.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Αποκάλυψη: Ξεχάστε την παραδοσιακή γεωργία

Έρχονται οι "βιώσιμες καλλιέργειες"
Το μέλλον στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής είναι πλέον οι "βιώσιμες καλλιέργειες", ένα πυλώνας πάνω στον οποίο θα πρέπει να στηριχθούν....
οι αγρότες της νέας εποχής, πάντοτε υπό την διαρκή επίβλεψη του κράτους.

Τα μονοπώλια του παγκόσμιου κράτους ήδη έχουν αρχίσει και χρηματοδοτούν τη νέα γενιά αγροτών που μέσω των νεοφυών επιχειρήσεων "starts ups" θα ελέγχουν το σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής.

Η αρχή έγινε. Άλλη μία δικαίωση του Δημοσθένη Λιακόπουλου για την κυριαρχία των μεταλλαγμένων σε όλη την πρωτογενή παραγωγή.

Σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της γεωργίας σε όλο τον κόσμο και ορισμένοι εμπειρογνώμονες μιλούν στο Forbes για την κατάσταση που τους θυμίζει τις πρώτες ημέρες του διαδικτύου:

"Υπάρχει πολλή δραστηριότητα στη γεωργία, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς νικητές ακόμα - είναι δύσκολο να πούμε ποιος μπορεί να γίνει το Facebook ή το Amazon της γεωργικής παραγωγής. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η κλιματική αλλαγή, η ερημοποίηση και ο υπερπληθυσμός. Υπολογίζεται πως μέχρι το 2050 μόνο το 40% της έκτασης της Γης θα είναι καλλιεργήσιμο".

"Πρέπει να παράγετε πολύ περισσότερη καλλιέργεια σε περιορισμένες στρέμματα καθώς το 70% του γλυκού νερού χρησιμοποιείται ήδη στη γεωργία. Πρέπει να πετύχουμε πολύ περισσότερα με λιγότερα μέσα στο τέλος της ημέρας και ο μόνος τρόπος που μπορείτε να κάνετε αυτό είναι με την τεχνολογία και τις βιώσιμες καλλιέργειες", τονίζει ο αντιπρόεδρος Business Development της AgTech Accelerator Corp., Corey Huck.

Οι πρώτες 25 starts ups επιχειρήσεις στις ΗΠΑ χρηματοδοτούνται ήδη τόσο από το κράτος όσο και από διάφορους οργανισμούς, εταιρείες και ΜΚΟ. Καθοριστικό ρόλο στην ανέλιξή τους στον χώρο της γεωργίας παίζουν μεταξύ άλλων η γνωστή σε όλους Monsanto.

Στόχος τους είναι η προώθηση της "βιώσιμης γεωργίας" μέσω των οικολογικών (και εγκεκριμένων) σπόρων, αλλά και η δυναμική εισαγωγή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο.

Η χρηματοδότηση των start ups - προτύπων έχει ανέλθει σήμερα σε περίπου 400εκ. δολάρια και αναμένεται να εκτοξευθεί όσο ο ανταγωνισμός για τη νέα γενιά αγροτών εντείνεται.

Άρης Δημόπουλος

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


Bayer Crop Science LP

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε