.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ινδία: Θα φορολογήσουν... τους πλούσιους γάμους!

Οι νεόνυμφοι θα καταβάλουν το 10% του συνολικού κόστους του γάμου τους σε ειδικό κρατικό ίδρυμα....

Οικογένειες που ανήκουν στη μεσαία τάξη της Ινδίας μπορεί να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, αλλά επί χρόνια μαζεύουν χρήματα για τους γάμους των παιδιών τους, καθώς στην χώρα ένας γάμος είναι αφορμή για επίδειξη πλούτου.

Αυτά ισχυρίζεται σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN money η Ινδή βουλευτής Ranjeet Ranjan, η οποία πρόσφατα εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να φορολογούνται οι πλούσιοι γάμοι!

Αν η πρόταση της βουλευτού γίνει νόμος του κράτους, τότε σε όσους γάμους ξεπερνούν σε κόστος τα 7.500 δολάρια (500.000 ρουπίες), οι νεόνυμφοι θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το 10% του συνολικού κόστους του γάμου τους σε ένα ειδικό κρατικό ίδρυμα που θα συσταθεί γι'αυτό τον σκοπό.

Η Ινδή βουλευτής προτείνει η κυβέρνηση να έχει λόγο στους γάμους των πολιτών και να καθορίζει των αριθμό των καλεσμένων αλλά και των πιάτων που θα σερβίρονται.

Η ίδια αναφέρει: «Το μέτρο αναμένεται να εμποδίσει την σπατάλη του φαγητού. Οι γάμοι γίνονται περισσότερο για να επιδεικνύει κανείς τον πλούτο του. Γιατί οι φτωχές οικογένειες θα πρέπει να βρίσκονται υπό πίεση και να σπαταλούν τόσα πολλά;».

Η Ινδή βουλευτής στην συνέντευξή της δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς η κυβέρνηση θα μπορέσει να ελέγχει την σπατάλη στις τελετές των γάμων, αλλά ένας από τους συνεργάτες της άφησε να εννοηθεί ότι η αστυνομία και κρατικοί αξιωματούχοι θα φροντίσουν για την επιβολή του νέου μέτρου, αν γίνει δεκτή η πρόταση της βουλευτού.

Στην Ινδία γίνονται δέκα εκατομμύρια γάμοι τον χρόνο και η Ranjeet Ranjan τονίζει ότι σε ένα γάμο ένα γεύμα μπορεί να κοστίσει 30.000 δολάρια (2 εκατ. ρουπίες) ενώ οι γονείς δεκαετίες πριν τον γάμο των παιδιών τους μαζεύουν ήδη τα χρήματα.

Τον Νοέμβριο ο Ινδός μεγιστάνας Janardhana Reddy διέθεσε 75 εκατ. δολάρια (περίπου 5 δισ. ρουπίες), για τον γάμο της κόρης του. Οι καλεσμένοι έλαβαν προσκλήσεις από χρυσό με οθόνες LCD με φωτογραφίες των μελλονύμφων!

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Τροφή για το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φορολογήσει και το "επίσημο πήδημα"

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


The News Minute

[Πηγή]


Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε