.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

METAPONTION 2018: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΕΧΝΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...

...ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΕΒΗ στις 4η, 5η, 6η, Μαΐου 2018 το Διεθνές Φεσβιβάλ της Μεγάλης Ελλάδος στο Μεταπόντιον της Κάτω Ιταλίας....

FESTIVAL INTERNAZIONALE DELLA MAGNA METAPONTION 2018 FILOSOFIA, SCIENZA, ARTE, ARMONIA TRA UOMO, NATURA, e TECNOLOGIA

Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ για τον Πυθαγόρα με την υποστήριξη Ιταλικών αρχαιολογικών υπηρεσιών, πολλών Ιταλικών πόλεων φορέων, συλλόγων και από την Ελλάδα, πολλοί ομιλητές καθηγητές Παν/μίων από πολλές πόλεις της Ιταλίας, από τον Δήμο και Πυθαγόρειον της Σάμου ο κ. Σκούτας, οι οποῖοι κατέρριψαν πολλά λάθη και ανακρίβειες της Ιστορίας σε πολλούς τομείς επί τρείς ημέρες. Επίσης νέοι Δήμαρχοι από το Μεταπόντο δηλώνουν τίς Ελληνικές τους ρίζες μέ αγάπη για την Ελλάδα.


Στίς εκδηλώσεις αρχαιοελληνικές τελετές έλαβαν μέρος από την Αθήνα το συγκρότημα οι Άβατον με αρχαία Ελληνική Μουσική, ὁ Ευάγγελος Μπεξής κάλυψε τις εκδηλώσεις με το Εstia tv., αλλά και με δρώμενα στον Ναό της ¨Ηρας. Μία θαυμάσια τελετή ῾Ἱερός Γάμος τῆς Ἠρας Διός῾῾῾στην καταπληκτική διοργάνωση από τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας.


Επίσης μετά από πολλούς αιώνες η Μεγάλη Ελλάς Ξαναζωντανεύει Ζεί με μία καταπληκτική αναπαράσταση την Απόβαση των Αχαιών, όπου έχουν φτιάξει αρχαίο πραγματικό πλοῖο που έρχεται ἀπό την θάλασσα και γίνεται η Απόβαση με μουσική στην παραλία της Βερνάλντα.


Το Μεταπόντιον ανήκει στην Μεγάλη Ελλάδα της Κάτω Ιταλίας, Ήταν Ελληνική αποικία που ιδρύθηκε τον 7ον αιώνα π.Χ. από τους Αχαιούς, ἐνώ στα τέλη του 6ου π.Χ. φιλοξένησε τον Πυθαγόρα κα έγινε τό κέντρο συνάντησης των Πυθαγορείων μετά την εκδίωξη τους από τον Κρότωνα. βλ. φωτος πιό κάτω, βίντεο στο FB., ΥοuTube OFFICIAL TRAILER METAPONTO 2018 MAGNA GRECIA RIVIVE.


Επίσης στην Νάπολη θα γίνη η ΛΑΜΠΑΔΟΦΟΡΙΑ 2018 στίς 1-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY όπου θα γίνουν καταπληκτικά δρώμενα, έτσι ενώνονται οι Έλληνες και Ξαναγεννιούντε...


ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!! -όπως λέει ο Δήμαρχος της Βερνάλντα).
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ.



ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

2ο ΒΙΝΤΕΟ

Sofia Athini (e-mail)


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε