Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μέσω ΟΗΕ, Θράκη, Ρόδος και Κως στους Τούρκους

Εγκάθετοι της Άγκυρας δρουν από την FUEN
Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) στην 34η συνεδρία του Συμβούλιου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιείται στην....
Γενεύη (27/2- 24/3) παρουσίασε, σύμφωνα με τα «τουρκικά νέα», δύο εκθέσεις σχετικά με τα θέματα της υποτιθέμενης «τουρκικής μειονότητας» δυτικής Θράκης αλλά και των «Τούρκων Ρόδου και Κω».

Όπως μεταδίδουν οι Τούρκοι πανηγυρίζοντας, η ΤΑG (Ομάδα Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN) σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και το κόμμα DEB που εκπροσωπούν στην FUEN την υποτιθέμενη τουρκική μειονότητας δυτικής Θράκης και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων, έθεσαν στην επικαιρότητα τα «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν δήθεν οι εγκάθετοι της Άγκυρας στην Ελλάδα.

Όπως γράφουν επί λέξει τα «Τουρκικά Νέα»:

«H FUEN στην έκθεση αναφέρει πως η πολιτική προκατάληψη και το μίσος κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης έχουν καταστεί τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής στην περιοχή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον πίεσης και απειλών και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι οι δικαστικές έρευνες και διώξεις που υφίστανται εκπρόσωποι της μειονότητας λόγω δηλώσεων και δραστηριοτήτων τους.

Η FUEN ως δείγμα των δικαστικών διώξεων που υπάρχουν στην περιοχή, ανέφερε τις διώξεις σε βάρος των εκλεγμένων μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης.

H FUEN ζήτησε να τερματιστεί η στρατηγική των απειλών και διώξεων και να επιδειχθεί σεβασμός στην ελευθερία έκφραση των μελών της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η FUEN αναφέρει επίσης πως η αφομοίωση σε βάρος των Τούρκων Ρόδου και Κω συνιστά έναν σημαντικό κίνδυνο και ότι μετά από το κλείσιμο των δίγλωσσων (ελληνικά και τουρκικά) σχολείων το 1972, τα παιδιά που φοιτούν σήμερα σε δημόσια σχολεία, γνωρίζουν την μητρική τους γλώσσα την τουρκική μόνο σε αρχικό επίπεδο.

Η FUEN καταγράφει πως το κλείσιμο των σχολείων που παρείχαν εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα (που είναι όχημα βασικής επικοινωνίας και έκφρασης των Τούρκων που ζούνε στα νησιά¨, είναι μια εσκεμμένη πρακτική της πολιτιστικής γενοκτονίας που εφάρμοσαν οι ελληνικές αρχές. Η FUEN ζητά να ανοίξουν τουλάχιστον δημοτικά σχολεία που θα παρέχουν δίγλωσση εκπαίδευση».

Καταργούνται μέσω Ο.Η.Ε. όλα! Ο όρος «μουσουλμανική μειονότητα» γίνεται «τουρκική», παρακάμπτονται Πομάκοι και Ρομά, οι διορισμένοι μουφτήδες από το Ελληνικό κράτος αντικαθίστανται από τους εκλεγμένους των Τούρκων, νομιμοποιείται η πρόθεση ανεξαρτητοποίησης της ελεύθερης Θράκης με στόχο την ένωση με την Τουρκία, ανακαλύπτεται τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο και επιβάλλεται στην Ελλάδα συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση!

Τι λέει για όλα αυτά η Αθήνα;

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε