.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Δείτε το αντίγραφο του Παρθενώνα που δεν είναι στην Ελλάδα - βίντεο

Είναι στο Νάσβιλ, του Τενεσί στις Η.Π.Α. Το αληθινό αντίγραφο του Αθηναϊκού Παρθενώνα στο Centennial Park του Νάσβιλ αξίζει....
μια επίσκεψη, ειδικά για τους λάτρεις της ιστορίας.

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να μελετήσει αυτό το Ελληνικό site της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO βρίσκεται σε διαφορετική ήπειρο.

Ένας πλούσιος πράσινος χλοοτάπητας οδηγεί σε πανύψηλες κολώνες. Χωρίς περιβάλλοντα κτίρια σε ανοικτό χώρο, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσετε τις μνημειώδεις αναλογίες, μέχρι να μπείτε στο ανατολικό αίθριο του Ναού και να στέκεστε κάτω από ένα λαμπερό άγαλμα της Αθηνά 42 ποδιών, με πανύψηλες χάλκινες πόρτες 7 τόνων στην πλάτη σας.

Αυτός ο πλήρης σε μέγεθος "Αθηναϊκός" Παρθενώνας είναι ένα όνειρο για τους λάτρεις της ιστορίας, αλλά δεν θα το βρείτε στο ταξίδι σας στην Ελλάδα. Όχι, δεν είναι σε καμία από τις χώρες που κάποτε ανήκε στην Ελληνική Αυτοκρατορία. Αυτή η υπέροχη δομή στην πραγματικότητα είναι στη γη του κυνηγιού και με τις καουμπόικες μπότες: Στο Νάσβιλ , του Τενεσί USA.

Χτισμένο ως προσωρινή δομή για την 100χρονη αποστολή το 1897, ο Παρθενώνας του Νάσβιλ προοριζόταν να ενσωματώσει το ψευδώνυμο της πόλης ως «Αθήνας του Νότου». Τα άλλα κτίρια στο Centennial Park καταλήφθηκαν μετά την αποστολή, αλλά το 1921, η πόλη αποφάσισε να διατηρήσει τον Παρθενώνα μόνιμο μνημείο.

Τον περασμένο αιώνα η πόλη συνέχισε να επενδύει στη διαχρονική και ιστορική ακρίβεια αυτής της δομής, αναθέτοντας σε έναν τοπικό καλλιτέχνη να οικοδομήσει το άγαλμα της Αθηνάς όπως και το πρωτότυπο άγαλμα στην Ελλάδα, καλύπτοντάς το, με περισσότερα από οκτώ λίβρες (4 Kg περίπου),  φύλλα χρυσού. Η Αθηνά κρατεί στο χέρι της, τη Νίκη, τη θεά της νίκης, της οποίας η δομή των 6 ποδών, βοηθά στις αναλογίες κατασκευής, της Αθηνάς.

Marie McGrory

Επιμέλεια - Μετάφραση: Ε-ΡΟΔΙΟΣ



[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε