.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

«Ήχησε» σε όλη την Ιταλία ο Ύμνος των Ελλήνων - ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινητικές στιγμές Ελληνισμού στην Νάπολι «Una faccia, una razza – μία φάτσα, μία ράτσα»! Όχι δεν είναι απλά ένα ρητό, είναι η αλήθεια....

Στην Ιταλία ζουν και αναπνέουν εκατομμύρια Ελληνογενών, ως εκ τούτου η συγκεκριμένη φράση έχει μείνει για να μας το θυμίζει.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα μέρη, όπου ζουν Έλληνες, είναι πως η Ιταλία δεν αποτέλεσε απλώς έναν σταθμό των Ελλήνων αλλά υπήρξε ένα από τα μέρη του αυτόχθονα Ελληνισμού. Η Ιταλία, δηλαδή, μαζί με την Ελλαδική χερσόνησο και την Μ. Ασία ήταν η κυρίως Ελλάδα!

Magna Grecia ονομάστηκαν η Κ.Ιταλία και η Σικελία, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους όσον αφορά την Ελλαδική χερσόνησο.

Μπορεί το ελληνικό κράτος να «γυρίζει την πλάτη» σε αυτούς τους Έλληνες, όμως οι πέτρες μιλούν αποκαλύπτοντας την πραγματική τους καταγωγή, το «una fatsa una ratsa» των εκεί Ελλήνων με τους Ελλαδίτες.

Στην Νάπολι λοπόν (Ρόδιοι την είχαν ονομάσει Παρθενόπη και έπειτα οι Χαλκιδείς ίδρυσαν νέα πόλη: Νεάπολη) πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο η παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού.

Οι Έλληνες επίσημοι προσκεκλημένοι δεν προσήλθαν!

Αυτό δεν εμπόδισε τους παριστάμενους και ειδικά τα νέα παιδιά να τιμήσουν την μητέρα Ελλάδα!

Όχι δεν πρόκειται για «έκρηξη φιλελληνισμού». Μίλησε το Ελληνικό DNA, τόσο πολύ που ψάλθηκε ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος των Ελλήνων στην κατάμεστη αίθουσα, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Τα λόγια περισσεύουν! Απολαύστε τις εικόνες, από την εκδήλωση μαθητών Κλασικών Λυκείων για την «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού», με κυκλικούς χορούς και πολλά άλλα!

Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στο 2.12 του πρώτου βίντεο:

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Ιταλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


Comune di Napoli


Blanca Taglialatela










[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε