.

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ποιοι παίρνουν τον πλήρη έλεγχο;

Το ανακοίνωσαν, λίγοι το κατάλαβαν
Τα εξελιγμένα ρομπότ έρχονται και αντικαθιστούν τους ανθρώπους στις θέσεις εργασίας τους. Αυτό είναι το αντικείμενο και το συμπέρασμα σειράς μελετών....
και αναλύσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει πολύ πιο πριν προειδοποιήσει για την εν λόγω εξέλιξη, δεχόμενος, κατά τα ειωθότα, τα «πυρά» δήθεν ειδικών στο θέμα.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ανάλυση της PwC εκτιμά ότι περίπου το 30% των θέσεων εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε δυνητικά να είναι σε υψηλό κίνδυνο από την αυτοματοποίηση που θα παρατηρηθεί σε πολλές θέσεις εργασίας με την εισαγωγή και τον ρομπότ από τις αρχές του 2030, έτος που έχει οριστεί ως το όριο πλήρους εφαρμογής της Ατζέντας 2030.


CNN Greece

Τα ρομπότ, στο μέλλον, επιδιώκεται να κάνουν όλες τις δουλειές στο σπίτι, στην εργασία και γενικότερα στην καθημερινότητα.

Στην Ιαπωνία και όχι μόνο τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι εδώ και καιρό πραγματικότητα.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


IBTimes UK


CGTN


euronews (in English)

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» την Πέμπτη ανησυχούσαν πως τα ρομπότ θα πάρουν όλες τις δουλείες των ανθρώπων, ενώ αντίστοιχες ανησυχίες έχουν εκφραστεί στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».


Hellenic Frenzyness

Ο Elon Musk, ο γνωστός επιχειρηματίας που ανακοίνωσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους ανθρώπους, την ώρα που τα ρομπότ θα αναλάβουν όλες τις δουλειές, κάνει ένα βήμα παραπάνω, επιχειρώντας μέσω της Neuralink να ενώσει τους υπολογιστές με το μυαλό του ανθρώπου.


EL

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, η νέα τεχνολογία που θέλει να αναπτύξει η Neuralink θα επιτρέψει την απευθείας επικοινωνία του εγκεφάλου με υπολογιστές, εμφυτεύοντας μικροσκοπικά ηλεκτρόδια στο κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ενισχυθεί η ανθρώπινη σκέψη με την τεχνητή νοημοσύνη και να αναπτυχθούν οι γνωσιακές και αντιληπτικές δυνατότητες, καθώς και η απομνημόνευση.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αρχικά θα επηρεάσει μετά θα ελέγχει πλήρως την ανθρώπινη νοημοσύνη. Η ελεύθερη σκέψη τελειώνει.

Στο παρελθόν, ο Elon Musk, μιλώντας για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης σε τεχνολογικό συνέδριο είχε απειλήσει ότι ο άνθρωπος είτε θα ενσωματώσει τα οφέλη της, είτε θα ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Ή θα υποκύψει δηλαδή στην ανάληψη των πάντων ακόμα και της διοίκησης από την τεχνητή νοημοσύνη ή θα βγει εκτός κοινωνίας, γιατί όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


USA TODAY


Wochit Tech

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε « »