Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Βραβεύτηκε το Ροδίτικο ελαιόλαδο Alexandros σε διεθνή διαγωνισμό

Ασημένιο για 2η συνεχή χρονιά το Ροδίτικο ελαιόλαδο «ALEXANDROS Olive Grove» της οικογένειας Πασσάλη στο διεθνή διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena».

Ο «Athena» (Athena International Olive Oil Competition, ATHIOOC) οργανώθηκε φέτος για 2η φορά στην Ελλάδα, και εμφανίζει αύξηση στη συμμετοχή των δειγμάτων του κατά 15%. Έτσι, φέτος συμμετείχαν στο διαγωνισμό 295 ελαιόλαδα από 9 χώρες, τα οποία δοκιμάστηκαν από 23 κριτές από 11 χώρες.

Από το σύνολο των δειγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό τα 156 ήταν ελληνικά (53%) και τα 139 (47%) ξένα. Μάλιστα, οι ξένες συμμετοχές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 200%.

Σε συνδυασμό με τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής, όπου σχεδόν τα 2/3 της ήταν ξένοι κριτές διεθνούς κύρους, ο ATHIOOC αναδεικνύεται πλέον όχι μόνο στο μοναδικό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που οργανώνεται στη χώρα μας, αλλά και σε έναν από τους λίγους πραγματικά διεθνείς σε παγκόσμιο επίπεδο.


H κριτική επιτροπή απένειμε επίσης, διάφορα ειδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το «Best of Show», δηλαδή το καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού, που για 2η συνεχόμενη φορά πηγαίνει στον ελαιοπαραγωγό Paolo Bonomelli, για το ελαιόλαδό του «TreFórt» από την περιοχή La Garda στο Βένετο της Ιταλίας.

"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, Ροδίτικα ελαιόλαδα μπαίνουν στη διαδικασία αξιολόγησης σε τοπικούς διαγωνισμούς.

Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια νέα παιδιά στη Ρόδο να ασχολούνται με την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου, ενώ το επίπεδο ποιότητας ανεβαίνει σταθερά χρόνο με το χρόνο.


Υπάρχουν δε ήδη εξαιρετικοί παραγωγοί στο νησί. Σύγχρονα ελαιοτριβεία. Και φυσικά τον τουρισμό ως κινητήρια δύναμη. Είναι κρίμα το τοπικό ελαιόλαδο να μην αποκτήσει την υπεραξία που του αξίζει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Πασσάλης, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας Passalis Family.

H τελετή απονομής μεταλλίων και ειδικών βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena», διεξήχθη το Σάββατο 22 Απριλίου στο ξενοδοχείο King George II.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το μεγαλύτερο μέρος των βραβευμένων Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, σημαντικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ελαιοπαραγωγικής κοινότητας, επαγγελματίες εστίασης και πώλησης τροφίμων, δημοσιογράφοι αλλά και καταναλωτές.


Ο διαγωνισμός ATHIOOC, που οργανώθηκε φέτος στο Costa Navarino Μεσσηνίας με τη συμμετοχή 295 δειγμάτων, και η τελετή απονομής που ακολούθησε, απέδειξαν πως από τη 2η μόλις διοργάνωσή του, ο διαγωνισμός εδραιώνεται στο παγκόσμιο ελαϊκό γίγνεσθαι και εκπληρώνει βασικούς στόχους του: συμβολή στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, στην προβολή και τις πωλήσεις των Ελληνικών βραβευμένων ελαιολάδων σε Ελλάδα και διεθνώς.

Ροδιακή

[Πηγή] 

Το είδαμε εδώ 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε