.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τυπώνοντας ένα σπίτι σε 24 ώρες [vid]

Είναι μια πραγματική μανία.
Τυπώνουμε τα πάντα. Από μοσχεύματα για τον ανθρώπινο οργανισμό που θα σώσουν ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, μέχρι το ίδιο μας το φαγητό....

Άλλοτε από ανάγκη, άλλες φορές πάλι για να δώσουμε εκείνη την πιο επαγγελματική όψη σε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε και δεν εμπιστευόμαστε τα δικά μας χέρια και την ακρίβειά τους.

Η τεχνολογία είναι εδώ και έχει τη λύση για πολλά.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι hobby για μεγάλους. Είναι εκπαιδευτικό παιχνίδι για μικρά παιδιά. Είναι επάγγελμα για κλάδους ολόκληρους, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

Είναι ένα νέο, μεγάλο εργαλείο για εταιρείας που πρέπει να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που λειτουργούσαν. Όπως στην οικοδομή.

Είδαμε το πρώτο «εκτυπωμένο» σπίτι πριν από ένα περίπου χρόνο, στην Κίνα φυσικά. 5 όροφοι, συνολικού εμβαδού 1,100 τετραγωνικών μέτρων, που τυπώθηκε και μεταφέρθηκε στο σημείο όπου έπρεπε να τοποθετηθεί.

Ακολούθησε το πρώτο κτήριο που τυπώθηκε επιτόπου, πάλι στην Κίνα, μια διαδικασία που διήρκησε 45 μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της διώροφης κατοικίας.

Τώρα ήρθε η σειρά των Ρώσων και συγκεκριμένα της εταιρείας “Apis Cor” που έσπασε κάθε ρεκόρ τυπώνοντας ένα σπίτι 37 τετραγωνικών σε μία μόλις μέρα. Ένα σπίτι που κυριολεκτικά «ξεφύτρωσε» μέσα σε ένα οικόπεδο πριν περάσουν 24 ώρες. Απίστευτο.

Η Apis Cor έχει αναπτύξει έναν πρωτοποριακό εκτυπωτή που μπορεί να μεταφερθεί όπου υπάρχει ανάγκη και να εκτυπώσει σε χρόνο ρεκόρ το project που η εταιρεία έχει αναλάβει.

Το συγκεκριμένο λιλιπούτειο σπίτι των 37 τετραγωνικών διαθέτει έναν διάδρομο, ένα μπάνιο, μια κουζίνα και ένα καθιστικό που χρησιμοποιείται και σαν υπνοδωμάτιο.

Βρίσκεται σε ένα από τα εργοτάξια της εταιρείας και οι τεχνικοί ισχυρίζονται πως η τσιμεντένια κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 175 χρόνια.

Και το κόστος του; Για την κατασκευή του σπιτιού η εταιρεία αναφέρει πως απαιτούνται μόλις 9,500 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται το εκτυπωμένο σπίτι και τα κουφώματα. Για οτιδήποτε άλλο, η φαντασία και η τσέπη θα μιλήσουν…

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


Apis Cor

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε