.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Άνδρες vs γυναίκες: Πόσο διαφορετικά βιώνουν την οικογενειακή ζωή;

8 σημάδια ότι η πραγματικότητα των ανδρών είναι πολύ διαφορετική από των γυναικών! Συμφωνείτε;;;

Ο άντρας σας είναι πολύ καλός μπαμπάς. Μπορεί να ετοιμάσει την τσάντα του μωρού για μια ολόκληρη μέρα εκτός σπιτιού χωρίς να ξεχάσει απολύτως τίποτα.

Μπορεί να φροντίσει τα παιδιά για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο εντελώς μόνος του χωρίς εσείς να ανησυχείτε για τίποτα. Τα βάρη της οικογενειακής ζωής είναι μοιρασμένα 50-50. Τέλειο; Ναι. Τις περισσότερες φορές.

Γιατί μπορεί οι άντρες να νομίζουν ότι μοιράζονται μαζί μας τα πάντα 50-50 αλλά αυτά τα 8 σημάδια δείχνουν πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα από αυτό που αντιλαμβάνονται οι άντρες ως πραγματικότητα:

1. Νομίζουν ότι «καθαρίζω» σημαίνει «βγάζω τα σκουπίδια».

Ή το να σκουπίζουν τον νιπτήρα μετά το ξύρισμα. Καμιά φορά διπλώνουν τα ρούχα τους και τα βάζουν στη ντουλάπα και μια φορά τη βδομάδα μπορεί να αδειάσουν το πλυντήριο πιάτων αν γκρινιάξετε αρκετά. Και κάθε φορά που τα κάνουν όλα αυτά, το κάνουν ανατολικό ζήτημα και θέλουν χειροκρότημα και ανταμοιβή, σαν τα δελφίνια στα θαλάσσια πάρκα. Εσείς κάνετε όλες τις υπόλοιπες δουλειές, κανείς δεν δίνει σημασία και σίγουρα δεν σας λέει κανείς ευχαριστώ.

2. Νομίζουν ότι «πηγαίνω σούπερ μάρκετ» σημαίνει «αγοράζω γάλα και πατατάκια».

Ο μόνος τρόπος για να φέρουν όντως κάτι που να μαγειρεύεται στο σπίτι είναι να τους στείλετε με μήνυμα τη (μικρή και σαφέστατη) λίστα. Γράψτε και τις μάρκες των προϊόντων, αν θέλετε να γυρίσουν σήμερα.

3. Πάνε για ύπνο όποτε νυστάζουν και κοιμούνται όλη τη νύχτα.

Όταν το 2χρονο σηκώνεται μέσα στη νύχτα, ο σύζυγός σας ούτε που το ακούει, άρα δεν συζητάμε καν την πιθανότητα να σηκωθεί για να δει τι συμβαίνει. Οπότε το πρωί που εσείς είστε κομμάτια και το 2χρονο γκρινιάζει γιατί δεν κοιμήθηκε καλά, εκείνος δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημά σας.

4. Απολαμβάνουν το πρωινό τους.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν κάθε πρωί είναι να πιουν τον καφέ και να φάνε τα δημητριακά τους με την ησυχία τους. Το πρώτο πράγμα που κάνετε εσείς είναι να θηλάσετε το μωρό. Μετά να φτιάξετε πρωινό για το μεγαλύτερο παιδί. Και μετά να φτιάξετε έναν ρημαδοκαφέ που θα καταφέρετε να τελειώσετε γύρω στο μεσημέρι. Αν είστε τυχερή.

5. Πάνε τουαλέτα χωρίς θεατές.

Κι άμα λάχει, διαβάζουν και την εφημερίδα τους.

6. Βγαίνουν και κάνουν ενήλικα πράγματα.

Όταν έχουν «έξοδο», βγαίνουν με τους φίλους τους και κάνουν πράγματα που τους αρέσουν, όπως το να βλέπουν ποδόσφαιρο και να πίνουν καφέ σε καφετέρια, και όχι στον παιδότοπο υπό τους ήχους του «Όμορφό μου ζουζουνάκι». Εσείς, πάλι, δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο.

7. Κάνουν μπάνιο κάθε μέρα.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο σπίτι, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάπου να πάνε ή όχι, θα απολαύσουν το καθημερινό τους μπάνιο για όση ώρα χρειάζονται. Όταν καταφέρετε να κάνετε εσείς μπάνιο (όχι και κάθε μέρα, εννοείται), έχετε 5 λεπτά στη διάθεσή σας μέχρι να σας φωνάξει κάποιος.

8. Νομίζουν ότι το να πάνε τα παιδιά για ύπνο είναι δική μας δουλειά.

Αν τους ζητήσετε να τα κοιμίσουν, θεωρούν ότι σας κάνουν χάρη. Ότι κάνουν λίγο παραπάνω από εκείνο το 50-50 που λέγαμε. Κάπου εδώ γελάμε κλαίγοντας με λυγμούς!

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε