Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Πότε θα εκδηλωθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις
Αυτήν την περίοδο, ο πιθανότερος λόγος να επιδιώξει η τουρκική πολιτική ηγεσία ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο είναι για να συσπειρωθεί η....
εθνικιστική ψήφος, εν όψει της εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος και διεύρυνσης των εξουσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο στόχος αυτός εξυπηρετείται καλύτερα από ένα επεισόδιο μικρής έκτασης και διάρκειας, το οποίο θα αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα, χωρίς όμως να δεσμεύσει τόσο πολύ την τουρκική πολιτική ηγεσία, ώστε τα πράγματα να οδηγηθούν σε σύγκρουση υψηλής έντασης.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, μία γνώριμη τουρκική μέθοδος είναι να προκληθεί κάποιου είδους πολιτικό ή συνοριακό επεισόδιο (χωρίς συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων στο αρχικό στάδιο) το οποίο θα στοχεύει να προκαλέσει την αναμενόμενη Ελληνική αντίδραση και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Μία πιθανή στιγμή για ένα τέτοιου είδους επεισόδιο είναι το χρονικό διάστημα που προηγείται αμέσως του δημοψηφίσματος, καθώς αυτό μεγιστοποιεί το ενδεχόμενο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα προς μία κατεύθυνση που είναι θετική για τα συμφέροντα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, δίνοντάς της παράλληλα τη δυνατότητα να αποκλιμακώσει στο χρονικό διάστημα αμέσως μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, με το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την ίδια.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε