.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στειρώνονται επειδή μισούν τα παιδιά

Διαβάστε το ρεπορτάζ...
Διαβάζουμε στο Vice: Η Katelin από τη Φιλαδέλφεια είναι απολύτως σίγουρη πως δεν θέλει παιδιά. Για κανέναν λόγο. Απολύτως....

«Ειλικρινά, δεν μου αρέσουν τα παιδιά. Είναι γεμάτα μικρόβια. Είναι εκνευριστικά και αηδιαστικά», εξηγεί η 19χρονη.

(…)

Το διαφορετικό με την Katelin είναι πως είναι ΤΟΣΟ σίγουρη ότι δεν θέλει παιδιά, που σκέφτεται τη στείρωση. Μιλάμε για μια απόφαση που δεν είναι μικρό πράγμα: κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπλοκάρονται οι σάλπιγγες, πράγμα που αποτρέπει τα ωάρια της γυναίκας να φτάσουν στο σπέρμα και άρα ξέρετε τι γίνεται μετά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει να κάνει την επέμβαση (με τοπική αναισθησία) μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το πιο σημαντικό από όλα βεβαίως, είναι πως το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο.

Κάποιοι ίσως υποστηρίξουν πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα ακραία επιλογή, ειδικά για ένα άτομο τόσο νεαρό, αλλά η Katelin δεν ακούει τίποτα. «Είμαι αρκετά μεγάλη για να ψηφίσω, αρκετά μεγάλη για να παίξω τυχερά παιχνίδια, να οδηγάω και να πάω στη φυλακή.

Γιατί λοιπόν να μην μπορώ να αποφασίσω, αν θέλω ή όχι παιδιά;», ρωτάει. Είναι ένα βάσιμο επιχείρημα και δεν είναι η μόνη που αισθάνεται έτσι: ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανδρών και γυναικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλάζουν μόνιμα την κατάσταση της γονιμότητάς τους.

Το φαινόμενο, που είναι γνωστό ως «child free movement» (κίνημα χωρίς παιδιά), είναι το θέμα που εξετάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC 3 με τίτλο Young and Sterile: My Choice (Νέος και Στειρωμένος: Δική μου Απόφαση).

Το ντοκιμαντέρ καταπιάνεται με εφήβους και άτομα στα 20κάτι τους που επιχειρηματολογούν υπέρ του να μην κάνει κάποιος παιδιά, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δικά τους.

«Κανείς δεν σταματάει κάποιο άτομο από το να κάνει παιδιά, οπότε γιατί να θες να σταματήσεις ένα άτομο από το να ΜΗΝ κάνει παιδιά;»

Σήμερα, μια στις πέντε Βρετανίδες δεν θα κάνει ποτέ παιδιά, ένα νούμερο που σαφώς και έχει αυξηθεί σε σχέση με ότι ίσχυε τη δεκαετία του '70 (μία στις δέκα γυναίκες).

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των βαζεκτομών έχει πέσει κατά 2/3 την τελευταία δεκαετία, και οι άνδρες υποστηρίζουν εντόνως τη διάθεσή τους να μην κάνουν παιδιά.

Ένας από αυτούς είναι ο 29χρονος Paul Pritchard, του οποίου η βαζεκτομή καταγράφηκε ζωντανά για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ. «Δεν έχω σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου ως πατέρα», εξηγεί. «Τα παιδιά δεν έχουν μπει ποτέ ως επιλογή στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μου».

(…)

Ο/Η Andie στειρώθηκε πέρυσι και λέει πως είναι η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσε να έχει πάρει.

(…)

Ο/Η Andie πιστεύει πως αυτή η αντίσταση είναι ένα σύμπτωμα μιας κοινωνίας που παραμένει κολλημένη στους ξεκάθαρους ρόλους των φύλων. «Αυτή η ιδέα πως οι γυναίκες πρέπει να νοικοκυρευτούν, να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά, είναι ουσιαστικά ένα θέμα ηθικής, έτσι δεν είναι;

Η ζωή δεν αφορά μόνο την αναπαραγωγή. Για μένα όλα έχουν να κάνουν με αυτήν την πατριαρχική ιδέα πως το φύλο είναι δυαδικό και εντός αυτής πρέπει να αποφασίσεις ποιον από τους δύο ρόλους θα ακολουθήσεις. Είμαι τελείως ενάντια σε αυτό».

Βλέπετε πως η νοοτροπία της Νέας Τάξης, η οποία επιδιώκει την μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού, προκειμένου αν είναι ευκολοκυβέρνητος, έχει περάσει για τα καλά σε μυαλά συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν χρειάζονται καν τα εμβόλια στείρωσης, καθώς στειρώνονται από μόνοι τους, αναθεματίζοντας παράλληλα τον θεσμό της οικογένειας.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε