.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

7.000 πτώματα εντοπίστηκαν σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο!

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έως και τα 7.000 πτώματα από το πρώτο Ψυχιατρικό Άσυλο του Μισισιπή, που χτίστηκε το 1855, βρίσκονται θαμμένα....
κάτω από την πανεπιστημιούπολη του Μισισιπή.

Τα σώματα ανήκουν σε ασθενείς του Ασύλου και βρίσκονται σε έκταση 20 στρεμμάτων κάτω από την πανεπιστημιούπολη, σε περιοχή που προορίζεται για μελλοντικές κατασκευές. Οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποίησαν το ραντάρ διείσδυσης εδάφους για να κάνουν την φοβερή αυτή ανακάλυψη.

Οι τάφοι στην περιοχή του πανεπιστημίου ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2013, όταν τα συνεργεία κατασκευής, εργαζόμενα σε ένα νέο έργο οδοστρώματος, ανακάλυψαν 66 ανώνυμους τάφους στην πανεπιστημιούπολη, οδηγώντας τους ερευνητές να διερευνήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Αργότερα, το 2015, κατά τη διάρκεια εργασιών σε ένα χώρο στάθμευσης, ανακαλύφθηκαν άλλα 1.000 σώματα και λίγο αργότερα, άλλα 1.000 βρέθηκαν βόρεια του εργοταξίου. Μετά από περαιτέρω έρευνα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο συνολικός αριθμός των σωμάτων κάτω από την πανεπιστημιούπολη αγγίζει τις 7.000.

Το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, έχει ένα σχέδιο για την εκταφή και την ανακομιδή κάθε σώματος και τη δημιουργία ενός μνημείου για τους νεκρούς μαζί με ένα κέντρο επισκεπτών, καθώς και ένα εργαστήριο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να μελετήσει τα κατάλοιπα και τα ρούχα και τα φέρετρα της περιόδου. Το έργο, ωστόσο, θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το κόστος της εκταφής κάθε πτώματος θα ήταν 3.000 δολάρια, υπολογίζοντας το συνολικό ποσό στα 21 εκατομμύρια δολάρια. Εντούτοις, το πανεπιστήμιο εξετάζει και ένα άλλο σχέδιο με κόστος 400.000 δολάρια για τουλάχιστον οκτώ χρόνια, περιορίζοντας το συνολικό ποσό των εξόδων στα 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε