.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μετά το Κόσοβο και τα Σκόπια, η Θράκη

Ποιος επισκέφτηκε την τουρκική κοινότητα του κλεμμένου κρατιδίου; Οι Αλβανοί δημιουργούν, με τις «ευλογίες» της Τουρκίας, ένταση στα Βαλκάνια....

Μετά τα Σκόπια και το κλεμμένο Κόσοβο, όπου έχει κλιμακωθεί η ένταση με την Σερβία, σε όλα αυτά εμπλέκεται και η ελεύθερη Θράκη.

Πως;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατίας», γνωστός πράκτορας των Τούρκων επισκέφτηκε προ ολίγων ημερών τους Τούρκους του Κοσόβου και βρίσκεται σε εξέλιξη άμεσο σχέδιο και πλήγμα κατά της Ελλάδας, όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης στο μοτίβο του Κοσόβου.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, για τον Χαλίτ Χαμπίπογλου, αντιπρόεδρο της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων).

Στις 19 Απριλίου επισκέφτηκε το Κόσοβο, στο πλαίσιο της εθνικής γιορτής της 23 Απριλίου των Τούρκων του Κοσόβου.

«Ο Χαμπίπογλου επισκέφτηκε την πρωτεύουσα Πρίστινα και το Πρίζρεν, όπου ζει πυκνός πληθυσμός Τούρκων, και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας της Δημοκρατίας του Κοσόβου, που έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 17/2/2008» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της FUEN.

Μάλιστα επισκέφτηκε τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και πρόεδρο του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος Μαχίρ Γιαγτζιλάρ.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η επίσκεψη Χαμπίπογλου την ώρα που η ατμόσφαιρα μυρίζει… μπαρούτι μεταξύ Σερβίας, Αλβανίας και Κοσόβου μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

«Η FUEN έχει αναλάβει διεθνώς την προώθηση της απόσχισης της Θράκης από την Ελλάδα, στο μοντέλο του Κοσόβου, που αυτή τη στιγμή είναι μια ανάσα πριν από την ένωση του με την Αλβανία.

Ο Χαμπίπογλου έχει δημιουργήσει ισχυρές επαφές, καθώς εμφανίζεται ως… Ρομπέν των Δασών των απανταχού καταπιεσμένων ψευτομειονοτήτων Τούρκων στα Βαλκάνια, με αποστολή τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και, κατ’ επέκταση, της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν» αναφέρει πρώην στρατιωτικός στην εφημερίδα.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε