Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Toυρκία: «Κατεχόμενο έδαφος μας οι Οινούσσες»

Νέο επεισόδιο και στα Ίμια. Έδωσαν Tουρκικό όνομα στις Οινούσσες και προετοιμάζουν θερμό(;;;) πολεμικό επεισόδιο....

Προετοιμάζει πολεμικό επεισόδιο η Τουρκία: Τα Τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι οι Οινούσσες είναι Τουρκικό έδαφος, -μάλιστα τους έδωσαν και το Τουρκικό όνομα «Koyun Adası»- κατέχεται παρανόμως από την Ελλάδα και «ανήκει» στην επαρχία της Σμύρνης.

Ενώ πριν λίγο υπήρξε νέο επεισόδιο στα Ίμια. Σύμφωνα με τους Τούρκους υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του ενός σκάφους του Τουρκικού Λιμενικού και ενός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού. Η Τούρκικη πλευρά υποστηρίζει ότι το Ελληνικό πλοίο ήταν στον Καλόλιμνο όταν μπήκε σε Τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τότε κινητοποιήθηκαν τα σκάφη του Τουρκικού Λιμενικού και μετά από κυνήγι 10 λεπτών επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με τους Τούρκους.

Τώρα όπως αναφέρουν τόσο Ελληνικά όσο και Τουρκικά πλοία συνεχίζουν περιπολίες στην περιοχή παρακολουθώντας η μια πλευρά την άλλη καθώς χθες δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κανείς στο νησί λόγω κακοκαιρίας.

Τουρκικό ΜΜΕ με τίτλο «Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εισήλθε με διαβατήριο σε Τουρκικό έδαφος;», εννοώντας ως Τουρκικό έδαφος τις Οινούσσες, αναφέρεται στις δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ümit Yalım, σχετικά με την είσοδο του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στις Οινούσσες, οι οποίες απέχουν 6 ναυτικά μίλια από τα Τουρκικά παράλια και «ανήκουν» σύμφωνα με τους Τούρκους, στην εκλογική περιφέρεια του Γιλντιρίμ, τη Σμύρνη.


TSK

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τον Ουμίτ Γιαλίμ, το σκάφος με το οποίο επισκέφτηκε τις Οινούσσες ο Τούρκος Πρωθυπουργός στις 21 Ιουλίου του 2015, έκρυψε την τουρκική σημαία και στη θέση της ύψωσε την ελληνική.

Η «είδηση» συνοδεύεται και από τις φωτογραφίες τις οποίες θα δείτε παρακάτω.

«Την τουρκική σημαία, που έφερε το ιδιωτικό γιωτ που μετέφερε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στις Οινούσσες και αγκυροβόλησε στο λιμάνι του νησιού, την έκαναν ρολό και την έκρυψαν και στο γιωτ υψώθηκε η ελληνική σημαία. 21 Ιουλίου 2015», γράφει η λεζάντα του τουρκικού δημοσιεύματος.

Ο Γιαλίμ σχολιάζει ότι [αντίθετα με τον Γιλντιρίμ], ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας και η στρατιωτική διοίκηση μεταβαίνουν στις Οινούσσες χωρίς διαβατήριο.

Ως παράδειγμα, ο Γιαλίμ αναφέρει ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από το Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Ανδρέα Ηλιόπουλο, επισκέφτηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2016 τις «Οινούσσες της Σμύρνης» και το «Αγαθονήσι (Eşek Adası) του Αϊδίνου» και ανάρτησαν τις φωτογραφίες της επίσκεψης στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

«Στις Οινούσσες ο ναύαρχος Αποστολάκης επιθεώρησε τον Ελληνικό Στρατό κατοχής», σχολιάζει ο Γιαλίμ.

«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αποστολάκης, στις Οινούσσες Σμύρνης επιθεωρεί τον ελληνικό στρατό κατοχής. 21 Δεκεμβρίου 2016» γράφει η τουρκική λεζάντα.
Επίσης, σύμφωνα με το Γιαλίμ, στο ταβάνι του Επιτηρητικού Φυλακίου που έχουν κατασκευάσει στο νησί οι Έλληνες, υπάρχουν εικόνες από φρεγάτες, κορβέτες, καταδρομικά, υποβρύχια της Διοίκησης της τουρκικής Ακτοφυλακής και των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων.

Ο Ελληνικός Στρατός που εγκαταστάθηκε στο Αγαθονήσι «υπό την αιγίδα» (sic) του Ταγίπ Ερντογάν, του Μπιναλί Γιλντιρίμ και της κυβέρνησης του ΑΚΡ, στο πλαίσιο της εποπτείας του, αποστέλλει αναφορές στην Ελλάδα για το είδος και την κατηγορία κάθε στρατιωτικού μας πλοίου που περνάει από το Αιγαίο, σχολιάζει ο Γιαλίμ.


[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε