Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Φτιάχνουν τεχνητά νησιά για να φτωχύνουν κράτη - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ατζέντα 2030 προχωρά
Στις 23 Μαρτίου, Δανία, Γερμανία και Ολλανδία θα υπογράψουν, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, μια συμφωνία για την έναρξη ερευνών σχετικά με....
την δημιουργία πλωτού αιολικού πάρκου στην Βόρεια θάλασσα.

Θα συζητήσουν την πιθανότητα κατασκευής ενός τεχνητού νησιού 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με λιμάνι και αεροδιάδρομο, απάνω και σύρω από το οποίο θα τοποθετηθούν 7,000 ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ενέργειας.

Στόχος του σχεδίου είναι η παροχή μακροπρόθεσμα, ακόμα πιο… οικονομικής και φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας προς τους πολίτες των τριών κρατών.

Το νησί που συζητείται να βρίσκεται στις ακτές της Δανίας και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Βρετανική επικράτεια, υπολογίζεται να έχει κόστος περίπου 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ χωρίς τα χρήματα που απαιτούνται για τις ανεμογεννήτριες. Θα ωφελήσει όμως με την ολοκλήρωσή του περισσότερους από 80 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πραγματικό στόχος είναι η αντικατάσταση όλων των μεθόδων παραγωγής ενέργειας με «πράσινη», έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ενέργεια για συγκεκριμένη μόνο κατανάλωση, όπως συμβαίνει σε φτωχά κομμουνιστικά καθεστώτα.

Παράλληλα οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα μείνουν ανεκμετάλλευτες και τα κράτη θα φτωχύνουν.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


TenneT

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε