.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

"Κακά μαντάτα" για την Ελλάδα - Διαβάστε τι έρχεται

Ισλαμοποίηση και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς.
Άκρως ανησυχητικές ήταν οι τοποθετήσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Ελλάδα και....
την Ευρώπη με νέα κύματα μεταναστών ανά πάσα στιγμή.

Ο ίδιος δήλωσε μενόμενος:

"Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου. Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής.

Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι (σ.σ. η κατάργηση των θεωρήσεων) θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς".

Θυμίζουμε πως ήδη εκατομμύρια μετανάστες βρίσκονται διαρκώς σε στάση αναμονής στα τουρκικά παράλια, περιμένοντας το "πράσινο φως" προκειμένου ακόμη και μαζικά να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Μία ενδεχόμενη βίαια κατάρρευση της συμφωνίας για το προσφυγικό θα μπορούσε ακαριαία να πλημμυρίσει με εκατομμύρια μετανάστες τα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας το πρώτο κύμα των μεταναστών το 2015 να φαίνεται οικτρό.

Σε μία περίοδο που οι σχέσεις Βρυξελλών και Τουρκίας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο, ο μεγάλος χαμένος θα αποδειχθεί η Ελλάδα.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε