.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Απάτες με φαγητά που δεν σου περνάνε ποτέ απο το μυαλό

Δείτε πραγματικά τι αγοράζουμε στα Σουπερ μαρκετ και τί βάζουν οι εταιρείες μέσα στα τυποποιημενα και επεξεργασμενα προϊόντα τους....

Πατατάκια

IMG_8789

Τα περισσότερα πατατάκια δεν φτιάχνονται από πατάτες. Οι παραγωγοί χρησιμοποιούν αλεύρι (σιτάρι ή καλαμπόκι) και μείγμα αμύλων. Κατά κανόνα τα πατατάκια δεν περιέχουν παραπάνω από 42% πατάτας.

Υπάρχουν και παραγωγοί που χρησιμοποιούν πραγματικές πατάτες. Μια μεγάλη συσκευασία περιέχει 2 πατάτες. Φυσικά, αυτό το προϊόν έχει μεγαλύτερη φορολογία και κατά συνέπεια είναι πιο ακριβό.

Τυρί για τοστ

IMG_8790

Τα περισσότερα τυριά δεν περιέχουν τυρί. Για να εξοικονομήσουν χρήματα και να απλοποιήσουν την διαδικασία μερικοί κατασκευαστές αντικαθιστούν το γάλα με πρωτεΐνη ή φοινικέλαιο. Αυτό ονομάζεται προϊόν τυριού και όχι πραγματικό τυρί.

Το πραγματικό τυρί φτιάχνεται από φυσικό γάλα και δεν περιέχει φυτικό λίπος.
Το τυρί που περιέχει φοινικέλαιο θρυμματίζεται, όταν κόβεται σε φέτες. Επίσης, αν το πιέσουμε μένει ένα βαθούλωμα και εμφανίζεται ένα υγρό.

Κονσερβοποιημένες τροφές

IMG_8791

Κατά κανόνα στις ετικέτες των κονσερβοποιημένων προϊόντων μπορούμε να βρούμε το συνολικό βάρος τους σε μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά και λίγο πιο κάτω το βάρος του στραγγισμένου προϊόντος.

Στην παραγωγή και τη συσκευασία των εμπορευμάτων επιτρέπεται μια ελαφριά απόκλιση από το καθαρό βάρος. Αυτή η απόκλιση πηγαίνει συνήθως προς την μικρότερη τιμή.

Σος τυριού

IMG_8792

Επειδή ονομάζεται σος τυριού, δεν σημαίνει ότι περιέχει τυρί. Γενικά, όλες οι σος έχουν την ίδια βάση και η γεύση επιτυγχάνεται με την προσθήκη αρωματικών.

Προϊόντα ζαχαροπλαστικής

IMG_8793

Διάφορα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όπως τα κρουασάν, είναι μέχρι την μέση γεμάτα με την γέμιση που αναφέρουν. Αυτό το κάνουν οι κατασκευαστές για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Σοκολάτα με ξηρούς καρπούς


IMG_8794Κατά κανόνα μια συνηθισμένη σοκολάτα περιέχει 3-5 ξηρούς καρπούς, που μπορεί να είναι θρυμματισμένοι ή να έχουν αντικατασταθεί με πιο φθηνές ποικιλίες.

Κοτομπουκιές

IMG_8795

Παρόλο που λέγονται κοτομπουκιές δεν περιέχουν πολύ κοτόπουλο. Το 50% αποτελείται από κοτόπουλο και το υπόλοιπο από σόγια και βοδινό κρέας.

Στιγμιαίος καφές

IMG_8796

Ο στιγμιαίος καφές δεν είναι ποτέ 100% φυσικός. Ναι ,φτιάχνεται από κόκκους που αλέθονται και επεξεργάζονται με ζεστό νερό. Στη συνέχεια μετατρέπεται σε σκόνη, αλλά μέσα από αυτή την διαδικασία ο καφές χάνει την φυσική του γεύση.

Κρύο τσάι

IMG_8797

Το κρύο τσάι παρασκευάζεται από εκχύλισμα τσαγιού. Παρασκευάζεται, ξηραίνεται και μετατρέπεται σε σκόνη που στο τέλος θα αραιωθεί με νερό. Στο τέλος, μέσα στο μπουκάλι υπάρχει λιγότερο από 1% τσαγιού. Κατά κανόνα το κρύο τσάι δεν περιέχει φρέσκα φύλλα και φυσικά μούρα.

Βούτυρο

IMG_8798

Η σύνθεση του φυσικού βουτύρου είναι απλή: πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος. Αν αυτά τα συστατικά δεν αναγράφονται στη συσκευασία, τότε πρόκειται για μαργαρίνη. Το πραγματικό βούτυρο δεν κολλάει στο μαχαίρι ακόμα και όταν είναι εκτός ψυγείου.

Κατεψυγμένα τρόφιμα

IMG_8799

Στα κατεψυγμένα τρόφιμα το βάρος είναι πολύ σημαντικό. Επομένως, για να αυξήσουν την τιμή ορισμένοι κατασκευαστές προσθέτουν νερό στο πακέτο, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50% του βάρους των προϊόντων.

Εμφιαλωμένο νερό

IMG_8800

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το εμφιαλωμένο νερό που αγοράζουμε είναι το συνηθισμένο νερό βρύσης. Χάρη στον πολυεπίπεδο καθαρισμό ο αριθμός των χρήσιμων στοιχείων σε αυτά τα μπουκάλια με νερό μειώνεται τελείως.

Τηγανιτές πατάτες

IMG_8801

Οι έμποροι χρησιμοποιούν συχνά τεχνικές οπτικοποίησης και σύγκρισης. Το μυαλό μας είναι ρυθμισμένο με έναν τρόπο που αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 3 συσκευασίες, θα διαλέξουμε την μεσαία. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις η μεσαία και η μεγάλη συσκευασία είναι σχεδόν το ίδιο.

[Πηγή]

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε