά να περνάς ακαμάτης: θ' αφήνες πιά το τιμόνι ψηλά να καπνίζεται κι έργα, βόιδια, μουλάρια σου, καματερά, θα τα σκόλαζες όλα.

Φωτο: Ησίοδος και Μούσα (Moreau Gustave)


Όμως κρυφό το'χει ο Δίας, που χόλιασε μέσα η καρδιά του για την απάτη που του'καμεν ο πονηρός Προμηθέας και έτσι σκεδιάσε θλίψες και βάσανα για τους ανθρώπους τ' είχε κρυφή τη φωτιά που του Ιάπετου το έξυπνο τέκνο για τους ανθρώπους την έκλεψε μέσα σε κούφιο καλάμι κι ούτε την είδε ο βροντόχαρος ο παντογνώστης ο Δίας.
Τότες ο νεφοσυνάχτης εθύμωσε ο Δίας και του'πε: Ιαπετονίδη, κι ας κόβει περισσότερο απ' όλους ο νους σου κι έχεις χαρά που μ' απάτησες με την κλεψιά της φωτιάς μου, μόνο που θα κακοπάθεις για δαύτο και σύ κι οι άνθρωποι: για τη φωτιά θα τους δώσω εγώ κάποιο κακό που θ' αρέσει κι όλοι τους λαχταριστά το κακό τους αυτό θ' αγκαλιάζουν.

Είπε ξεσπώντας σε γέλια ο πατέρας θεώνε κι ανθρώπων κι έδωσε διάτα στον Ήφαιστο τον ξακουσμένον αμέσως νά'σμιγε γη με νερό για ένα πλάσμα μ' ανθρώπινη γλώσσα κι όρεξη, όμοιο την όψη μ' αιθέρια θεά και με κάλλος παρθενικό κι ερωτιάρικο στην Αθηνά να τη μάθαινε νά'κανε εργόχειρο στον αργαλιό με τα χίλια τα ξόμπλια να'χυνε επάνω της χάρη και πόθο η χρυσή η Αφροδίτη, πόθο που ανάβει καημούς, συλλογές που λιγώνουν τα μέλη νά'βαζε μέσα της νού κυνιόν και ψυχή ξεμαυλίστρα του Άργου ο φονιάς, ο αγωγιάτης Ερμής έτσι διάταξε ο Δίας κι είπε κι υπάκουσαν όλοι τον άρχοντα Δία Κρονίδη κι έπλασε ευτύς απο χώμα ο κουτσός ο περίφημος κόρη παρθενικιά, ντροπαλή κι ίδιαν όπως την ήθελε ο Δίας: ντύμα της βάζει και ζώνη η Αθηνά η θεά η γλαυκομάτα, βάλαν οι Χάρες οι θεές κι η σεβάσμια Πειθώ στα λαιμά της κρίκους χρυσούς και βραχιόλια στα χέρια κι ολόγυρα οι Ώρες οι ωριομαλλλούσες μ' ανθούς ανοιξιάτικους τη στεφανώσαν.

Μ' όλα η Παλλάδα Αθηνά το κορμί της της στόλισε ωραία. Μέσα στα στήθια της έβαλε του Άργου ο φονιάς ο αγωγιάτης ψέματα, λόγια γλυκά και ψυχή ξεμαυλίστρα, κατάπως θέλησε ο Δίας ο μεγαλοβρόντης. Ακόμα της βάζει γλώσσαν ο διαλαλητής των θεών και την είπε Πανδώρα, τ' όνομα που 'δωσαν όλοι που μένουν στον Όλυμπο, π ά ν τ ε ς δ ώ ρ ο σ' α υ τ ή ν για κακό των ανθρώπων των ψωμοθρεμμένων.
Μόλις ετοίμασε αυτόν το αψύ, τον αφεύγατον δόλο, στέλνει στον Επιμηθέα ο πατέρας τον άξιο αγωγιάτη κι αργοφονιά με το θεόσταλτο δώρον. Αμ' ο Επιμηθέας δεν εθυμήθη τον λόγο που του'χεν ειπεί ο Προμηθέας, δώρο ποτέ του απ' τον Δία να μη το δεχότανε, μόνο πίσω να το'στελνε, μήπως γινόταν κακό στους ανθρώπους. Τούτος το δέχτη και το'νιωσε αού το κακό το'χε πάθει.

Φωτο: Το κουτί της Πανδώρας

Πρώτα εζούσανε πάνω στην γην οι γενιές των ανθρώπων δίχως κακό, δίχως πόνους και βάσανα, δίχως αρρώστιες ασκήμες και φοβερές, που χτυπάν με θανή τους ανθρώπους κι άκαιρα μέσα στα βάσανα παραγερνάν οι καημένοι μα'πιασε κι έβγαλε αυτή το μεγάλο καπάκι απ' το κιούπι κι όλα τα σκόρπισε, απόλυσε λύπες βαριές στους ανθρώπους μόνο απόμεινε μέσα η Ελπίδα στ' ατσάκιστο σπίτι κάτω απ' τα χείλια του πίθου, τι πριν ξεπετάξει να φύγει, πρόφτασε κι έβαλε πάλι το κούπωμα πάνω στο κιούπι, θέλοντας ο καιροκράτης, ο νεφοσυνάχτης ο Δίας.

Τ' άλλα τα μύρια κακά τριγυρίζουν και παν στους ανθρώπους κι έχουν τη γη πλημμυρίσει, γιομίσει τη θάλασσα οι πόνοι. Άλλες αρρώστιες ημέρα πηγαίνουν να ιδούν τους ανθρώπους άλλες ακάλεστες νύχτα πηγαίνουν προσφέροντας πόνους, σιωπηλές, γιατί ο Δίας τους πήρε ο σοφός τη μιλιά τους. Έτσι κανείς δε μπορεί τη βουλή να ξεφύγει του Δία.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΠΗΓΗ: ΗΣΙΟΔΟΣ (Έργα και Ημέραι)

ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδος είναι αυτό;;;

Είναι δυνατόν;;;;Υπουργείο της Ελλάδας να γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα του ότι το Ελληνικό Αλφάβητο προέρχεται από το ανύπαρκτο..."φοινικικό";;;;
Και μάλιστα ότι αυτό το..."φοινικικό" είναι..."βορειοσημιτικό";;;!!!!!
Είναι υπουργείο της Ελλάδας αυτό;;;;;;;;

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΗΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ

http://img518.imageshack.us/img518/17/ntorapicture1wu5.jpg

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΚΥΚΛΙΑ ΕΠΗ

Ιστορικά στοιχεία - Γενικές πληροφορίες

Τον Τρωϊκό πόλεμο ως θέμα, εκτός από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου, είχαν και τα ονομασθέντα Κύκλια έπη, τα οποία συμπληρώνουν την ιστορική αφήγηση. Για πολλούς αιώνες, τα Ομηρικά και τα κύκλια έπη ήταν οι μεγάλες και ανεξάντλητες πηγές από τις οποίες αντλούσαν οι λυρικοί και οι δραματικοί ποιητές και οι μεγάλοι καλλιτέχνες εύρισκαν από εκεί τα πρότυπα των θεμάτων των έργων τους. Ήταν δε τα Κύκλια έπη:

1. Τα Κύπρια έπη.
Αναφέρονται στα προ της οργής του Αχιλλέως γεγονότα, ενώ η Ιλιάδα του Ομήρου επραγματεύετο τα κατά τη διάρκειά της συμβάντα, εξ ού και η αρχή του προοιμοίου της, "Μήνιν άειδε, θεά, Πηληιάδεω Αχιλήος".

2. Η Αιθιοπίς.
Αποδίδεται στον Μιλήσιο Αρκτίνο, ο οποίος ήκμασε στην αρχή των Ολυμπιάδων και λέγεται ότι ήταν μαθητής του Ομήρου. Η Αιθιοπίς άρχιζε, από το σημείο εκείνο στο οποίο έληγε η Ομηρική Ιλιάδα, δηλαδή την κηδεία του Έκτορα, η δε περισωθείσα αρχή του έπους ήταν, "Ως οι γ' αμφίεπον τάφον Έκτορος, ήλθε δ' Αμαζών, ’ρηος θυγατήρ μεγαλήτορος Ανδροφόνοιο". Το έπος αυτό είχε σκοπό να επεκτείνη την Ιλιάδα, και σύμφωνα μ' αυτό, μετά τον φόνο του Έκτορος εμφανίζονται οι Αμαζόνες με αρχηγό την Πενθεσίλεια, ως επίκουροι των Τρώων, αλλά η ηρωίδα αυτή σκοτώθηκε και οι Τρώες την κήδευσαν μεγαλοπρεπώς και την έθαψαν στο ίδιο το πεδίο της μάχης. Στη συνέχεια ο Θερσίτης διαβάλλει τον Αχιλλέα, ο οποίος και τον σκότωσε, αλλά αναγκάσθηκε μετά από εξέγερση των Αχαιών να φύγει στη Λέσβο προκειμένου να καθαρθή για τον φόνο αυτό. Στο μεταξύ εμφανίζεται ο Μέμνων, υιός της Ηούς και του Τιθωνού (αδελφού του Πριάμου) και αδελφός του Ημαθίωνος βασιλέα των Αιθιόπων, ο οποίος φέρει πανοπλία κατασκευασμένη από τον Ήφαιστο και ήλθε από την Αιθιοπία για να βοηθήσει τους Τρώες. Ο Μέμνων, ο οποίος ήταν και ο ωραιότερος των πολεμιστών, σκότωσε σε μία μάχη τον Αντίλοχο αλλά σκοτώθηκε και αυτός με τη σειρά του από τον Αχιλλέα. Τέλος και αυτός ο Αχιλλεύς καθώς κατεδίωκε τους Τρώες μέχρι τις πύλες φονεύεται από τον Πάρη και τον Απόλλωνα και ξεκινάει μια φονική μάχη γύρω από το πτώμα του. Κατά τη διάρκεια της μάχης ο Οδυσσεύς κατορθώνει να διώξη τους Τρώες και ο Αίας μεταφέρει το πτώμα του Αχιλλέως στον καταυλισμό των Αχαιών, οι οποίοι και τον κήδευσαν μεγαλοπρεπώς. Η μητέρα του θρηνώντας μαζί με τις Μούσες, πήρε το πτώμα του από την πυρά και το μετέφερε στη νήσο Λεύκη. Η Αιθιοπίς τελείωνε με την έριδα του Οδυσσέως και του Αίαντος για την πανοπλία του Αχιλλέα.

3. Η μικρά Ιλιάς.
Συνεγράφη υπό του Λεσβίου Λέσχου και αποτελείτο από τέσσερα βιβλία. Αυτή είχε ως υπόθεση τον Τρωϊκό πόλεμο από τον αγώνα για την πανοπλία του Αχιλλέα μέχρι την εισαγωγή του Δουρείου Ίππου στο Ίλιον, ή μάλλον μέχρι το τέλος του πολέμου. Η αρχή του προοιμίου του έπους αυτού ήταν, "Ίλιον αείδω και Δαρδανίην εύπωλον, ης πέρι πολλά πάθον Δαναοί, θεράποντες ’ρηος", έληγε δε αυτό με την γιορτή των Τρώων, οι οποίοι νομίζοντας ότι οι Αχαιοί εγκατέλειψαν τον πόλεμο και έφυγαν στην πατρίδα τους, γκρέμισαν μέρος των τειχών της πόλεως για να βάλουν μέσα τον Δούρειο Ίππο. Η μικρά Ιλιάς ετιμάτο από τους αρχαίους για την πληθώρα των γεγονότων, την ποικιλία των εικόνων, τον πλούτο των διαφόρων χαρακτήρων και το πάθος με το οποίο εκινείτο η υπόθεση.

4. Ιλίου πέρσις.
Σ' αυτό το έπος του Αρκτίνου οι Τρώες φοβηθέντες ότι θα συνέβαινε κακό εξαιτίας του Δουρείου Ίππου έκαναν συμβούλιο για ν' αποφασίσουν αν θα το ρίξουν στη θάλασσα ή θα το κάψουν ενώ άλλοι έλεγαν να το αφιερώσουν στη θεά Αθηνά. Τελικά επεκράτησε η άποψη των τελευταίων διότι εμφανίσθηκαν δύο φίδια τα οποία σκότωσαν τον Λαοκόωντα και τον ένα από τους δύο γιους του. Τότε ο Αινείας προβλέποντας το μέλλον έφυγε μαζί με τους συγγενείς του στην Ίδη, ενώ ο Αχαιός Σίνων, ο οποίος είχε μπει κρυφά στην πόλη ανήγγειλε στους Αχαιούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην Τένεδο, την επιτυχία του σχεδίου τους. Οι Αχαιοί γύρισαν προσεκτικά στο Ίλιο και βοηθώντας αυτούς που βρίσκονταν μέσα στον δούρειο ίππο έδωσαν την τελευταία μάχη με την οποία κατόρθωσαν μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια να αλώσουν την πόλη του Πριάμου. Τότε ο Νεοπτόλεμος σκότωσε τον Πρίαμο δίπλα στον βωμό του Ερκείου Διός και ο Οδυσσεύς τον Αστυάνακτα, ο δε γιος του Αχιλλέως έλαβε σαν έπαθλο κατά την διανομή των λαφύρων την Ανδρομάχη και ο Μενέλαος σκοτώνοντας τον Διίφοβον οδήγησε την Ελένη στα πλοία. Ο Αίας, ο γιος του Οϊλέως, απέσπασε διά της βίας την Κασσάνδρα από το άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς, οι Θησείδαι Δημοφών και Ακάμας βρήκαν την Αίθρα, την οποία και πήραν μαζί τους. Οι Αχαιοί αφού θυσίασαν την Πολυξένη επάνω στον τάφο του Αχιλλέως, απέπλευσαν από την Τροία. Η Αθηνά απεφάσισε όμως να τους πνίξη στην θάλασσα και στο σημείο αυτό λήγει η Ιλίου πέρσις του ποιητού Αρκτίνου.

5. Οι Νόστοι.
Στην Ιλίου πέρσιν του Αρκτίνου, προσαρμόζονται οι ΝΟΣΤΟΙ του Τροιζηνίου Αγίου. Αυτό ξεκινούσε με τον απόπλου των Αχαιών από την Τροία, όταν η Αθηνά έβαλε έριδα ανάμεσα στον Αγαμέμνονα και στον Μενέλαο. Και ο μεν πρώτος παρέμεινε για ένα ακόμη χρόνο στην Τροία προκειμένου να εξευμενίση την Θεά, ο δε Μενέλαος απέπλευσε, αλλά μετά από καταιγίδα που κτύπησε το στόλο του σώθηκε αυτός με πέντε μόνο νέους στις ακτές της Αιγύπτου. Ο Νέστωρ και ο Διομήδης έφθασαν ομαλώς στην πατρίδα τους. Το έπος έληγε με τον φόνο του Αγαμέμνονα, την τμωρία του Ορέστου και του Πηλάδου και τον ξενιτεμό του Μενέλαο. Οι Νόστοι του Αγίου, είχαν μεγάλη ομοιότητα με την Οδύσσεια, μετά την οποία ακολουθεί η Τηλεγόνεια του Κυρηναίου Ευγάμμωνος, ο οποίος ανέφερε τα του Οδυσσέα εώς τον θάνατό του. Για πολλούς αιώνες, τα Ομηρικά και τα κύκλια έπη ήταν οι μεγάλες και ανεξάντλητες πηγές από τις οποίες αντλούσαν οι λυρικοί και οι δραματικοί ποιητές και οι μεγάλοι καλλιτέχνες εύρισκαν από εκεί τα πρότυπα των θεμάτων των έργων τους.

Ε-Ρ0ΔΙ0Σ

Από: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΣ

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΙΔΟ


Οι μυθογράφοι γνωρίζουν έναν ακόμη Γλαύκο, γιο του Μίνωα και της Πασιφάης. Όταν ήταν ακόμη παιδί και κυνηγούσε ένα ποντίκι, έπεσε σε ένα πιθάρι γεμάτο μέλι και πνίγηκε. Ο Μίνωας τον αναζήτησε πολύ και χάρη σε μάντεις ή στον ίδιο τον Απόλλωνα βρήκε τελικά το πτώμα. Τότε οι Κουρήτες τον πληροφόρησαν πως ένας μόνο άνθρωπος θα μπορούσε να ξαναδώσει τη ζωή στον Γλαύκο• εκείνοςπου θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το χρώμα μιας συγκεκριμένης αγελάδας από τα κοπάδια του, που άλλαζε χρώμα τρεις φορές την ημέρα• από άσπρη γινόταν κόκκινη, έπειτα μαύρη και ξανάρχιζε τον ίδιο κύκλο την επόμενη. Ο Μίνωας συγκέντρωσε τους πιο επιδέξιους κατοίκους της Κρήτης και τους ζήτησε να περιγράψουν το χρώμα της θαυμαστής αγελάδας. Ένας μόνο, ο Πολύειδος, γιος του Κοίρανου, το κατόρθωσε. Απάντησε πως η αγελάδα αυτή έχει το χρώμα των μούρων, μια και είναι βέβαιο ότι αυτό το φρούτο είναι αρχικά λευκό, μετά κοκκινίζει και, όταν ωριμάσει, είναι τελείως μαύρο. Ο Μίνωας έκρινε πως ο Πολύειδος είχε λύσει τη δυσκολία και τον διέταξε να ξαναδώσει τη ζωή στον Γλαύκο. Τον έκλεισε λοιπόν μαζί με το πτώμα και ο Πολύειδος ήταν τελείως αμήχανος, όταν είδε να έρχεται στην αίθουσα, όπου βρισκόταν, ένα φίδι που κατευθύνθηκε προς το πτώμα. Από φόβο μήπως το ζώο το καταβροχθίσει ή και μόνο το πειράξει, ο Πολύειδος σκότωσε το φίδι. Σε λίγο μπήκε ένα δεύτερο φίδι, που βλέποντας το άλλο νεκρό, αποσύρθηκε και επέστρεψε σε λίγο έχοντας στο στόμα του ένα χόρτο, με το οποίο άγγιζε το ταίρι του. Εκείνο αναστήθηκε αμέσως. Ο Πολύειδος άρπαξε γρήγορα το φυτό και μ' αυτό έτριψε τον Γλαύκο, που ξαναγύρισε αμέσως στη ζωή.
Παρ' όλα αυτά ο Μίνωας δεν έμεινε ικανοποιημένος. Θέλησε, πριν αφήσει τον Πολύειδο να επιστρέψει στο Άργος (ή την Κόρινθο), την πατρίδα του, να μάθει όλη του την τέχνη στον Γλαύκο. Αυτό και έκαμε ο Πολύειδος, αλλά, όταν επιτέλους ελευθερώθηκε, τη στιγμή της αναχώρησης του, έφτυσε στο στόμα του μαθητή του και εκείνος έχασε όλη τη γνώση, που μόλις είχε αποκτήσει.

Σύμφωνα με άλλες παραλλαγές, ο Γλαύκος δεν αναστήθηκε από τον Πολύειδο, αλλά από τον Ασκληπιό.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

ΠΗΓΗ: http://ermionh.blogspot.com

Η ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠAΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.


Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Ίσως δεν θα ήταν ουτοπικό να προσπαθήσουμε να βρούμε πίσω από την αλληγορία των μύθων, την άκρη του νήματος που οδηγεί στη αλήθεια. Άλλωστε η ίδια αυτή "ουτοπία" οδήγησε τον Σλίμαν στην ανακάλυψη των Μυκηνών και της Τροίας, τον Έβανς στην ανακάλυψη των ανακτόρων της Κνωσού κ.λ.π. Οι αρχαίοι λοιπόν μύθοι, είτε Ελληνικοί είναι αυτοί, είτε Περσικοί, Ινδικοί, Αιγυπτιακοί, Ινδιάνικοι κ.λ.π., σύμφωνα με αρκετούς μελετητές μεταφέρουν μία αντίληψη που σε εμάς φαντάζει παράλογη: ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν ακολούθησε μία γραμμική πορεία από έναν πρωτόγονο πολιτισμό σε έναν πιο εξελιγμένο, αλλά αντίστροφα μία σπειροειδή πορεία από έναν πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό σε μία συνεχόμενη παρακμή έως την εποχή που υπήρξε η μυθολογική εκείνη καταγραφή, και μετά πάλι άρχισε η άνοδος κ.ο.κ.

ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Είναι χαρακτηριστική η καταγραφή του Ησιόδου στο "Έργα και ημέραι", όπου αναφέρει ότι οι θεοί δημιούργησαν πρώτα το Χρυσό Γένος των ανθρώπων που έζησε την εποχή που ο Κρόνος βασίλευε στο κράτος του Ουρανού. Τούτο το γένος ήταν το πιο σοφό και προηγμένο απ' όλα, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν - σε μία συνεχή παρακμή - τα επόμενα γένη φτάνοντας στο κατώτερο: το Σιδηρούν. Εδώ έχουμε την αντίληψη της αντίστροφης πορείας του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και μια αναφορά σε κάποιον πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό: Στο κράτος του Ουρανού. Ο Ουρανός σύμφωνα με την αρχαιοελληνική παράδοση ήταν ο πρώτος βασιλέας ο οποίος και δημιούργησε ένα παγκόσμιο κράτος. Ο Ευήμερος ο Μεσσήνιος αναφέρει ότι ο Ουρανός φέρεται ως ο πρώτος των βασιλέων, ενώ ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος που κατέκτησε τον κόσμο.
Ανάλογη καταγραφή έχουμε από την αρχαία κινεζική παράδοση, οπού κατά το πανάρχαιο κείμενο " I Τσίνκ" ο πρώτος βασιλέας ήταν ο 'Τσανγκ - Τι", που μεταφράζεται ως "Ό Βασιλιάς Ουρανός". Σύμφωνα λοιπόν με το "Ι Τσινκ", κατά την εποχή της βασιλείας του "εθεσπίσθησαν νόμοι χρηστότητος και δικαιοσύνης. Δεν υπήρχε τότε τόπος στη Γη που να μην ανήκε στον βασιλέα Ουρανό...".
Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στα αρχαία Ινδικά κείμενα "Ραγγού Βάνσα" και "Ραμαγιάνα", όπου γίνεται λόγος για ένα πανάρχαιο βασίλειο που ίδρυσε ο "Μανού", ο "πρώτος των βασιλέων" και στο οποίο ίσως είχε αναπτυχθεί ένας εξελιγμένος πολιτισμός.
Το αρχαίο Ινδιάνικο κείμενο "Popol Vux" αναφέρει την ύπαρξη κατά τα πανάρχαια χρόνια ενός παγκόσμιου πολιτισμού, ενώ μιλάει και για τον εποικισμό της Αμερικής από τους λευκούς στρατιώτες του βασιλιά "'Ηλα Τάκι".
Οι παρόμοιες έως ταυτόσημες αυτές αρχαίες καταγραφές, που έρχονται από λαούς που ζουν σε φοβερά απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές, δεν μπορούν παρά να μας κινήσουν τουλάχιστον την υποψία, ότι τότε υπήρχε ένα κράτος που είχε κατακτήσει όλον, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη δημιουργώντας έναν προηγμένο πολιτισμό.
Αυτός ο πολιτισμός παρέμεινε στην μνήμη των ανθρώπων και μετά την καταστροφή του (πιθανόν από κάποιον παγκόσμιο πόλεμο και από έναν μεγάλο κατακλυσμό, γεγονότα που καταγράφονται και πάλι στα κείμενα των αρχαίων λαών), η δε αίγλη του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι πρωταγωνιστές του να πάρουν - με την πάροδο των αιώνων - διαστάσεις θεών και τα γεγονότα που τον σημάδεψαν να πάρουν από στόμα σε στόμα τις διαστάσεις μύθου.
Η αιτία της θεοποίησης αυτών των προσώπων μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από έναν αναγνώστη των αρχαίων κειμένων, αφού πάρα πολλοί χρονογράφοι, ιστορικοί και συγγραφείς εκείνης της εποχής μιλούν για τους θεούς και περιγράφουν τα περιστατικά της ζωής τους σαν να πρόκειται γα ιστορικά πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα.
Δυστυχώς δεν έχει φτάσει στα χέρια μας λεπτομερής καταγραφή της ιστορίας εκείνου του πανάρχαιου πολιτισμού. Ένας από τους λόγους είναι η εξαφάνιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρχαίων καταγραφών με την πυρπόληση των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας, της Κωνσταντινούπολης κλπ., που μας στέρησε από έναν πολύτιμο θησαυρό γνώσεων. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης καιγόταν επί μία ολόκληρη εβδομάδα. Και μόνο αυτή η πληροφορία μας προκαλεί ρίγος, όταν αναλογιζόμαστε το πλήθος και την έκταση των γραπτών μνημείων που εξαφανίστηκαν.
Παρ' όλα αυτά, έφτασαν μέχρι σήμερα κάποιες σποραδικές αναφορές, οι οποίες σε συνδυασμό με διάφορα παράδοξα αρχαιολογικά ευρήματα και διάφορα πορίσματα επιστημονικών ερευνών, μπορούν να μας μεταφέρουν αχνά τον παλμό εκείνου του πολιτισμού. Στόχος του άρθρου αυτού δεν είναι να αναπαραστήσει την ιστορία εκείνης της εποχής, αλλά να μεταφέρει ένα μέρος (όσο μπορεί να επιτρέψει ο περιορισμένος χώρος) από το πλήθος των στοιχείων πού παραμένουν ανεξήγητα ή τουλάχιστον ελλιπώς ερμηνευμένα από την συμβατική ιστορία και, αν δεν αποδεικνύουν, τουλάχιστον δημιουργούν την υποψία για την ύπαρξη ενός πολιτισμού, ίσως πιο προηγμένου και εξελιγμένου από τον δικό μας.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Είναι φυσικό, η ιστορία ενός πολιτισμού που υπολογίζεται ότι υπήρξε δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από την γέννηση του Χριστού και εξαφανίστηκε από μία κοσμογονική καταστροφή, να τυλίχτηκε με την αχλή και την αίγλη του μύθου, ο οποίος είναι και η σημαντικότερη ένδειξη της ύπαρξης του. Οι γενιές που έζησαν τα επόμενα από την καταστροφή χρόνια χωρίζονταν στους ανθρώπους των ιερατείων, που είχαν στην κατοχή τους την προγονική γνώση μαζί με κάποια από τα κατά λοιπά της πανάρχαιας τεχνολογίας, και στην μεγάλη μάζα των απλών ανθρώπων. Εκείνοι, τις μνήμες τις οποίες διατήρησαν από τα χρόνια της ακμής, τις περιέβαλαν με το προστατευτικό κάλυμμα της μυθολογίας.
Η μυθολογία βρίθει από αναφορές στα φοβερά όπλα των θεών, στα ιπτάμενα άρματα τους, στα αυτόματα μηχανήματα και τα πολεμικά τέρατα, στις "μαγικές" δυνάμεις που έφτιαχναν πελώρια οικοδομήματα ή γκρέμιζαν ανίκητα τείχη, στους ταξιδιώτες του ουρανού και των άστρων. Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να είναι δημιουργήματα της φαντασίας.
Αυτή η "φαντασία" όμως είναι παρόμοια - σχεδόν ταυτόσημη -σε διάφορους λαούς, και εφ' όσον υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν επαρκώς αν δεν θεωρηθούν ως απεικόνιση της πραγματικότητας που κρύβουν οι μύθοι, αφού υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες που υπαινίσσονται την χρησιμοποίηση κατά διάφορες κρίσιμες περιόδους μη συμβατικής με τα δεδομένα της εποχής τεχνολογίας, και εφ' όσον σύγχρονοι ερευνητές στηριζόμενοι σε αρχαίες μαρτυρίες κατασκευάζουν πράγματα που έως τώρα τα θεωρούσαμε αντικείμενα που συναντούμε μόνο σε μύθους. Επομένως, είναι φυσικό να γεννιέται η υποψία ότι τα περί απλής φαντασίας δεν αποτελούν ικανοποιητική και επαρκή εξήγηση.
Οι αρχαίοι μύθοι και τα κείμενα είναι γεμάτα από αναφορές σε ιπτάμενα οχήματα που χρησιμοποιούνταν για διάφορους σκοπούς. Όσες από αυτές και να καταγράψουμε, δεν θα μπορέσουμε να μην έχουμε αφήσει ένα σημαντικό πλήθος απ' έξω. Αξίζει όμως να μεταφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου ένας καχύποπτος ερευνητής μπορεί να διακρίνει πίσω από την αλληγορία πολλά πράγματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα.

Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών. Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής ("Ελευσίς") με την λέξη "έλευσις", που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της.
Επιπλέον το εκπολιτιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφεται και σε μυθολογίες άλλων λαών. Μεταφέρουμε χαρακτηριστικά από το βιβλίο του Γουίλ Ντιράν (Wil Durant) "Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας" την μαρτυρία της Κινεζικής παράδοσης:

"...Πριν έρθουν οι ουράνιοι Βασιλείς, οι άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν σαν τα ζώα. Σκεπάζονταν με δέρματα ζώων, τρέφονταν με ωμό κρέας και δεν ήξεραν τον πατέρα τους...

...Όταν ήρθε ο Φου Χι, με την βοήθεια μιας πολύ μορφωμένης βασίλισσας, έμαθε στον λαό τον γάμο, την μουσική, τα γράμματα, και την ζωγραφική. Τους έμαθε επίσης να ψαρεύουν με δίκτυα και να καλλιεργούν τον μεταξοσκώληκα...
Μετά τον θάνατο του Φου Χι, το έργο του το συνέχισε ο Σενγκ Μουγκ. Αυτός βρήκε το αλέτρι, τη γεωργία, το εμπόριο, την Ιατρική επιστήμη, και το πως να θεραπεύονται οι άνθρωποι με τα βότανα..."
Παραστάσεις του άρματος με τους φτερωτούς δράκοντες έχουμε σε ένα πλήθος από αρχαία αγγεία. Ένα τέτοιο άρμα συναντάμε και στην τραγωδία του Ευριπίδη "Μήδεια", πάνω στο οποίο αποχωρεί στο τέλος του έργου η τραγική παιδοκτόνος. Αυτού του είδους οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις προξενούν την περιέργεια, αφού η θεατρική τους απόδοση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την εποχή και σίγουρα θα προξενούσε πολλά προβλήματα.
Η εμμονή των δημιουργών και ιδιαίτερα του Αισχύλου στην χρήση (στο θέατρο) φτερωτών αρμάτων, ιπταμένων ανθρώπων και ζώων, αλλά και περιέργων ενδυμάτων με χαρακτηριστικούς τους περίφημους κοθόρνους (μεγάλες μπότες που θυμίζουν έντονα αυτές των σημερινών αστροναυτών), υποδηλώνει την επιθυμία των τραγωδών να γίνει πιστή καταγραφή των μύθων ή τουλάχιστον την προσπάθεια να περάσουν εμμέσως στο κοινό κάποιες κρυφές αλήθειες (χωρίς η μία περίπτωση να αναιρεί την άλλη).



Στην τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" βλέπουμε τον Ωκεανό και τις κόρες του να έρχονται στον Προμηθέα οδηγώντας "με την θέληση, χωρίς χαλινούς" ένα "τετράσκελο πουλί". Στα αποσπάσματα που σώθηκαν από την τραγωδία "Σφίγγα" τον βλέπουμε να μιλάει για ένα "πουλί πού 'χει νυχάτο χέρι, το πολεμικό, με το κοντάρι", ενώ στον "Αγαμέμνονα" είναι χαρακτηριστική η εντολή: "τα σκυλιά, τα τολμηρά, όπου πετάνε στον αγέρα άφησε".
Η πιθανή εμμονή του Αισχύλου να αποκαλύψει με συμβολισμούς στους θεατές κάποια μυστικά, μπορεί να εξηγήσει και τις διώξεις του από το ιερατείο της εποχής με την κατηγορία ότι ανεβάζει επί σκηνής τα μυστικά των Ελευσίνιων Μυστηρίων, και ίσως και την ανεξιχνίαστη δολοφονία του.
Το τετράσκελο πουλί που αναφέρεται στον "Προμηθέα Δεσμώτη" το συναντάμε σε πολλές αρχαίες απεικονίσεις, καθώς και σε κείμενα διαφόρων λαών. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι η περιγραφή του Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη όπου μιλάει για ένα ζώο με τέσσερα σκέλη:

"...και τα σκέλη αυτών ορθά και πτερωτοί οι πόδες αυτών και σπινθήρες ως εξαστράπτων χαλκός και ελαφραί αι πτέρυγες αυτών..."

Το όχημα το είδε ο προφήτης να βγαίνει λάμποντας ολόκληρο, μέσα από ένα σύννεφο σκόνης.
Ο Αυστριακός μηχανικός Τ. Φ. Μπλούμριχ (J.F. Blumrich), ο οποίος εργάστηκε στην NASA και βραβεύτηκε" με το μετάλλιο "Εξαιρετικές Υπηρεσίες - Exceptional Services", ερεύνησε διεξοδικά τις περιγραφές αυτές του Ιεζεκιήλ, και σχεδίασε έναν υπερμοντέρνο θαλαμίσκο προσγείωσης από διαστημόπλοιο, με όλα τα χαρακτηριστικά που περιγράφει ο προφήτης. Τα αποτελέσματα των ερευνών του τα δημοσίευσε σε ένα βιβλίο με τίτλο "Και ηνοίχθησαν οι ουρανοί..."
Εδώ φυσικά γεννιέται το ερώτημα τι σχέση μπορεί να έχει το όχημα που είδε ο Ιεζεκιήλ με την τεχνολογία ενός πολιτισμού που υποτίθεται ότι καταστράφηκε 7000 περίπου χρόνια πριν από αυτόν. Ίσως λοιπόν, κάποια απομεινάρια αυτής της υψηλής τεχνολογίας να σώθηκαν και μετά την καταστροφή, φυλαγμένα με κάθε μυστικότητα από τα ιερατεία. Την γνώση γι' αυτά να είχαν μόνον κάποιοι από τους μυημένους στα αρχαία μυστήρια.
Ένα επιπλέον γεγονός που πηγάζει μέσα από την παράδοση αλλά και από τα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων είναι τα ταξίδια πέρα από τη γη.
Είναι πολλές οι αναφορές των μύθων για τα ηλιακά άρματα με τα οποία ταξίδευαν διάφοροι ήρωες, με χαρακτηριστικότερο τον μύθο του ταξιδιού του Φαέθωνος. Ακόμη οι αναφορές σε αστρονομικά θέματα, διαφόρων μυημένων στα μυστήρια φιλοσόφων, ξεπερνούν τα όρια των γνώσεων, που κατά την συμβατική ιστορία θα έπρεπε να έχουν. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Σωκράτη στον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα, όπου μιλάει για την σφαιροειδή μορφή της Γης, την περιγράφει πως φαίνεται από ψηλά, και λέει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε για ουρανό δεν είναι ο πραγματικός, αλλά όταν βγούμε έξω από αυτόν (έξω από την ατμόσφαιρα) βλέπουμε την πραγματική του εικόνα.
Μία σειρά πανάρχαιων βραχογραφιών, θέτουν στον καλόπιστο ερευνητή την απορία για το αν όσα λέγονται γα τα διαστημικά ταξίδια εκείνης της εποχής δεν είναι απλά παραμύθια. Ορισμένες βραχογραφίες, αν ειδωθούν και ερμηνευθούν μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο, παρουσιάζουν μορφές αστροναυτών. Τέτοιες έχουν βρεθεί στο Παγγαίο όρος στην Θράκη, στην Βαλ. Καμόνικα της Ιταλίας, στο Κίμπερλι της Αυστραλίας και σε πολλά άλλα μέρη. Όλα αυτά τα ανεξήγητα για τους επιστήμονες στοιχεία, αποτελούν μία σημαντική ένδειξη ενός πανάρχαιου εξελιγμένου πολιτισμού.

ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;

Στα κείμενα των αρχαίων λαών υπάρχει η περιγραφή ενός τρομερού πολέμου που συγκλόνισε όλη τη Γη. Αυτός ο πόλεμος, που ίσως στάθηκε και η αφορμή γα την αρχή της παρακμής εκείνου του πολιτισμού, διεξήχθη με την χρησιμοποίηση εξελιγμένων όπλων. Οι περιγραφές των αρχαίων κειμένων μας μεταφέρουν την εικόνα μίας σύγκρουσης, η οποία επέφερε σφοδρές καταστροφές. Εκείνη η πανάρχαια σύγκρουση κατέληξε κατά πάσα πιθανότητα σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Φαντάζει ακραίο, όμως διαβάζοντας κανείς τις περιγραφές των αρχαίων παραδόσεων δεν μπορεί να μην πάει ο νους του σε μία τέτοια πιθανότητα. Οι αναφορές σε "ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του σύμπαντος", σε μία "λευκόφωτη λάμψη" και μία "φωτιά πρωτόφαντη που χυνόταν παντού", σε "μία θανατηφόρα σκόνη" που σκέπασε όσους σώθηκαν από τον όλεθρο, δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Αξίζει να μεταφέρουμε τα κείμενα των λαών, μέσα στα οποία εκτός των άλλων, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει τις μεγάλες ομοιότητες που υπάρχουν, και να εξάγει τα συμπεράσματα του.

Από την Θεογονία του Ησιόδου, όπου γίνεται η περιγραφή του τρομερού εκείνου πολέμου μεταξύ των "Θεών" και των 'Τιτάνων", μεταφέρουμε το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα:

"...Έβραζε η γη και η θάλασσα η απέραντη, και τους Τιτάνες τους τύλιξε μια καυτή πνοή. Κι όπως η φλόγα ανέβαινε στον ουρανό, όσο γενναίοι κι αν ήσαν, οι Τιτάνες τυφλώθηκαν. Τους τύφλωσε η λευκόφωτη από τους κεραυνούς λάμψη. Ζέστη, φωτιά πρωτόφαντη χύνονταν παντού. Κι ότι έβλεπαν τα μάτια, κι ότι τα αυτιά άκουγαν ήτανε σαν να είχαν σμίξει η ο ουρανός κι η γη..."

Ένας ερευνητής θα μπορούσε κάλλιστα να υποψιαστεί ότι ο "κεραυνός του Δία" που ήταν το όπλο που έδωσε την νίκη της Τιτανομαχίας στους "Θεούς", στην πραγματικότητα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από την σημερινή πυρηνική βόμβα.

Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που υπάρχει στο ινδιάνικο κείμενο "Popol Vux":

"...Ένας σιδερένιος κεραυνός έπεσε από τον ουρανό στη γη. Τα πτώματα των ανδρών της φυλής των Βρίσχνες, και των Αγχίκας. έγιναν αγνώριστα. Τα μαλλιά τους και τα νύχια τους είχαν πέσει, τα φτερά των πτηνών άλλαξαν χρώμα, οι τροφές δηλητηριάστηκαν κι όσοι άνθρωποι σώθηκαν από τον όλεθρο σκεπάστηκαν με μία θανατηφόρα σκόνη."
Η Ινδική βίβλος "Μαχαμπαράτα" αναφέρει σχετικά:
"Ήταν ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του Σύμπαντος. Ήταν μία στήλη από καπνό και φλόγα λαμπρή, σαν δέκα χιλιάδες ήλιοι, που σηκώθηκε μ' όλη τη δύναμη της... Ήταν ένα νέο και άγνωστο όπλο, ένας σιδερένιος κεραυνός που έκανε στάχτη τη. φυλή των Βρίσνις και των Ανδάκας...
...Τα κορμιά κάηκαν, και κανείς δεν μπορούσε να τα αναγνωρίσει. Τα μαλλιά και τα νύχια έπεσαν από τα σώματα. Τα πουλιά έγιναν κάτασπρα... Λίγες ώρες αργότερα όλα τα τρόφιμα είχαν μολυνθεί... Για να γλυτώσουν από τη φωτιά αυτή, οι στρατιώτες έπεσαν στα ποτάμια με τα ρούχα και τα όπλα τους... Άρχισε να φυσάει ένας καυτός άνεμος...
Το Σύμπαν τυλίχτηκε με τόση ζέστη σαν να ήταν άρρωστο με δυνατό πυρετό. Οι ελέφαντες και τ' άλλα ζώα του πολέμου χτυπήθηκαν από την δύναμη του όπλου... Τα νερά ζεστάθηκαν τόσο, ώστε ότι ζεί μέσα τους, άρπαξε φωτιά...


...Ένα ακόντιο μοιραίο, σαν ραβδί του θανάτου. Μετρούσε τρία κύβιτα και έξι πόδια. Προικισμένο με την δύναμη του κεραυνού του Ίντρα με τα χίλια μάτια...καταοτρεπτικό για όλα τα ζωντανά πλάσματα..."

Η καταπληκτική ομοιότητα των περιγραφών της "ΡοροΙ Vux" και της "Μαχαμπαράτα", αλλά και οι προκλητικά όμοιες ονομασίες των φυλών "Βρίσχνες και Αγχίκας" από την μία και "Βρίσνις και Ανδάκας" από την άλλη, μας ωθούν στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κείμενα να περιγράφουν το ίδιο γεγονός
Σε ένα άλλο σημείο της "Μαχαμπαράτα" διαβάζουμε για την σύγκρουση στον αέρα δύο όπλων από αυτά που προαναφέραμε: "...Τα δύο όπλα συνάντησαν το ένα τ' άλλο στη μέση του αέρα. Τότε η γη άρχισε να τρέμει μαζί με όλα τα βουνά της και τις θάλασσες και τα δέντρα, και όλα τα ζωντανά πλάσματα κάηκαν από την ενέργεια των όπλων και επηρεάστηκαν άσχημα. Τα ουράνια φλέγονταν και τα δέκα σημεία του ορίζοντα γέμισαν με καπνό...".
Η περιγραφή της Παλαιάς Διαθήκης, σχετικά με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορα, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως μία μυθολογική απεικόνιση των δεινών εκείνου του μεγάλου πολέμου:

"...Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και τα Γόμορρα Θείον και πυρ εξ ουρανού, και κατέστρεψε τας πόλεις αυτάς, και πάντα τα περίχωρα..."



Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας μεταφέρουν οι αρχαίες παραδόσεις, είναι αυτό της κατασκευής του περίφημου κεραυνού του Διός από τους Κύκλωπες. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Κύκλωπες ήταν αυτοί που δημιούργησαν το ανίκητο αυτό όπλο, το οποίο και έδωσαν στον Δία για να κατατροπώσει τους Τιτάνες.

Από τα "Σχόλια του Αρτεμιδώρου" διαβάζουμε την γνώμη του Ερατοσθένη που υποστήριζε ότι η συνωμοσία των Θεών κατά των Τιτάνων έγινε στο "χυτήριο", όπου οι Κύκλωπες κατασκεύαζαν το φοβερό όπλο, "έχων επί του πυρός κάλυμμα, όπως μη ιδώσει την του κεραυνού δύναμιν".
Μήπως εδώ μιλάμε για ένα πυρηνικό εργοστάσιο, του οποίου τα τοιχώματα προστάτευαν τους εργαζόμενους σε αυτό από "την του κεραυνού δύναμιν", και του οποίου οι επιστήμονες, που θα φορούσαν προφανώς μία ιδιόμορφη στολή με κράνος, η οποία τους προσέδιδε μία διαφορετική περίεργη εικόνα, ονομάστηκαν από την μυθολογία "Κύκλωπες"; Αρκετά τολμηρή ετούτη η υπόθεση, αλλά και αρκετά πιθανή, αν λάβει κάποιος υπόψη του τις παραπάνω περιγραφές, καθώς και μία βραχογραφία 10000 ετών, που βρέθηκε σε σπηλιά της κοιλάδας Τασσιλί, στις παρυφές της ερήμου της Σαχάρας, η οποία παρουσιάζει την μορφή ενός ανθρώπου, ντυμένου με μία παράξενη στολή, που θυμίζει έντονα αυτή των αστροναυτών ή των εργαζομένων σε πυρηνικό εργοστάσιο. Το κράνος της στολής φέρνει στην μνήμη μας την περιγραφή ενός Κύκλωπα, αφού έχει στο μέτωπο έναν στρογγυλό φεγγίτη για να επιτρέπει την όραση.



Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ


Την ολοκληρωτική καταστροφή εκείνου του πολιτισμού, έφερε ένας μεγάλος κατακλυσμός, που ήταν αποτέλεσμα αλλά και αιτία τεραστίων γεωλογικών μεταβολών που αναστάτωσαν ολόκληρο τον πλανήτη. Τα αρχαία κείμενα αναφέρονται εκτενώς και σε εκείνον τον κατακλυσμό, αλλά και σε παλαιότερους.
Σύμφωνα με κάποιες σύγχρονες θεωρίες, το 9654 π.Χ., ένα αστρικό σώμα έπληξε την Γη στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε όλη την υφήλιο. Η χρονολογία αυτή δεν απέχει από εκείνη που δίνει ο Πλάτωνας στον 'Τίμαιο", για τον καταποντισμό της Ατλαντίδος. Αυτή η καταστροφή, πρέπει να ταυτίζεται με αυτήν που αναφέρεται από την Ελληνική μυθολογία ως ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα.
Σύμφωνα με μια ιστορική ερμηνεία, εν όψη του κατακλυσμού που ερχόταν, οι σοφοί εκείνου του πανάρχαιου πολιτισμού, που είχαν προβλέψει την καταστροφή, θέλησαν να διασώσουν τις γνώσεις τους για τις επερχόμενες γενιές. Αυτές οι γνώσεις κλείστηκαν είτε σε κάποια οικοδομήματα πού ήταν προορισμένα να "επιβιώσουν", είτε διασώθηκαν μαζί με τους κατόχους τους σε κάποια απρόσβλητα σημεία.
Οικοδομήματα, μέσα στα οποία φυλάχτηκε η γνώση, λέγεται ότι αποτελούν οι πυραμίδες. Η Αιγυπτιακή παράδοση αναφέρει ότι η μεγάλη πυραμίδα κατασκευάστηκε πριν τον κατακλυσμό (ίσως αυτό που έγινε στα τέλη της τρίτης χιλιετίας να ήταν κάποιου είδους ανακαίνιση) και είχε φυλαγμένα στα σωθικά της τα απομεινάρια της χαμένης σοφίας. Ένα χειρόγραφο του αρχαίου Αιγυπτίου ιστορικού Μασχουντί που βρίσκεται στην βιβλιοθήκη κη του πανεπιστημίου) της Οξφόρδης, αναφέρει τα εξής:

"...Ο Σουρίντ που βασίλευε στην Αίγυπτο, πριν από τον κατακλυσμό, κατασκεύασε τις δύο μεγάλες πυραμίδες. Και διέταξε τους ιερείς του να εναποθέσουν σε αυτές το σύνολο των γνώσεων και της σοφίας της εποχής του, καθώς και τα γραπτά κείμενα της αριθμητικής και της γεωμετρίας, προς χάριν των μεταγενεστέρων, για να τα μελετήσουν και να διδαχθούν απ' αυτά.
Στην Ανατολική πυραμίδα καταγράφηκαν οι ουράνιες σφαίρες, τα σχήματα των άστρων και των πλανητών με τις θέσεις των και τους κύκλους των, καθώς και η ιστορία του παρελθόντος..."


Ο Έντγκαρ Κεϊσι στα έργα του "Ιστορία της προέλευσης και του πεπρωμένου του ανθρώπου" και "Ατλαντίδα", αναφέρει ότι αρχιτέκτονας της μεγάλης πυραμίδας ήταν ο Ερμής, ενώ για την Σφίγγα αναφέρει ότι κατασκευάστηκε γύρω στην δέκατη χιλιετία προ Χριστού.
Την κατασκευή της μεγάλης πυραμίδας από τον Ερμή, για να φυλαχτεί εκεί η επιστημονική γνώση υποστηρίζει και ο Άραβας ιστορικός Ιμπ Μπαλούσι. Σύμφωνα με την παρά δοση η Σφίγγα έκρυβε την λύση κάποιου μεγάλου αινίγματος.
Στις 22 Μαρτίου του 1993 στις 11:05 ακριβώς, ένα μίνι ρομπότ του Γερμανού μηχανικού Δρα. Ρούντολφ Γκάντεμπρινκ (Dr. Rudolf Gantenbrink) ανακάλυψε μέσα στη πυραμίδα του Χέωπα, στο τέρμα ενός σφραγισμένου από τους αρχαιολόγους διαδρόμου 59,84 μέτρων, μία μυστική πόρτα. Η απόσταση από το σημείο της πόρτας αυτής έως το εξωτερικό της πυραμίδας, είναι 17 μέτρα.
Ο Γερμανός μηχανικός καθώς και ένα πλήθος αρχαιολόγων πιστεύουν ότι πίσω της υπάρχει μία αίθουσα που περιέχει κάτι το σημαντικό. Μετά την ιστορική αυτή ανακάλυψη, αφαιρέθηκαν οι άδειες των εργασιών από τους Γερμανούς αρχαιολόγους, διακόπτοντας έτσι τις έρευνες στο πιο κρίσιμο σημείο και προκαλώντας τις αντιδράσεις των ιδίων και πολλών ερευνητικών φορέων. Στην ιστοσελίδα της "Κοινότητας των Αρχαίων Αστροναυτών" (Ancient Astronaut Society), διαβάζουμε για την ύπαρξη μίας κασέτας, με την διάλεξη (που έγινε πριν από πενήντα χρόνια) των αρχαιολόγων Σερ Φλίντριου Πέτρι (Sir Flindrew Petrie) και Τζον Κινάναν (John Kinnanan), στην οποία υπάρχει η αναγγελία της ανακάλυψης αυτής της μυστικής κάμαρας!
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την ανακάλυψη του Δρα. Ρούντολφ Γκάντεμπρινκ, και αφού η βασιλική αίθουσα, από την οποία ξεκινάει ο διάδρομος, παραμένει σφραγισμένη τουλάχιστον από τα μέσα Νοεμβρίου (όπως καταγγέλλει στην παραπάνω ιστοσελίδα ο Έριχ φον Νταίνικεν), οι Αιγυπτιακές αρχές ανακοινώνουν ότι θα γίνει μία προσπάθεια να ανοιχτεί η μυστηριώδης, πόρτα.
Η Γερμανική εφημερίδα "DIE WELT" σ' ένα φύλλο της στις 29 Ιανουαρίου του 1998, αναφέρει ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως θα έχουν πρόσβαση στη μυστική κάμαρα. Κάτι τέτοιο όμως, μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα ελπίζοντας πως δεν θα δοθεί και άλλη περίεργη αναβολή.
Από ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα απομεινάρια της πανάρχαιας επιστημονικής γνώσης που επιβίωσαν μετά τον κατακλυσμό, έμειναν καλά κρυμμένα μέσα στα ιερατεία από τους ιερείς και τους μυημένους στα αρχαία μυστήρια. Οι λόγοι για τους οποίους δεν θέλησαν να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό μπορεί να είναι πολλοί, με κυριότερο ίσως αυτόν της προσπάθειας να αποφευχθεί
στο μέλλον ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, όπως αυτό του παρελθόντος.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, σε ορισμένες στιγμές της ιστορίας, όταν η κρισιμότητα των περιστάσεων το έκρινε απαραίτητο, χρησιμοποιούνταν κάποια από τα εξελιγμένα όπλα του παρελθόντος για να βοηθήσουν στην θετική έκβαση διαφόρων γεγονότων. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, όπου οι Ιερείς επισκεπτόμενοι τον Θεμιστοκλή, τον έπεισαν ότι η ναυμαχία με τους Πέρσες έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε στα νερά της Σαλαμίνας μπροστά από το Θριάσιο πεδίο, όπου βρίσκονταν οι ναοί των Ελευσινίων Μυστηρίων.



Ο Θεμιστοκλής μετά από επίμονες προσπάθειες και τεχνάσματα, κατάφερε να φέρει αντιμέτωπα τα Ελληνικά και τα Περσικά πλοία μπροστά από το Θριάσιο πεδίο, όπου και έγινε αυτό που μας περιγράφει ο Πλούταρχος στο 15ο κεφάλαιο του βιβλίου του "Θεμιστοκλής":

"...Κατά την διάρκεια του αγώνος, μέγα φως έλαμψε από την Ελευσίνα, ενώ η πεδιάς εγέμισε από ήχον και θόρυβον όμοιον με φωνάς πλήθους, με βουητό, ωσάν πολλοί άνθρωποι μαζί να περιφέρουν τον μυστικόν Ίακχον. Από το μέσον δε αυτού του θορύβου εδημιουργήθη νέφος, που ανυψώθη από την γη και έπειτα επέστρεψε και επέπιπτε εις τας εχθρικός τριήρεις."
Τί άλλο μπορεί να περιγράφει εδώ ο Πλούταρχος; Αποκλείεται να μιλά για μία εκτόξευση πυραύλων που έπληξαν τα Περσικά πλοία;
Υπάρχει ένα σημαντικό πλήθος τέτοιων μαρτυριών που δυστυχώς η στενότητα του χώρου δεν μας επιτρέπει να τις μεταφέρουμε. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι τα λίγα στοιχεία που αναφέραμε ως χαρακτηριστικά του πλήθους πού υπάρχει, μπορούν να δώσουν μία εικόνα, μέσα στην οποία οι εξηγήσεις της συμβατικής ιστορίας καθίστανται ανεπαρκείς να καλύψουν τα ερωτηματικά που προκύπτουν.
ΤΕΛΟΣ
ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1)Παντελής Κ. Ιωαννίδης "Η άγνωστη προϊστορία των Ελλήνων".

2)Βογιατζής Γιώργος "Οι βραχογραφίες του Παγγαίου από καλύπτουν".

3)Δημ. Λαζογιώργος - Ελληνικός "Οι αποκαλύψεις του Αισχύλου για την Ατλαντίδα".

4)Γουίλ Ντιράν (Wil Durant) "Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας".

5)Μπλούμριχ Γιόζεφ "Και ηνοίχθησαν οι ουρανοί...".

6) Ησίοδος "Θεογονία".

7) Ησίοδος "Έργα και Ημέραι". 8)Πλάτωνας "Φαίδων".

9) Πλάτωνας 'Τίμαιος".

10) Πλούταρχος "Θεμιστοκλής".

11 )Die Welt, 29 Ιανουαρίου 1988.

12)"Acient Astronaut Society" Home page.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

NEXUS ΜΑΪΟΣ 1998 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ