.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ανακαλύψτε τις δυνάμεις και τα ταλέντα σας

Πως μπορείτε να κάνετε τη σωστή αλλαγή στη ζωή, όταν τα ενδιαφέροντά σας δεν συμβαδίζουν με το ταλέντο σας ή δεν είστε βέβαιοι για τις ικανότητές σας;....

Πολλοί άνθρωποι, μέχρι τη μέση ηλικία λένε ότι έχουν το πλεονέκτημα να αναγνωρίζουν τις ικανότητες και αδυναμίες τους. Ξέρουν ότι είναι εξαιρετικά οργανωμένοι, και αρκετά εκκεντρικοί στην αμφισβήτηση αυτής της γνώσης.

Πιθανόν να γνωρίζουν ότι οι χρονικές προθεσμίες, τους στέλνουν τρέχοντας να καλύψουν τις αδύναμες πτυχές τους. Ίσως αισθάνεστε κι εσείς αυτή την επίμονη λαχτάρα να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας, αλλά δεν είστε σίγουροι για τα ταλέντα σας, και έχετε επίμονες ερωτήσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που τοποθετούνται σε έναν τομέα ή μια καριέρα νωρίς, χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ άλλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται σκεπτικοί τι δρόμο δεν έχουν σκεφτεί να πάρουν.

Για τους ανθρώπους με πολλαπλά ταλέντα, το είδος δηλαδή των ανθρώπων που θα μπορούσαν να πάρουν πολλά μονοπάτια, μπορεί να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις. Αναρωτιέστε εάν κινείστε στη σωστή κατεύθυνση, ή αν θα μπορούσατε να εξετάσετε κάτι διαφορετικό, όπως μια σημαντική στροφή, και όπως λένε οι ειδικοί, μια δεύτερη πράξη σταδιοδρομίας ή να βρείτε τα χόμπι που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Στη μέση ηλικία πολλοί άνθρωποι παίρνουν σχετικά πιο προσγειωμένες αποφάσεις με το πώς, πότε και πού θέλουν να κατευθύνουν την ενέργειά τους, ώστε να να έχουν το απαραίτητο αποτέλεσμα.

Όταν έχετε βάση τις έμφυτες ικανότητες, αισθάνεστε ότι τρέχετε με σιγουριά και περισσότερη ενεργητικότητα. Όταν δεν υπάρχει μια έμφυτη ικανότητα σε ένα εξωστρεφή άτομο, τότε παγιδεύεται κόντρα στο ρεύμα.

Βλέπουν ότι πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να συμβαδίσουν με ανθρώπους που είναι προικισμένοι από τη φύση, και μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό. Η περιέργεια σχετικά με αυτές τις έμφυτες ικανότητες και αδυναμίες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι υποψιάζεστε.

Όλο και περισσότεροι ξανακάθονται στο θρανίο,σαν ενήλικες. Πολλοί από αυτούς διανύουν τη δεκαετία των '40 και '50 χρόνων τους. Δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους για να έχουν μια ουσιαστική δεύτερη καριέρα, ή άδειασε η φωλιά τους και η πρόκληση σε αυτό το είδος ενδοσκόπησης είναι μια δραστηριότητα αναψυχής.

Οι κυριότερες ερωτήσεις που κάνουν στον εαυτό τους είναι "Τι είδους δραστηριότητες μου αρέσουν; Πώς μπορώ να αισθάνομαι πιο ικανοποιημένος; " Ενδιαφέροντα και ταλέντα Στη μέση ηλικία, η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που σας ενδιαφέρει και αυτό αντιπροσωπεύει μια δραστηριότητα παίζει μικρότερο ρόλο.

Στα 20, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε ότι το πάθος για το τραγούδι δεν θα δημιουργήσει απαραίτητα μια καριέρα αν δεν έχετε γνήσιο ταλέντο. Χρειάζεστε μια επαγγελματική συμβουλή μετά την πρώτη επιλογή, που να εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρουσα και αποδοτική.

Όταν κινείστε με γνώμονα ένα νέο χόμπι στη μέση ηλικία, δεν έχει τόση σημασία αν βρίσκεσαι σε μια μικρή ορχήστρα, παίζοντας ερασιτεχνικά ή με επαγγελματίες μουσικούς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε επιβράβευση των κόπων σας.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μέσης ηλικίας είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να ανακατευτείτε σε πράγματα, χωρίς να είστε γνώστες του αντικειμένου. Αποφασίζοντας να εκμεταλευτείτε τις δυνάμεις σας, ανοίγετε τις πόρτες, σε δυνατότητες ακόμη και με ένα περιστασιακό τρόπο. Πολλοί ανακαλύπτουν ότι έχουν μια ασυνήθιστα ισχυρή ικανότητα στο σχέδιο.

Ξεκινούν μαθήματα σχεδιασμού, νομίζοντας ότι είναι απλώς για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά μετά από μια εβδομάδα μαθημάτων, γαντζώνονται, και αρκετοί έχουν μετατοπίσει το χόμπι σε μια καριέρα πλήρους απασχόλησης.

Ξεκινήστε με απλές ερωτήσεις Αναρωτιέστε από πού να αρχίσετε; Βεβαίως, η επαγγελματική δοκιμή είναι μια επιλογή. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα και τις ικανότητες, και όχι μόνο με τα ταλέντα σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλοί με τους αριθμούς, και έχουν καλές παραγωγικές ιδέες. Μπορούν να γίνουν λογιστές, ή να ασχοληθούν με την έρευνα και το οικονομικό ρεπορτάζ.

Συχνά δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις στις δοκιμές, και αυτοί που δεν είναι καλοί στις πωλήσεις πιθανό να κατάλαβαν πριν από τη μέση ηλικία, ότι μπορεί να τους προκύψουν αρκετές βοηθητικές ή δευτερεύουσες δουλειές, με ικανότητες και δεξιότητες όπως η μουσική.

Οι αχρησιμοποίητες ικανότητες, πολλές φορές μένουν στην άκρη και είναι πηγές ανησυχίας και δυσαρέσκειας. Το ένστικτο πολλές φορές μπορεί να επιβεβαιώσει το ιδιαίτερο συναίσθημα ή τη κλίση που είχατε πάντα σε μια συγκεκριμένη ασχολία, και θα σας δώσει την εμπιστοσύνη να την επανεξετάσετε ανοίγοντας απλά τον διακόπτη.

Αν το αποφασίσετε μπορείτε να κάνετε δοκιμές, σε ελεύθερα πανεπιστήμια. Συχνά η εκπαίδευση σας ανοίγει ορίζοντες σε μια καλύτερη διαχείριση επαγγελματικής προοπτικής με απλό τρόπο. Ρωτήστε τους φίλους, και την οικογένειά σας, για περισσότερη ενθάρρυνση.

Μια φιλική υπενθύμιση σχετικά με τις επιτυχίες του παρελθόντος, ακόμα και αν έχετε λίγες γνώσεις του αντικειμένου, ή χαμηλή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την νέα προσπάθεια.

Οι άνθρωποι στη μέση ηλικία συχνά επικεντρώνονται σε οικονομικές ευθύνες, όπως την πληρωμή ενός δανείου, και οι μεγάλες αλλαγές σταδιοδρομίας είναι αρκετά δύσκολες. Όταν όμως αυτές οι αλλαγές έχουν θετικά αποτελέσματα στην εργασία τους, αισθάνονται πιο ολοκληρωμένοι.

Μην αφήνετε κανέναν να σας αποθαρρύνει και να είστε παθιασμένοι με ότι επιδιώκετε. Μην ακούτε ούτε τον εαυτό σας που πολλές φορές σας λέει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, γιατί δεν έχετε την ικανότητα.

Ακριβώς για αυτό το λόγο θα πρέπει να δουλέψετε πιο σκληρά για να την αποκτήσετε. Δεν έχει σημασία πόσο κλισέ ακούγεται-, "η αναζήτηση και το ταξίδι, έχουν μεγαλύτερη σημασία πολλές φορές απ 'ότι ο προορισμός".

Οι περισσότεροι άνθρωποι, λένε οτι η καλύτερη εμπειρία τους ήταν όταν απλά προσπάθησαν να ανοιχτούν σε νέες λεωφόρους. Επέτρεψαν εαυτό τους να εξελιχθεί, και η ζωή τους απέκτησε νόημα.

Μέσα από τη δημιουργικότητα έγιναν πιο ευτυχισμένοι, ενώ παράλληλα, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση και τη θετική εικόνα του εαυτού τους.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε