.

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Επί ποδός πολέμου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε Αιγαίο και Κύπρο
Σε πολεμικό συναγερμό βρίσκονται από χθες το πρωί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά σε σημαντικά νησιά του Αιγαίου, μετά τις....
εκτεταμένες τουρκικές προκλήσεις μέσω των παράνομων NAVTEX σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η Ελληνική πλευρά απάντηση στις τουρκικές απειλές με ενίσχυση των στρατευμάτων σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη, ενώ σε άλλα ακριτικά νησιά έχει αρχίσει ο ανεφοδιασμός με πολεμικό υλικό στις εκεί φρουρές, προκειμένου να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ, απεστάλει άμεσα στα ακριτικά νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ο οποίος επιθεώρησε την άμυνα των νήσων και την ετοιμότητα των στελεχών, την οποία και έκρινε εξαιρετική.





Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα νησιά κατέχουν εξαιρετική σημασία για την ευρύτερη άμυνα της περιοχής, ειδικά και μετά τις τουρκικές NAVTEX, που δεσμεύουν για σήμερα και αύριο την θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, της Ρω και της Στρογγύλης για "διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης".


George Lamprakis


newsbeastvideon

Οι τουρκικές προκλήσεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο πλέον με αποκορύφωμα την απίστευτη πρόκληση του πλοίου Barbaros, το οποίο όχι μόνο παραβίασε την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά "απάντησε" στις κυπριακές προειδοποιήσεις με... οθωμανικό εμβατήριο!


Anadolu Ajansı

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε