.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σερβικός στρατός αναπτύσσεται ήδη στο Κοσσυφοπέδιο

- Η στάση του ΝΑΤΟ -
Οι τελευταίες κινήσεις προμηνύουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην περιοχή. Απελπισμένα τη βοήθεια του ΝΑΤΟ ζητάνε πλέον οι Αλβανικές μειονότητες στο....
βόρειο Κοσσυφοπέδιο, έχοντας πειστεί για την επικείμενη σύγκρουση που θα λάβει χώρα.

Η ίδια η νατοϊκή δύναμη KFOR που φέρει την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στην περιοχή του Κοσόβου, παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει αν αυτή τη στιγμή ο σερβικός στρατός έκανε πράξη τις απειλές του και ανέπτυξε στρατό.

"Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνει ο σερβικός στρατός στα βουνά του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου. Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο συμβάλουν στη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρέπει πάντα να κάνουμε πρώτα αξιολόγηση όλων των πιθανών κινδύνων που απειλούν το Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο, εμείς δεν σχολιάζουμε οποιαδήποτε πληροφορία από οποιαδήποτε πηγή ή οργάνωση".

Η παραπάνω ανακοίνωση των νατοϊκών στρατευμάτων στην περιοχή μόνο ανησυχία προκαλεί στους γηγενείς πληθυσμούς και δη στους Αλβανούς, πολλοί από τους οποίους συνεργάζονται με τον UKC και αποτελούν τους νο.1 στόχος για τον επίλεκτο σερβικό στρατό.

Σημειώνεται πως τα πυκνά δάση και τα όρη στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου κάνουν για την ώρα σχεδόν αδύνατη την αναγνώριση τον Σέρβων κομάντων.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε