.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Τούρκος δημοσιογράφος προειδοποιεί για το Αιγαίο

Προβληματισμός στην Αθήνα
Η ανάρτηση του έγκριτου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Twitter προκαλεί αν μη τι άλλο εντύπωση και έντονο προβληματισμό....

Συγκεκριμένα κάνει λόγο για περίεργη κινητικότητα στην Ελλάδα από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν αποκλείεται κοντά στο Πάσχα να λάβουν απρόβλεπτες εντολές από τον Τούρκο πρόεδρο ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να ενεργήσουν προκαλώντας θερμό επεισόδιο.

«Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους [σ.σ στην Ελλάδα]. Ετοιμάζεται [σ.σ. από την Τουρκία] κάτι;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος δημοσιογράφος, λίγες μόλις ημέρες μετά την φωτιά στο τζαμί Μπεγιαζίτ στο Διδυμότειχο.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Ζαμάν διέφυγε από την Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, καθώς η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορεί ότι διατηρεί σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον βασικό κατηγορούμενο της όλης υπόθεσης από την πλευρά της Άγκυρας. Πλέον, έχει βρει καταφύγιο στην Σουηδία, απ' όπου δημοσιεύει τις πληροφορίες του.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος πιστεύει ότι ενδεχομένως να ετοιμάζει κάτι ο Τούρκος πρόεδρος, αποφεύγει, ωστόσο, να συνδυάσει την πληροφορία για κινητικότητα με το επερχόμενο δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε