Την ώρα που η κυβέρνηση περιμένει από εκεί χρήματα
Ως Επικράτεια της Τουρκίας αποτυπώνεται το Βόρειο Αιγαίο σε χάρτη της νεοταξίτικης Παγκόσμιας Τράπεζας από την οποία η κυβέρνηση....περιμένει, όπως αναφέρεται, χρηματοδότηση.
Την σχετική επισήμανση έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς που απηύθυνε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, καλώντας τον να διορθώσει τον χάρτη.
Η περιοχή είναι μεταξύ Λήμνου και Aη Στράτη και σημειώνεται ως «Νorth Aegean, Turkey».
Την ίδια ώρα, η Χόλι Μέτκαλφ - υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς Νέας Τάξης, και μια επιτροπή μαζί της συναντήθηκαν με αξιωματούχους του τουρκικού DEB, το οποίο στηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της ελεύθερης Θράκης με το βλέμμα σε ένωση με την «μητέρα Τουρκία».
Όπως μεταδίδουν τα «Τουρκικά Νέα», η Χόλι Μέτκαλφ-υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα μαζί με τις ειδικές σε θέματα πολιτικής στην πρεσβεία και στο προξενείο των ΗΠΑ, Χριστίνα Ρουγγέρη και Ξένια Κοσμίδου, στις 6/3/2017 επισκέφτηκαν τα γραφεία του DEB στην Ξάνθη.
Την επιτροπή εκεί την υποδέχτηκαν ο Γενικός Πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αναπληρωτής πρόεδρος Αχμέτ Καρά, οι αντιπρόεδροι Οζάν Αχμέτογλου, Ισμέτ Τουτζάρ, Ραμαδάν Ντουμπάν, Ραίφ Ουστά και Λεϊλά Σαλίχογλου, ο Γ.Γ. Αϊντίν Αχμέτ και τα μέλη της Κ.Ε. Μουσταφά Σάργκο, Αλή Σαλίχογλου και Χουσνιέ Αραμπατζίογλου.
Στην συνάντηση με την επιτροπή τέθηκαν τα θέματα της «τουρκικής» και όχι μουσουλμανικής μειονότητας δυτικής Θράκης, η οποία προσπαθεί να τουρκοποιήσει Πομάκους και Ρομά, ενώ προώθησε τα τουρκικά στα ελληνικά νηπιαγωγεία.
Όπως μεταδίδεται:
«Αναφέρθηκε πως δεν δίνονται λύσεις στα θέματα της μειονότητας που αφέθηκε παρακαταθήκη στην Ελλάδα με την διεθνή συνθήκη της Λωζάννης, πως δεν γίνονται βήματα επίλυσης για τα χρόνια προβλήματα και ότι δεν δίνονται απαντήσεις στα δημοκρατικά αιτήματα και στις προσδοκίες της μειονότητας.
Περιγράφηκε πως η μειονότητα προσδοκεί από την Ελληνική κυβέρνηση να γίνει δεκτή ως ομόλογος και μέσω του διαλόγου να βρεθούν λύσεις στα θέματα.
Στην συνάντηση αυτή εξετάσθηκαν ιδιαίτερα τα σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση θέματα, οι προσδοκίες των Τούρκων της δυτικής Θράκης σε αυτό το θέμα, οι αυξανόμενες τον τελευταίο καιρό ρατσιστικές επιθέσεις και οι αυξανόμενες επίσης δικαστικές διώξεις κατά φορέων της μειονότητας».
Εν ολίγοις οι Τούρκοι μετατρέπονται με τις ευλογίες της αμερικανικής Πρεσβείας σε ρυθμιστή εξελίξεων στην ελεύθερη Θράκη, την ώρα που ο όρος «μουσουλμανική μειονότητα» της συνθήκης της Λωζάννης πάει περίπατο.
[Πηγή]
Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε