.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ωρύονται οι Τούρκοι με το Ελληνικό υποβρύχιο στο Καστελλόριζο!

Ζητούν αποστρατιωτικοποίηση του νησιού
Απειλούν ακόμα και την ίδια τους την κυβέρνηση ακραίοι τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι, οι οποίοι έχουν τρελαθεί με την παρουσία....
Ελληνικού υποβρυχίου στο Καστελλόριζο.

Αρθρογράφος της εφημερίδας Sozcu, σε επικριτικό άρθρο του προς την τουρκική κυβέρνηση, την κατηγορεί ότι παραμένει θεατής μπροστά στην στρατιωτική κινητικότητα στα νησιά, «ενώ η Ελλάδα προκαλεί όλο και περισσότερο».

«Η Ελλάδα, η οποία πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στα νησιά, τα οποία σύμφωνα με τις συνθήκες δεν θα πρέπει με καμία αιτιολογία να φέρουν στρατιώτες, βάζει τώρα στο παιχνίδι και υποβρύχια.

Για παράδειγμα, τις προάλλες έφτασε στο Καστελλόριζο ένα υποβρύχιο το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Και μάλιστα όχι κρυφά, αλλά ανακοινώνοντάς το και δημοσιεύοντας φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού», γράφει ο ίδιος.

Μάλιστα, οι Τούρκοι κατηγορούν την Αθήνα για... παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων, που σύμφωνα με τους Τούρκους, το Καστελόριζο πρέπει να παραμείνει αποστρατιωτικοποιημένο.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε