.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το πείραμα του Αντίχριστου

Διαβάστε αν τολμάτε! Ανήκετε στους οπαδούς του;
Οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να υπακούσουν εντολές. Ναι, ακόμα και αν αυτές του ζητούν να βλάψουν τους συνανθρώπους τους, όπως για....
παράδειγμα να τους κάνουν ηλεκτροσόκ.

Μάλιστα 9/10 θα έκαναν κάτι τέτοιο, αν αυτή είναι εντολή από την εξουσία, όπως απέδειξαν Πολωνοί κοινωνικοί ψυχολόγοι.

Τι έκαναν; Επανέλαβαν το διάσημο Πείραμα του Μίλγκραμ, με το οποίο ο αμερικανός ψυχολόγος είχε σοκάρει τον κόσμο στη δεκαετία του 1960.

Τότε, ο Στάνλεϊ Μίλγκραμ του Πανεπιστημίου Γιέηλ είχε αποδείξει ότι, υπό συνθήκες πίεσης από την εξουσία, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές, ακόμη και αν θα βλάψουν τους άλλους.

Παρότι, στην πραγματικότητα το πείραμα δεν περιλάμβανε πραγματικά ηλεκτροσόκ, οι συμμετέχοντες νόμιζαν ότι κάνουν, υπακούοντας στις άνωθεν εντολές.

Στις μέρες μας, οι ερευνητές της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Αθρωπιστικών Επιστημών του Βρότσλαβ της Πολωνίας, με επικεφαλής τον Τόμας Γκρζιμπ, επανέλαβαν το πείραμα με 40 άνδρες και 40 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 69 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι εννέα στους δέκα πάτησαν πρόθυμα το κουμπί με το πιο έντονο ηλεκτροσόκ κατά… συνανθρώπων τους.

Όπως μεταδίδεται, οι ερευνητές παρότρυναν επίτηδες τους συμμετέχοντες.

«Το πείραμα απαιτεί να συνεχίσετε», «είναι απολύτως ουσιώδες να συνεχίσετε», «δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσετε», ορισμένες από τις φράσεις

Έτσι, θα παροτρύνει και η παγκόσμια εξουσία του Αντίχριστου τους ανθρώπους να καταδώσουν, να κάνουν κακό ή ακόμα και να σκοτώσουν συνανθρώπους τους για λίγες κονσέρβες ή ένα κρεβάτι.

Όλα αυτά θα τα ζήσουμε, αν δεν τα ζούμε ήδη!

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε