Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Δύο πράκτορες της CIA συνελήφθησαν από την Ομαδα Αμεσης Επέμβασης

Διέσχισαν τα Μεξικανικά σύνορα με 1300 λίβρες (618,4Kg) κοκαΐνης
Ελ Πάσο: Μια ομάδα Ομάδα Άμεσης Επέμβασης [Ο.Α.Ε.] που παρακολουθεί τα Μεξικανικά σύνορα για παράνομους μετανάστες και λαθρεμπόρους....
ναρκωτικών, προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανδρών σε ένα SUV με 1300 λίβρες (618,4Kg) κοκαΐνης.

Οι εθελοντές [Ο.Α.Ε.] εξεπλάγησαν εντελώς όταν οι δυο συλληφθέντες επέδειξαν δελτία ταυτότητας της CIA και εξήγησαν ότι στην πραγματικότητα έφεραν το "φάρμακο" στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και ότι το φορτίο ανήκε στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών [CIA].

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο, στην έρημο Chihuahuan, κοντά στην πόλη Texan του Ελ Πάσο.

Μια ομάδα των επτά [Ο.Α.Ε.] είδε ένα μεγάλο μαύρο SUV με γρήγορη κίνηση πέρα ​​από τα σύνορα. Κυνήγησαν το όχημα με τα δικά τους φορτηγά και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν μετά από κυνήγι άνω των 15 μιλίων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άνδρες και κάλεσαν την περιπολία των συνόρων, η οποία προχώρησε στην έρευνα του οχήματος. Ανακάλυψαν δεκάδες πακέτα κοκαΐνης, συνολικού ύψους 618,4 κιλών (1363 λίβρες).


Η έρευνα του οχήματος αποκάλυψε 36 πακέτα κοκαΐνης, όλα σημαδεμένα με το σύμβολο του Kartel "Sinaloa", που είναι ένας μαύρος σκορπιός.

Οι δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι είναι συνεργάτες της CIA που εδρεύουν στο Μεξικό και εξήγησαν ότι το ναρκωτικό ήταν στην πραγματικότητα, μέρος μιας επιχείρησης της CIA.

Παρουσίασαν και δελτία ταυτότητας που φάνηκε να επικυρώνουν τo βαθμό τους, αλλά ο εκπρόσωπος της CIA, Dean Boyd, αρνήθηκε επισήμως οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της οργάνωσης και των δύο ανδρών.

"Η CIA δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ναρκωτικών στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού", δήλωσε ο Μ. Boyd. "Δεν γνωρίζω, για τώρα, αν οι άνδρες είναι πράγματι συνδεδεμένοι με την υπηρεσία με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά μπορώ να σας πω ότι η κοκαΐνη δεν ανήκει στη CIA".

Τόσο οι συνοριοφύλακες [Ο.Α.Ε.] όσο και οι αστυνομικοί φαίνεται να μην έχουν πεισθεί, και πολλοί από αυτούς φαίνεται να πιστεύουν ότι η υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών κρύβει κάτι.

Οι Αμερικανικές Τελωνειακές υπηρεσίες έχουν ακόμη ανακοινώσει, διεξοδική έρευνα για να επαληθεύσουν την ιστορία των δύο ανδρών.

"Και οι δύο είχαν έγκυρες πιστοποιήσεις και μια απόδειξη για το φορτίο τους", λέει ο Shawn Francis Miller, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ για τον τομέα του El Paso.
"Ποιος διακινητής ναρκωτικών με σώας τας φρένας, απαιτεί τιμολόγιο για 1300 λίβρες κοκαΐνης; Υπάρχει πραγματικά κάτι παράξενο για αυτούς τους τύπους και πιστεύουμε ότι η CIA πιθανώς γνωρίζει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι έτοιμο να παραδεχτεί».


Οι Τελωνιακές υπηρεσίες (USA) επιβεβαίωσαν ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι δεν μπορούν να αναγνωριστούν λόγω του νόμου περί ταυτότητας και προστασίας πληροφοριών του 1982, είχαν έγκυρες ταυτότητες της CIA και ότι το όχημα ήταν πράγματι καταχωρημένο ως όχημα υπηρεσίας της CIA.

Οι δύο άνδρες παραμένουν υπό την επίβλεψη των Tελωνειακών υπηρεσιών (USA) προς το παρόν και εξακολουθούν να ανακρίνονται σε μια εγκατάσταση κοντά στο Ελ Πάσο.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατοχή, εμπορία και εισαγωγή παράνομων ναρκωτικών και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και άλλες ποινικές κατηγορίες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Τόσο το FBI όσο και η DEA ανακοίνωσαν, ότι θα συνεργαστούν με την Αμερικανική Τελωνειακή Αρχή και Προστασία των Συνόρων, σε αυτή την περίπτωση, η οποία, όπως έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο νότιο Τέξας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε