.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Προειδοποίηση Βρυξελλών: Μετανάστες εκμεταλλεύονται Ευρωπαϊκές χώρες!

Πρωτόγνωρη προειδοποίηση
Μετά την φιλομεταναστευτική της ρητορεία τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε ανακοίνωση προς όλες τις χώρες που φιλοξενούν μετανάστες, λέγοντας....
ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι μετανάστες είναι… οικονομικοί εκμεταλλευτές και προσπαθούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά μπορούν!

Βέβαια, για τους γνώστες του θέματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε τελευταία, αφού πολλές φορές έχουν ακουστεί καταγγελίες για μετανάστες που προσπαθούν να απομυζήσουν λεφτά από όποια χώρα και αν περάσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οδηγία, η Ε.Ε. προειδοποιεί ότι οι μετανάστες έχουν στήσει ένα ιδιότυπο «πανηγύρι» και γυρνάνε σε ευρωπαϊκές χώρες προσπαθώντας να δουν ποια χώρα δίνει τα περισσότερα λεφτά για να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους!

Μεταξύ, των διαφόρων ποσών που δίδονται σε μετανάστες για οικειοθελή αποχώρηση, τα μεγαλύτερα είναι της Αγγλίας- 3.000 ευρώ, της Γερμανίας- 5.500 ευρώ και κορυφαίο της Γαλλίας που αγγίζει τα 7.000 ευρώ.

Προφανώς, η οδηγία εξεδόθηκε γιατί υπήρχαν περιπτώσεις μεταναστών που… είχαν γυρίσει σπίτι τους πάνω από 10 φορές από 4 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά συνέχισαν να διαμένουν στην Ευρώπη! Υπάρχει περίπτωση μετανάστη που αποκόμισε από την συγκεκριμένη «κομπίνα» πάνω από 50.000 ευρώ!

Πάντως, η εθελοντική αποχώρηση από την Ευρώπη δεν είναι μια συνηθισμένη επιλογή για τους μετανάστες. Όπως ενημερώνει το περιοδικό Politico, οι αριθμοί μεταναστών που γύρισαν εθελοντικά στις χώρες τους είναι απογοητευτικοί και δεν λύνουν το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Μόνο η Βρετανία που έχει δεχθεί πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες, κατάφερε να πείσει μόνο 1.600 άτομα να εγκαταλείψουν την χώρα! Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να αυξηθούν τα «μπόνους» οικειοθελούς αποχώρησης.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε