Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Νέα πρόταση-"βόμβα" των ΗΠΑ για διάλυση των Σκοπίων

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται στα Βαλκάνια.
Τα ονομάζουν "Ψευδομακεδονία"
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, έχει ανοίξει η συζήτηση σε ΗΠΑ και Ρωσία για ενδεχόμενη διάλυση του κρατιδίου των....
Σκοπίων, μέσω προτάσεων που σκάνε σαν βόμβα και αφορούν άμεσα την Ελλάδα.

Σειρά είχε ο Αμερικανός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Τραμπ, Dana Rohrabacher, ο οποίος σε τοποθέτησή του μίλησε για το ενδεχόμενο να διασπαστούν τα Σκόπια, χαρακτηρίζοντάς τα ως "Ψευδομακεδονία".

"Προφανώς η "Ψευδομακεδονία" δεν λειτουργεί ως κράτος. Κάθε φορά, είπε, που λάμβανε έκθεση για τη χώρα αυτή δεν υπήρχαν στοιχεία κρατικής υπόστασης.

Έτσι, οι άνθρωποι που ζουν στη "Ψευδομακεδονία", θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμένουν στην τρέχουσα ρευστή κατάσταση, χωρίς συναίνεση και νόμιμη αρχή για τη λειτουργία της κυβέρνησης ή να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τσεχοσλοβακίας και τη διαίρεσή της".

Μάλιστα πρότεινε μοντέλο... Ελβετίας, εξηγώντας πως οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν αντί να ζουν μαζί απλά να χωριστούν, προαναγγέλοντας παράλληλα ο ίδιος ραγδαίες εξελίξεις και στο Κοσσυφοπέδιο.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε