.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη Σέρβοι και Αλβανοί στο Κόσοβο

Ένα βήμα πριν την ανάφλεξη βρίσκονται τα Βαλκάνια.
Αφορμή για εκκίνηση των πρώτων μεγάλων ένοπλων συγκρούσεων μπορεί να γίνει το τείχος στον ποταμό Ιμπάρ στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο χωρίζει τους....
Σέρβους της περιοχής από τους φανατικούς Αλβανούς.

Η εμμονή των Βρυξελλών και της τοπικής κυβέρνησης του Κοσόβου να γκρεμίσουν το τείχος, έβγαλε πολλούς αγανακτισμένους Σέρβους στους δρόμους στην βόρεια Μιτρόβιτσα, συγκρουόμενοι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι Σέρβοι κάτοικοι καταγγέλουν πως αν τυχόν γκρεμιστεί το τείχος στην περιοχή, τότε θα βρίσκονται στο έλεος των Αλβανών εθνικιστών και διαμηνύουν πως αν χρειαστεί θα πολεμήσουν για τη ζωή τους.

"Η θέληση όλων των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένου και του Κοινοβουλίου είναι η κατεδάφιση του τείχους το οποίο δίνει άσχημα μηνύματα. Και για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να γίνει το όλο έργο γρήγορα, αλλά δεν συνεργάζεται ο δήμος που είναι στελεχωμένος με Σέρβους και είναι αρμόδιος να κάνει τον προγραμματισμό των εργασιών. Πιστεύω ότι θα επιτύχουμε την συμμόρφωση της σερβικής πλευράς χωρίς περαιτέρω τεταμένη κατάσταση", δήλωσε από την πλευρά του ο Αλβανός βουλευτής του LDK, Σάντρι Φεράτι.

Βρυξέλλες και Κόσοβο φοβούνται για τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας σε ενδεχόμενη γενική ανάφλεξη στην περιοχή, με την πρώτη πλευρά να είναι υπέρ μιας...ειρηνικής συνύπαρξης των πληθυσμών στο Κόσοβο, κάτι μάλλον απίθανο από τη στιγμή που η Σερβία ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισβάλει στο κρατίδιο.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε