.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Aπίστευτο: Τούρκος και ο Ηρακλής!

Δεν έχει όρια πια η Άγκυρα
Η απίστευτη προπαγάνδα των Τούρκων σχετικά με την παντελή απουσία «οθωμανικών πολιτισμικών αγαθών» έχει αγγίξει την παρανοϊκότητα των....
Σκοπιανών και του «μύθου» τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία κέρδισε μετά από δεκάχρονο δικαστικό αγώνα την Ελβετία και η περίφημος «σαρκοφάγος του Ηρακλή» θα επιστραφεί στην γείτονα.

Η υπόθεση ήταν ανοικτή από το 2010, όταν οι ελβετικές αρχές εντόπισαν και προχώρησαν στην κατάσχεση της σαρκοφάγου η οποία και απεικονίζει σε μοναδικής ομορφιάς και τέχνης μαρμάρινα σκαλιστά γλυπτά τους 12 άθλους του ημίθεου Ηρακλή.


 Οι Τούρκοι προσπάθησαν και κέρδισαν τις δικαστικές μάχες παρότι αρχικά οι προβλέψεις δεν ήταν υπέρ τους και τώρα έχουν ξεσπάσει πανηγυρισμοί, καθώς η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη να βρει κάτι για να πανηγυρίσει και να προσθέσει ακόμα έναν «θρίαμβο» στο όνομα του Ερντογάν.

Το μοναδικής ομορφιάς έργο είχε ανακαλυφθεί το 1960 σε ανασκαφές στην νεκρόπολη της Περγάμου. Φυσικά, αμέσως οι Τούρκοι ξεκίνησαν να ιδιοποιούνται όλα τα ελληνικά τεχνουργήματα, προβάλλοντας την σαρκοφάγο ως… τουρκικό δημιούργημα.


 Η σαρκοφάγος του Ηρακλή «άνοιξε την όρεξη» στην Τουρκία η οποία θέλει και άλλες αρχαιότητες από μουσεία του κόσμου. Το τουρκικό υπουργείο πολιτισμού υποστηρίζει ότι τα αρχαία που προέρχονται από τα μικρασιατικά παράλια κυρίως έχουν κλαπεί από την Τουρκία.

Όπως λένε παράνομες εξαγωγές οδήγησαν αρχαιότητες τις οποίες και διεκδικούν στο να βρίσκονται σήμερα σε μουσεία του εξωτερικού .


Μάλιστα φαίνεται πως έχουν ήδη καταφέρει να πείσουν μουσεία στο εξωτερικό γιατί αναφέρεται ότι οι διαδικασίες που σχετίζονται με γραφειοκρατικά ζητήματα παίρνουν καιρό να υλοποιηθούν ενώ η συμφωνία και οι καλές προθέσεις υπάρχουν.

Το δικό μας ερώτημα είναι:

Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού τι κάνει;;;

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε