Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Οι «νεκρές νύφες» της Κίνας

Σύμφωνα με την Κινεζική παράδοση είναι κακοτυχία για έναν άνδρα να πεθάνει πριν προλάβει να παντρευτεί....

Οι άνδρες προσπαθούσαν να αποκατασταθούν για να αποβάλλουν από πάνω τους την κατάρα.

Τι γινόταν όμως, όταν ο θάνατος έβρισκε έναν άνδρα ανύπαντρο; Από τον Μεσαίωνα ακόμα, οι Κινέζοι οργάνωναν «γάμους – φαντάσματα».

Έκλεβαν πτώματα γυναικών και τα «πάντρευαν», με τους νεκρούς συγγενείς τους. Αυτή η μακάβρια παράδοση συνεχιζόταν μέσα σε ένα θρησκευτικό πλαίσιο. Μέχρι που κάποιοι σκέφτηκαν να βγάλουν χρήματα από το έθιμο αυτό.

Εδώ και χρόνια έχουν στηθεί εκατοντάδες «επιχειρήσεις» παράνομων εκταφών, μέσα στα κοιμητήρια. Ξεθάβουν και πωλούν στην μαύρη αγορά, πτώματα γυναικών κάθε ηλικίας, με σκοπό να τα…παντρέψουν με ανύπαντρους αποθανόντες άνδρες οικογενειών που θέλουν να εξαγνίσουν την κακή τύχη.

Τον Φεβρουάριο του 2016 καταδικάστηκαν σε διετή φυλάκιση τέσσερις άνδρες για παράνομη πώληση και κλοπή τουλάχιστον 10 γυναικείων πτωμάτων Το τελετουργικό αυτών των ανορθόδοξων γάμων χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Ωστόσο, ο Μάο Τσε Τουνγκ, το 1949, κατήργησε το έθιμο. Ήταν η περίοδος που χρησιμοποιούσαν κούκλες αντί πραγματικά πτώματα γυναικών. Όμως όχι για πολύ. Οι αγροτικές περιοχές της Κίνας εξακολούθησαν περισσότερο να στηρίζουν τους γάμους – φαντάσματα. Λέγεται μάλιστα ότι πολλές οικογένειες έχουν ειδικές «προξενήτρες», που μεσολαβούν για το συνοικέσιο του τρόμου.

Οι αγοραπωλησίες των πτωμάτων γίνονται σε κάποιες περιπτώσεις και μέσα σε νοσοκομεία, με την συγκατάθεση της οικογένειας της νεκρής γυναίκας, έναντι μιας καλής αμοιβής Ο μακάβριος τιμοκατάλογος

Η τιμή μιας «νεκρής νύφης», κυμαίνεται στα 50.000 γουάν, δηλαδή σχεδόν 7.000 ευρώ, ενώ έχουν σημειωθεί περιστατικά που ο άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του προκειμένου να την πουλήσει σε μια οικογένεια. ...

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε