.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ελληνίδα η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής κουλτούρας της Γουατεμάλας [φωτο]

Η Μυρσίνη Μολυβιάτη είναι μια καταξιωμένη σεφ, που έχει πάθος να κάνει γνωστές σε όλον τον κόσμο τις νόστιμες γεύσεις και....
παραδοσιακές συνταγές της Γουατεμάλας.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουατεμάλα και έχει ελληνική καταγωγή. Το «μικρόβιο» για τη μαγειρική το απέκτησε όταν ο πατέρας της, έφερε ένα Φούρνο για Εύκολο Ψήσιμο (Easy-Bake Oven) γυρνώντας από ένα ταξίδι στην Κίνα.

Στα 7 της η Μυρσίνη, δεν ήθελε απλά να προσποιείται ότι φτιάχνει ένα κέικ, αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Άρπαξε μερικά από τα συστατικά στην κουζίνα της μαμάς της και έψησε ένα όμορφο σοκολατένιο κέικ.


Το έδωσε στους δύο αδελφούς της να το φάνε, αλλά τελικά το κέικ τους προκάλεσε πόνους στο στομάχι. Αυτό το πρώτο σοκολατένιο κέικ ήταν η αρχή του έρωτα της Μυρσίνης με το φαγητό.

Ο πατέρας της Δημήτρης Μολυβιάτης, ήταν γενικός γραμματέας του Χριστιανικού Κόμματος της χώρας, που ήταν στην κυβέρνηση τη δεκαετία του ’80.


Η Μυρσίνη πήγε στην Ισπανία για να σπουδάσει και να δουλέψει με τους κάποιους από τους καλύτερους σεφ, Karlos Arguiñano και Ferran Adrià. Όσο ήταν στο εξωτερικό, παρατήρησε ότι δεν ήξερε πολλά για το φαγητό με το οποίο μεγάλωσε τρώγοντας, πίσω στη Γουατεμάλα.

Τότε ήταν που βρήκε το σκοπό της ζωής της, να γίνει εξπέρ στην κουζίνα της Γουατεμάλας και να το μοιραστεί με τον κόσμο.


Επέστρεψε έτσι στη Γουατεμάλα και πήρε μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, όπου ταξίδευε σε όλη τη χώρα, με τον πατέρα της, μαθαίνοντας οτιδήποτε είχε σχέση με τα τοπικά πιάτα, τα οποία πέρασαν από γενιά σε γενιά.


Το 2005, ξεκίνησε τη δικιά της επιχείρηση catering που επικεντρώθηκε στην cuisined‘a uteur, αναμιγνύοντας συστατικά από τη Γουατεμάλα με γνωστές γεύσεις, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές.

Με επιρροές από τη γιαγιά της Chave, και τις Σεφ Anne-Sophie, Elena Arzak και Carmen Ruscalleda, εμπνεύστηκε να δουλέψει σκληρά σε ένα επάγγελμα που κυριαρχούν, ως επί το πλείστον, άνδρες. Και η σκληρή δουλειά απέδωσε.


Το 2013, η Μυρσίνη ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Κουλτούρας της Γουατεμάλας και βραβεύθηκε ως η Προσωπικότητα της Χρονιάς από το Σύνδεσμο Εστιατορίων της Γουατεμάλας (Guatemala’s Restaurant Gild Association) “Tenedor de Oro” (“Χρυσό Πιρούνι”). Είναι επίσης το πρόσωπο της KitchenAid και της Pepsi στη Γουατεμάλα.


Εκτός από τις καταπληκτικές της ικανότητες στην κουζίνα, έχει θέσει ως αποστολή της να δίνει πάντα ένα χέρι βοηθείας μέσα από την καριέρα της. Το νέο της βιβλίο “Viviendo La Receta” (“Ζώντας τη Συνταγή”) είναι ένα οικολογικό βιβλίο, καθώς για κάθε τυπωμένη σελίδα φυτεύτηκε ένα δέντρο.

Ασχολείται με το Ίδρυμα Erick Quiora Alas, το οποίο κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των παιδιών με καρκίνο. Έχει ασχοληθεί επίσης και με πολλά άλλα Ιδρύματα, όπως τα Margarita Tejada, Funsepa και Food for the Hungry.


Επιπλέον! Η Μυρσίνη έδωσε στη SHEVA το χώρο να μιλήσει για την αποστολή μας, στο τέλος της σεζόν της εκπομπής της “Desafio Culinario”.

Πρόσφατα μύησε τον Andrew Zimmern, ο οποίος παρουσιάζει τη δημοφιλή εκπομπή Bizarre Foods with Andrew Zimmern στην κουζίνα της Γουατεμάλας. Το επεισόδιο έδειξε πραγματικά την εκπληκτική και νόστιμη τοπική κουζίνα της Γουατεμάλας.


Εμπλουτισμός εικόνων: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε