.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο ηγέτης του ISIS εγκατέλειψε τη μάχη και πήγε να κρυφτεί στην έρημο

Φοβούμενος για την προσωπική του σωματική ακεραιότητα και μόνο.
Σε φυγή τράπηκε «το μεγάλο κεφάλι» του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Μοσούλη σύμφωνα με....
πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ιράκ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο ηγέτης των τζιχαντιστών εγκατέλειψε τους «συντρόφους» του και πήγε να κρυφτεί στην έρημο φοβούμενος ουσιαστικά για την προσωπική του σωματική ακεραιότητα και μόνο.

Είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί η είδηση αλλά οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ και των ΗΠΑ συμπεραίνουν ότι ο αλ Μπαγκντάντι έχει φύγει κυρίως λόγω της απουσίας επίσημης επικοινωνίας από την πλευρά των τζιχαντιστών αλλά και επειδή οι τζιχαντιστές χάνουν συνεχώς έδαφος στο Ιράκ.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο αλ Μπαγκντάντι έχει αποδείξει ότι είναι ένας «άπιαστος στόχος» που ξέρει να φυλάγεται και να καλύπτει τα ίχνη του. Μπορούσε να μετακινηθεί πολλές φορές μέσα σε ένα 24ωρο αν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν συμπεράνει από τις προσπάθειες εντοπισμού του πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους προτιμάει να κρύβεται σε σπίτια συμπαθητικών κατοίκων που βρίσκονται σε μικρά χωριά παρά σε αστικές περιοχές όπου συχνά διεξάγονται μάχες.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε