.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κυκλοφορούσαν πάντα και Κυκλοφορούν ανάμεσά μας…

Ο… πολύπαθος είχε την ατυχία να συναντήσει την ΚΙΡΚΗ, την «ημέρα της γυναίκας».
Κυκλοφορούσαν πάντα και Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. 1) Ο αγνώμων. (Σωκράτης. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος) (Σωστά ειπώθηκε:....
Αχαριστία, το μόνο… αμάρτημα για το οποίο δεν προβλέπεται ποινή).

2) Ο λαϊκιστής - ηθικολόγος. Οι… Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, κάθε εποχής. Το άκρο άωτο της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

( Σχόλιο: Προς… τιμήν τους ο ΧΡΙΣΤΌΣ θα επιστρατεύσει δύο από τα πιο κορυφαία που ακούστηκαν ποτέ επί γης:
Την επική εκείνη κουβέντα «ΟΥΑΙ Υμιν, Γραμματείς και Φαρισαίοι…..Υποκριταί»

Και το ξεμπρόστιασμα της Υποκρισίας και της ανηθικότητας των…. ηθικολόγων «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»)

3) Ο Συκοφάντης. (ΣΩΚΡΑΤΗΣ απολογούμενος: «Γνωρίζω πολύ καλά, σεβαστοί δικαστές, ότι δεν είμαι το πρώτο, ούτε και θα είμαι το τελευταίο θύμα συκοφαντίας και… στοχευμένης παραπληροφόρησης»).

Σχόλιο: Εδώ, ναι. Δεν θαυμάζεις απλώς, αλλά και εκτιμάς τον ΡΕΑΛΙΣΜΟ του κορυφαίου Έλληνα Φιλόσοφου, που τόσο ανθρώπινα, τόσο ταπεινά, στο τέλος της ζωής του «παραδέχεται» ότι… δεν είναι εύκολο να ΑΛΛΑΞΕΙΣ(!!!) τον κόσμο.

ΚΟΥΙΖ: Μελαγχολικό ή Αισιόδοξο;

Σύμφωνα πάντως με τον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ: η αποδοχή της πραγματικότητας, μας κάνει δυνατούς, ΓΙΑΤΙ μας κάνει πιο…. αγωνιστικούς. («Περί Παίδων Αγωγής»).

4) Ο μαυρόψυχος (ή… σκοταδόψυχος, κατά… ΨΑΘΑ).

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ: Μελανούρων απέχεσθαι = Αποφύγετε τους μαυρόψυχους.

Επικίνδυνο μίγμα μίσους, προσωπικών ανεπαρκειών και συμπλεγμάτων

Σχόλιο: Αξιολύπητο είδος ανθρώπου. Σπάνια θα αφήσει να μπει λίγο φως στην ψυχή του…! Και σπάνια επίσης θα… χαλαρώσει το σφιγμένο πρόσωπό του… με ένα χαμόγελο.

Πολύ σωστοί οι ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ για τους… μελανούρους ( = μελανά… ορώντες = μαύρο βλέμμα, μαύρη ματιά, το ξυνισμένο πρόσωπο κλπ ΚΑΙ σήμερα στην Ελληνική μας γλώσσα, σε… απευθείας σύνδεση με την προγονική μας)

5) Ο εμμονικός, το… αγύριστο κεφάλι, ο… χοντροκέφαλος.(Από το «ου με πείσεις, καν με πείσης» μέχρι το απεγνωσμένο «για το θεό… επιτέλους. Πάταξόν μεν… ΑΚΟΥΣΟΝ δε»)

Σχόλιο: Φαινομενικά… ακίνδυνος. Σίγουρα… σπαστικός. Φαντάζεστε να τον έχετε παρέα στις διακοπές σας;

6) Ο ανέραστος. «Φοβού τους ανέραστους» Ρήση… Κατσιφάρα, πλην όμως με… Ομηρικές καταβολές: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

«Είναι γλυκό και… ευεργετικό το αγκάλιασμα = σεξ, να σμίγεις με γυναίκα». Υπενθυμίζει η Θέτιδα στον γιο της Αχιλλέα.

Ο… σπεσιαλίστας στα Ερωτικά ΟΔΥΣΣΕΑΣ (εικόνα), προσδιορίζει μάλιστα και το ανώτατο διάστημα ΑΠΟΧΗΣ, χωρίς παρενέργειες, σε περίπου ΈΝΑ μήνα.

Ακόμη και ο αφελής και ανεύθυνος ΜΕΝΕΛΑΟΣ (σύμφωνα με την γνώμη που είχε γι αυτόν ο αδελφός του Αγαμέμνονας), ακόμη κι αυτός έλεγε δυνατές κουβέντες, όταν… θυμόταν την ΕΛΕΝΗ και τον έπιαναν τα… φιλοσοφικά του:

«Σε όλα υπάρχει κορεσμός, στον ύπνο, στην αγκάλη (έρωτα) και στο χορό τον όμορφο και το γλυκό τραγούδι, Κι όμως ΑΥΤΑ είναι που γυρεύουμε, να τα χαρούμε πάλι» (ΙΛΙΑΔΑ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πάντα… έξω καρδιά και… συμφιλιωμένος με τις αδήριτες αλήθειες της ζωής ο (ΟΜΗΡΙΚΟΣ) ΜΕΝΕΛΑΟΣ. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι και ο μόνος (αν δεν κάνω λάθος) που γύρισε «αλώβητος»(!) από την Τροία.

Υ.Γ: Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ δυνατή κουβέντα του Αποστόλου ΠΑΥΛΟΥ, για τους ΜΗ ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ στην γενετήσια ηδονή, σε κάποιο άλλο σημείωμα.

Χρυσόστομος Τσιρίδης

[Πηγή] 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε