.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Επιστατης που εργάστηκε σε τράπεζα σπέρματος είναι ύποπτος για πατρότητα 20.000 παιδιών άνω των 20 ετών

Η αστυνομία του Τορόντο έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα αφού οι διαχειριστές μιας Καναδικής τράπεζας σπέρματος κατηγόρησαν έναν....
πρώην υπάλληλό τους ότι είχε αντικαταστήσει εκατοντάδες δείγματα δωρητών σπέρματος, με δικά του.

Ο Robert Casgrain, 58 ετών, ο οποίος εργάστηκε ως βοηθός στο κλινικό κέντρο γονιμότητας στο Τορόντο από το 1996, είναι ύποπτος, από τους διαχειριστές, της αλλαγής εκατοντάδων δειγμάτων σπέρματος με το δικό του σπέρμα σε διάστημα 20 ετών.

Οι διαχειριστές ισχυρίζονται στην επίσημη αστυνομική έκθεση ότι εκτιμούν ότι ο Casgrain θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ο πατέρας, σε πάνω από 22.000 παιδιά, για μια περίοδο που εκτείνεται σε δύο δεκαετίες.

Αν και τα κίνητρα του Robert Casgrain για αντικατάσταση των δειγμάτων των δωρητών σπέρματος με τη δική του δεν είναι σαφή αυτή τη στιγμή, νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτές οι αποκαλύψεις θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια πιθανή αγωγή κατηγορηματικής δράσης εναντίον του πρώην επιστάτη.

"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με ακρίβεια πόσες γεννήσεις προέκυψαν από τους χειρισμούς του Robert Casgrain με καταχωρημένα δείγματα δωρητών σπέρματος, πριν γίνει η κατάλληλη ανάλυση DNA", προειδοποίησε ο αρχιφύλακας Ντετέκτιβ Rod Patterson της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Τορόντο.


Ο αρχιφύλακας Ρίτσαρντ Πάτερσον από την αστυνομική υπηρεσία του Τορόντο προειδοποίησε ότι «αν και οι ακριβείς αριθμοί δεν είναι γνωστοί», το σπέρμα του Robert Casgrain «μπορεί να έχει γεννήσει χιλιάδες παιδιά για μια περίοδο 20 ετών», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Εξακολουθούσε να περηφανεύεται ότι τα μισά από τα μωρά της κλινικής ήταν δικά του", δήλωσε ένας πρώην συνεργάτης στους δημοσιογράφους τηλεφωνικά.

Οι διαχειριστές της κλινικής γονιμότητας, προειδοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους, της παράξενης συμπεριφοράς του Casgrain και εγκατέστησαν κρυμμένες κάμερες στο εργαστήριο εμβρυολογίας τον περασμένο μήνα πριν τελικά έρθουν σε επαφή με την αστυνομία.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο ο οποίος είδε το υλικό παρακολούθησης, ο Casgrain φαίνεται ότι αδειάζει τα φιαλίδια σπέρματος σε νεροχύτη και γεμίζει το ένα με το δικό του σπέρμα ενώ αυνανίζεται με πορνογραφικό υλικό.

Αν και είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να μάθουμε πόσες γεννήσεις προέκυψαν από τους χειρισμούς του Robert Casgrain στο εργαστήριο εμβρυολογίας, οι εξετάσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν σε κλινικά δείγματα, θα πρέπει να εξακριβώσουν κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, τα δείγματα που προέρχονται από τον Casgrain.

Νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι ο Casgrain θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ποινή τόσο χαμηλή, όσο 18 μήνες, και έως τρία έως πέντε χρόνια στη φυλακή, σύμφωνα με τους ισχύοντες Καναδικούς νόμους.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ε-ΡΟΔΙΟΣ 

[Πηγή]  

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε