Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Παραστρατιωτική οργάνωση του Ερντογάν σχεδιάζει θερμά επεισόδια σε όλο το Αιγαίο

«Παραστρατιωτική οργάνωση, που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2012 σχεδιάζει θερμά επεισόδια σε όλο το Αιγαίο», αναφέρει ο υπότιτλος δημοσιεύματος της....
εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Εκατό «Ίμια» ετοιμάζουν οι Τούρκοι».

Το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» αναφέρει ότι εκατό υβριδικά χτυπήματα «τύπου Ιμίων» σχεδιάζει τουρκικός «παράλληλος στρατός», επικεφαλής του οποίου είναι ο επίσημος σύμβουλος του Ερντογάν και φανατικός ανθέλληνας Αντνάν Τανρίβερντι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

Βιτρίνα του ανεπίσημου σώματος αποτελεί η εταιρία SADAT, που ειδικεύεται, όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της, στις τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου σε αστικό περιβάλλον.

Και όλα αυτά εν μέσω των συνεχών εντάσεων στο Αιγαίο, που κλυδωνίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρακρατική [παραστρατιωτική] οργάνωση -που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2012 με σκοπό να φέρνει εις πέρας επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες- έχει έκτοτε αξιοποιηθεί και σε άλλα ζητήματα, όπως η εξάρθρωση του δικτύου του κατηγορουμένου ως «εγκεφάλου» του πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν, και τώρα για τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων και «θερμών» επεισοδίων με την Ελλάδα.

Επικεφαλής της άτυπης πολιτοφυλακής είναι ένας φανατικός ισλαμιστής, ο απόστρατος αξιωματικός Αντνάν Τανρίβερντι, που απολαμβάνοντας την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου έχει αναλάβει την ενορχήστρωση της επιθετικής στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, της οποίας γινόμαστε μάρτυρες όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό.

Το παραστρατιωτικό σώμα της SADAT θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα μας, καθώς ο Τανρίβερντι -όπως έχει αποκαλύψει ακτιβιστής του διαδικτύου- είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα «θερμά» επεισόδια σε πάνω από 100 βραχονησίδες του Αιγαίου.

Παράλληλα, ο απόστρατος αξιωματικός επιμένει στην απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την Κω και την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας που δεν παρέδωσε τους οκτώ αξιωματικούς.

Η εταιρία, όμως, δεν βρίσκεται, καθώς φαίνεται, πίσω μόνο από τη στάση των Τούρκων με τις παραβιάσεις και τα επεισόδια, αλλά κινεί τα νήματα και στο Μεταναστευτικό.

Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία έχει απλώσει δίχτυα και στα κυκλώματα διακινητών προσφύγων και μεταναστών, ακολουθώντας τη ρήση του Τουργκούτ Οζάλ πως «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Αρκεί να αφήσουμε μετανάστες να εγκατασταθούν εκεί», καταλήγει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε