.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Οι ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ των ΕΛ σε ΛΙΜΝΗ της ΚΙΝΑΣ (video)

Ποιό μυστικό μπορεί να κρύβουν οι πυραμίδες; Ποιοί τις έχτισαν; Για ποιό λόγο; Το μυστήριο βαθαίνει κάθε φορά που ανακαλύπτονται τέτοιες....
δομές, ειδικά όταν η χρονολόγησή τους ξεπερνάει κάποια όρια…

Ένα μεγάλο μυστήριο βρίσκεται στον πυθμένα της λίμνης Fuxian, πλάι στην επαρχία Yunnan, περίπου 60 χιλιόμετρα έως την πόλη Kunming της Κίνας. Ένα μυστήριο που δύσκολα θα βρει την λύση του καθώς η λίμνη έχει μία έκταση περίπου 212 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το βαθύτερο μέρος της φτάνει τα 157 μέτρα. Η λίμνη Fuxian είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Κίνα.

Μια μέρα, ο Geng Wei, ένας εξειδικευμένος δύτης, εντόπισε μία περίεργη δομή κάτω από τη λίμνη, από μεγάλα πέτρινα μπλοκ και πέτρινες λωρίδες, όλα καλυμμένα με παχιά υδρόβια φυτά.

Θα μπορούσαν αυτά να επιβεβαιώνουν έναν αρχαίο τοπικό μύθο ότι υπάρχει μία αρχαία πόλη στον βυθό της λίμνης η οποία φαίνεται σε καθαρές και ήρεμες μέρες; Κάπως έτσι ξεκίνησαν υποβρύχιες έρευνες με μία ειδική αρχαιολογική ομάδα.

Αυτά που εντόπισαν με την χρήση προηγμένων ανιχνευτών, τους εντυπωσίασαν. Τείχη, κτίρια, ακόμα και πενταώροφα, ανάμεσά τους ένα κυκλικό, δρόμοι και πεζόδρομοι, μεγάλες σκάλες, άλλες κατασκευές αλλά και πήλινα σκεύη. Επίσης, ψηλά κτίσματα που θα μπορούσαν να είναι παρόμοια με τις πυραμίδες των Μάγια…

Στον πάτο της λίμνης, υπήρχε πραγματικά μία βυθισμένη αρχαία πόλη…

Εξερεύνηση στην λίμνη Fuxian

Σύμφωνα με κάποιες εκδοχές, θα μπορούσε να είναι η αρχαία πόλη Yuyuan, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν και αναφέρεται στο κλασικό κινεζικό ιστορικό κείμενο Han Shu.

Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το εύρος της περιοχής κυμαίνεται από 2,4 έως 2,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ θα μπορούσε να χρονολογηθεί μεταξύ 500-200 π.Χ., αλλά αυτό είναι απλά ενδεικτικό. Χρονολόγηση με Άνθρακα-14 σε μερικά κοχύλια που συνδέονται με τα μπλοκ έδειξαν ότι ήταν 1750 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι η περιοχή πιθανό να βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου Χαν. Αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί ευκαιρία για χρονολόγηση των κτισμάτων.

Βάσει αρχαίων κινέζικων κειμένων, τα βυθισμένα ερείπια θα μπορούσαν να ανήκουν στην αρχαία Dian, μια χώρα με υψηλό επίπεδο πολιτισμού που μετά το 86 π.Χ., επίσης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Κάπου εδώ, ό,τι δεν μπορεί να το διασταυρώσει η αρχαιολογική έρευνα και η καταγεγραμμένη ιστορία, το συμπληρώνουν οι τοπικοί κινέζικοι θρύλοι και μύθοι, σαν αυτούς που έλεγαν ότι υπήρχε μία βυθισμένη πόλη στην λίμνη και επιβεβαιώθηκαν μόνο όταν πραγματικά εντοπίστηκε…


Η λίμνη Fuxian

Πολλοί από τους τοπικούς θρύλους αναφέρονται σε υπεράνθρωπα όντα και ότι κάποια από αυτά μπορεί να ήρθαν από αλλού, είτε αυτό σημαίνει από το διάστημα ή από άλλες μακρινές χώρες, ανάλογα με την περίπτωση Τέτοιες ιστορίες άλλοι τις θεωρούν αυθεντικές, άλλοι πιθανές, άλλοι τις βλέπουν με σκεπτικισμό ενώ υπάρχουν και εκείνοι που δεν τις αποδέχονται καθόλου.

Μία τέτοια ιστορία αναφέρεται στο βιβλίο «Cheng Jang Fu Zhi», για ένα άλογο που ζούσε στη λίμνη, λευκό με κόκκινες κηλίδες στην πλάτη του, το οποίο μπορούσε να πετάει γρήγορα έξω από το νερό… Να ήταν ένα αμφίβιο αλλά και ιπτάμενο όχημα, σύμφωνα με την θεωρία των αρχαίων αστροναυτών;…

Σύγχρονοι Κινέζοι αναλυτές τέτοιων ιστοριών συνδέουν το προαναφερόμενο άλογο με τον Πήγασο της Ελληνικής Μυθολογίας… Απίθανο;

Στις 24 Οκτωβρίου 1991, ένας άνθρωπος που ονομάζεται Zhang Yuxiang ψάρευε στην ήρεμη λίμνη. Ξαφνικά, αυτός και άλλοι ισχυρίζονται ότι ένας λαμπερός δίσκος ξεπήδησε από τη λίμνη καθώς σχηματίστηκε μια μεγάλη ομίχλη. Ο δίσκος εξαφανίστηκε στον αέρα. Το ψαράδικο σκάφος τους πετάχτηκε από τα ξαφνικά κύματα. Αυτό το περίεργο φαινόμενο συγκλόνισε τον Zhang και τους συνεργάτες του.

Μήπως οι αρχαίοι θρύλοι συνδέονται με ανάλογες σημερινές ιστορίες;

Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί και άλλα περίεργα περιστατικά, ενώ λέγεται πως στον λόφο Li Jiashan, δυτικά της λίμνης, ενεργούσε στρατιωτικό περίπολο, μέρα και νύχτα…

Ανάμεσα στις πολλές θεωρίες που έχουν τεθεί σχετικά με την βυθισμένη πόλη, τις πυραμίδες και τα αινιγματικά περιστατικά, είναι η σύνδεσή τους με τους Έλληνες θεούς, αλλά και όντα από τον Σείριο που σχετίζονται με αυτούς.

Η επαρχία Yunnan αλλά και η αρχαία ομώνυμη πόλη έλκουν την ονομασία τους από την αρχαία ελληνική Ιωνία, ενώ στην σημερινή Yunnan, θα βρούμε αρκετά ελληνικά στοιχεία και πολλά ευρήματα γενικώς.


Η αρχαία πόλη Dian θα μπορούσε άνετα να έχει προέλευση τον «Δίαν», μία λέξη που συναντούμε συχνά σε πολλά απομακρυσμένα τοπωνύμια της υφηλίου αλλά και σε «καλημέρες» όπως π.χ. buenos dias, ενώ ουσιαστικά είναι η άλλη λέξη για τον θεό, σχεδόν παγκοσμίως…

Στην Κίνα υπάρχουν αρκετές άλλες πυραμίδες, πολλές από τις οποίες θεωρούνται Πελασγικές…

Φαίνεται, επίσης, να υπάρχει μία κάποια ταύτιση ανάμεσα στον Φου Χι και τον Τριπτόλεμο καθώς και οι δύο δίδαξαν διάφορα πράγματα και κυρίως την γεωργία.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που θα μπορούσαν να χτίσουν ένα πιθανό προφίλ της αρχαίας βυθισμένη πόλης στην λίμνη Fuxian της Κίνας. Είτε αυτό έχει να κάνει με «επισκέψεις» από άλλον πλανήτη κατά τις οποίες χτίστηκε μία αρχαία βάση-πόλη, οπότε αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι λεγόμενοι ΕΛ, ή αλλιώς Έλληνες του Σείριου, η θεοί του Ολύμπου. Ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα να ήταν αρχαίοι Έλληνες από ένα μακρινό παρελθόν, πιθανών από τις εκστρατείες του Διονύσου ή του Ηρακλή, οι οποίοι έφτασαν ως εκεί οπότε έχτισαν την πόλη Yunnan, την Yuyuan ή την Dian…

Άραγε, πόσο απίθανο μπορεί να είναι, αρχαίοι Έλληνες να οικοδόμησαν την πόλη που σήμερα είναι βυθισμένη, όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι κάποτε υπήρξε ένας Παγκόσμιος Πολιτισμός στον Πλανήτη, ο Ελληνικός;

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


UFOmania - The truth is out there


HISTORY

Σπύρος Μακρής

[Πηγή] 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε